FrittForum Debatt Hovedsiden FrittForum Debatt

 
 HjelpHjelp   SøkSøk   GrupperGrupper   Bli MedlemBli Medlem 
 ProfilProfil   Sjekk private meldingerSjekk private meldinger   Logg InnLogg Inn 

Tsjetsjenia. Hva vet vi egentlig om dem?

 
Start Nytt Tema   Svar på Tema    FrittForum Debatt Hovedsiden -> Historie
Vis Forrige Tema :: Vis Neste Tema  
Av Innlegg
vikingene
Rekrutt
Rekrutt


Ble Medlem: 06 Nov 2011
Innlegg: 28

InnleggSkrevet: 06 11 11 00:53    Tittel: Tsjetsjenia. Hva vet vi egentlig om dem? Svar med Sitat

Hei sann folkens!

Det vi egentlig vet om Tsjetsjenia? Tsjetsjenere selv kalte sitt land Noah-tsjy-tsjø og seg selv: nah-tsjåj/nåh-tsjij/ noah-tsjoa. La oss prøve i dette emnet å lære mer om den tsjetsjenske kulturen og fortiden, kan det hjelpe oss å lære mye. Velkommen.


Sist endret av vikingene den 07 11 11 16:19, endret 1 gang
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
vikingene
Rekrutt
Rekrutt


Ble Medlem: 06 Nov 2011
Innlegg: 28

InnleggSkrevet: 06 11 11 00:57    Tittel: Svar med Sitat


Gravlundene ved borgen Tshåj-Phieda i Tsjetsjenia (festningen Tsjhåj Phieda tilhører klanen mælhi)

Gravlundene i TsjetsjeniaInne i en gravlund.

PS de fleste gravlundene er revet ned og ødelagt av forskjellige erobrere hetl til 1944. Rustinger, pynter, sjelett, utstyr, gamle "bøker" ble stjålet og plyndret
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
vikingene
Rekrutt
Rekrutt


Ble Medlem: 06 Nov 2011
Innlegg: 28

InnleggSkrevet: 06 11 11 01:01    Tittel: Svar med Sitat

Ifølge tsjetsjenske mytene en vanlig-ekte tsjetsjener var en ridder med høy og god moral, som har gode røtter, og til og med sitt eget fjell, borg, torn, rustning, gravlund og lange røtter tilbake.

Hvordan ble begravd (dør) en etniske noahtsjo (tsjetsjener)?

I hvert hus hos hver famiie hadde de en kurv (toskar), og om man tenkte seg at han var nok gammel, da satte seg han/hun i kurv. Og en av familien skulle bringe/bære ham/hun sin gravlund og deretter ble han/hun satt av. Selv om den som ble satt av i gravlunden var i live, men fikk han/hun verken lov å snakke, spise eller bevege seg til og med å blunke, ellers var det en skam for hele familien. I gravlunden sin vente den "døde" på ekte døden. Det skjikke/tradisjon varte helt til 1944 hos noen noahtsjåj (tsjetsjenerne) som holdte seg til gamle religion.


Garvlunden (Mælhan-kasj/kåsj) i Mizir-kale i området Ækka/Æha/Doha, eieren heter Ækberg/Ække/Ækberd/Ækmir. Bygd av Dys-hi.Et gammelt bilde av en gravlund i TsjetsjeniaDe døde i gravlunden (tror det er fra Vaserkal), noen har vært her som vi ser på bildet, det merkes på rot inne i.
I tsjetsjenske gravlunden måtte døde sitte fint og i rekke, noen mangler sine rustninger og pynter...

Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
vikingene
Rekrutt
Rekrutt


Ble Medlem: 06 Nov 2011
Innlegg: 28

InnleggSkrevet: 06 11 11 01:05    Tittel: Svar med Sitat

Tsjetsjenske borger, festninger og tårn ble revet ned etter krig med mongolere, etter mongolere var det blodig krig mot Timur, og etter Timur kjempet tsjetsjener som ble drev bort opp på fjell for å komme seg igjen og deretter frigjøring av sitt flat land helt til 17 århundre taller... og fra 15 århundre talle hadde tsjetsjene god og fredelig kontakt med russere å beskyttet deres handelsmenn og ambassadørfolk, men i 17 århundre talle gikk det dårlig. Etter den Store Kaukasisk krig mange borg og torn forsfunnet. Og under deportasjonen av tsjetsjenere i 1944 til Sibir og Kasakstan igjen flere borg ble revet ned. Det skjedde igjen i 1994-1996, og 1999-2005.

Tårn og borg ble knyttet til ett system, det ble utviklet fra sirka 8-11 århundretalle etter Kr. Borgene og tårnene var ett system som kalles det store alansk varsel systeme og om kort tid tsjetsejnsk parlament fikk gjennom det systemet viktig beskjed om hva som skjer på grense og hvor man trenger mest hjelp.----------
Området Tsjænta. Ifølge myten er stammen (tsjænte) etterkommerne av en ridder Itån, hans sønn het Leån.

Her er et eksempel av an del av såkalt Det Store Sygnal Varsel Alanske Systeme som ble bygd av tsjetsjerne mot mongoler, nomader, iranere, arabere og Timur osv. Fra torn til torn de kunne sende sygnal (røyk, ill, rop, visuelt) helt til Mehkan Khiell (Parlament). Der hos parlament de gamle bestemte seg hvor skal sendes strykene og hvem som trenger mest hjelp, hvor skal gå til angrep såkalte amasoner (tsjetsjensk jentene som har gitt seg til an avgud Ars og ble klat til mehkare/meh-karij, en del av brysten ble skåret av og fra fødselen til ble opplært å krige). De red på hester og var lynraske og ustoppelige. Og idarg hvis jenter er flink kaller de dem mehkarij, det utrykke kommer derfra.


Tazbitsjo/Tazbitsjø-Dør i Tsjænta.

Med spesielle lyd, brann og ulike typer visuell kontakt gjennom tsjetsjenerne bygde deres store alarm system i forsvar av landet og motta oppdateringer og nyeste informasjonen fra hele landet, grenser etc. I det store forsvar beskyttende system som verden kaller alansk varsel siganl system var inkludert i tillegg krigstårn og bolig tårn, festninger og slott. Defensiv linje tsjetsjenere besto av 4000 fort og tårn i samsvar med sine tradisjoner og strakte seg fra det kaspiske kysten til MountKazbek. Til idag husker tsjetsjerne de folkene sine forfedre som har bygd dette systeme og festninger med tårn.

Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
vikingene
Rekrutt
Rekrutt


Ble Medlem: 06 Nov 2011
Innlegg: 28

InnleggSkrevet: 06 11 11 01:07    Tittel: Svar med Sitat

PS ifølge tsjetsjenske historiker tsjetsjerne hadde før mongolsk erobring 4 000 borg. I gamle dager tsjetsjerne byge store byer, men etter manhe langvarige krig og flytting av tsjetsjerne de oppdaget et helt nytt system. De begynte og bygge torn, i torn trenge man mindre folk og ressurser, samtidig forsynte de med hemmelige vannrør hver torn og hvart av dem hadde do som ble skyldt av vann. Det systemet var meget effektiv. Og hvar familie hadde sitt egett torn. En tsjetsjener ifølge gamle lover har en fin hest (og en hest til - arbeids hest), hus, borg, 2-3 rustninger, fjell, gravlund og god og høy moral.


Ruiner av borgen Toåg/ToågaRuiner av borgen Sjikaråj / Sjikara, området (måhk/mark/merk) Sjara/Sjaråj


Sist endret av vikingene den 06 11 11 01:15, endret 1 gang
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
vikingene
Rekrutt
Rekrutt


Ble Medlem: 06 Nov 2011
Innlegg: 28

InnleggSkrevet: 06 11 11 01:08    Tittel: Svar med Sitat


Borgen Håj/Khåj, området Tsjebarla.Borgen ToågaBorgen Nikaråj i området (måhk/merk/mark/mehk) Terla / Tierra


Sist endret av vikingene den 08 11 11 02:48, endret 1 gang
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
vikingene
Rekrutt
Rekrutt


Ble Medlem: 06 Nov 2011
Innlegg: 28

InnleggSkrevet: 06 11 11 01:24    Tittel: Svar med Sitat

Bilder, tegninger av vanlige tsjetsjenere


Den kjente tsjetsjenske jente kommandøren ov en kavaliristet, selv russiske tsar møtte hun for å hilse på å vise respekt fot. Hun heter Malijn Tajmas-ha.
I gamle dager ved parlament (mehk-khiell) hvor ble ført all oppdatert informasjon gjennom varsel systemet fra grenser stå klare kavalirister som besto kun av jenter. De heter MEHKARIJ/MEHKARE (i historien de kjent som amasoner). De tsjetsjenske jente valgte tjene til krigerske avguden Ars og fra fødselen ble utvalgt av en lege. De hadde svært høy moral og brydde seg bare om å beskytte fedrelande. De kjente ikke orde gi seg eller panikk. Selv idag tsjetsjenere når roser sine døtre sier: dere er virkelig mehkare, som betyr gode og snille jenter.


Et gammelt bildet av en vanlig tsjetsjensk familie
Lett rustnig til en tsjetsjener (noatsji), vanlig målet til alle tsjetsjerne var å bli en ridder dvs i tsjetsensk en kånah. Rustninger var masseprodusert, Den franske monken Rubruk beskriver dem som
av høyeste kvalitet. Ifølge en kjent utforsker A. Solejmanov (Chechen Toponymi 1997): i tsjetsjensk språk fins det 13 navn bare på ulike typer av skjold. Bruke bue mot fiende ifølge tradisjoner var skam, buene ble brukt mot fiendlige bueskyttere elle på jakt og av kvinner mehkare(amasoner) og av ungdom til 14 år. Hvis en kånah møtte sin verste fiende som ønsket seg en kamp: var det forbudt for en tsjetsjener å stikke ham i med våpen, det regnes som drap og skam. Hvis motstandere var 3 stykker mot en kånah da fikk han stikke i ham i kamp. Kånah måtte bruke det samme våpen som fiende. Hvis din fiende kom inn i huset ditt måtte en tsjetsjener til døden beskytte ham. Om han ikke greide verste straff var å forlate hjemlandet.


En tsjetsjener i daglig rustning.


En noahtsjo (tsjetsjener) bonde i hagen, en illustrajon fra en bok om vajnahsk/tsjetsjensk klær
kilde: http://talks.guns.ru/forum/79/766581.htmlTsjetsjenske sverd, 6-4 århundret før Kr.
Tsjetsjensk sjælta, russere kaller den typen våpen kinsjal.


Gravuren av en gammel tsjetsjener selge våpen , trolig tilhører familien som lager våpenet privat. Forskere beundrer seg over kvalitet av tsjetsjensk våpen (kan googles på internet, mange kilder)Oldgammelt bildet av en tsjetsjener


kilde: http://www.chechnya.cjes.ru/journal/?j_id=9&c_id=238
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
vikingene
Rekrutt
Rekrutt


Ble Medlem: 06 Nov 2011
Innlegg: 28

InnleggSkrevet: 06 11 11 01:27    Tittel: Svar med Sitat

Den primitive(oldgammel) religion hos tsjetsjenere

Det var ulike og forskjellige avguder, men den viktigste var Dela/Dæla/Dval, og hans dattera Tosjåli (hun brukte maske), Torida, Thor, ThorNana, Un-da, Hinn-Da, Sela, Erdy, Elta, Kha-Khori, Ars ...

Helt til idag danser tsjetsjenere med roping Haras, ARASAH, JA-a-Ars, det er fra fortiden. De danset også en spesiell krigsdans de tsjetsjense riddere. De danset helt til de ble "gale" med ropinger til Ars og deretter gikk til angrep. En tsjetsjener hadde et valg, han mpåtte dø ung , hvis han misliktes måtte hanigjen kaste seg i ild (krig), men det skulle obligatorisk bli rettferdig kamp, f. eks. redde barn som blir spist av en bjørn, morder, redde dem fra å drukne, beskytte de svake, de som trenger hjelp.


Sitat:
"Der, i den siden av Bash-Lama (Kazbek), fortelle gamle tsjetsjenske, er det et fjell, der elvene. Assa, Fortanga, Geha. Dette fjellet-Aki Lama, bor der, eller i det minste levd med våre forfedre, "Lamas Cristo" (fjell kristne). Dette er vår vugge, samt andre tsjetsjenske familier. Fjorten generasjoner endret seg siden da, som en del av vår "Lamas Christie" kom ut av reiret på grunn av mangel på land og strekker seg ved soloppgang. Fødsler nokhchi (tsjetsjenere deretter spiste svinekjøtt og var "russisk", dvs. kristne .*) Ifølge denne legenden var tsjetsjenere kristne i fjellet på 400-500 år siden, og selvsagt de oppholdt seg i lang tid for utkastelse fra fjellet Ichkeria (foten) og deretter på ...// Terek samling. Vedlegg til Terek kalenderen for 1894. Offentliggjøring av den tredje. Publiseringen av Terek Oblast Statistics Committee, redigert av utvalgets sekretær GA Vertepova. Den andre boken i Vladikavkaz. Typografi av Terek Regional styret. 1893. S. 45

.. tsjetsjenske tradisjoner selv ofte beholde noe vagt minne av kristendommen ... Det kan antas at før den mongolske invasjonen innbyggerne i Nord-Kaukasus var gode kristne "/ / Aliroev I., M. Saidullayev tsjetsjenere Hvem er de? - M. 1999. s. 45

A. Veselovsky, snakker om væpnet fjellklatrere fra Nord-Kaukasus, siterer en italiensk-vitne, som besøkte Kaukasus: ".. De gjør sine egne piler og i hele verden for å finne pilene som fløy så langt og ville ha vært så herdet tips" / / Aliroev IY, Saidullayev MM Tsjetsjenere. Hvem er de? - M. ​​1999. P. 40

''Tsjetsjenerne, den mest krigerske og farlige Highlanders Nord. Kaukasus er et ferdig menn .... Tsjetsjenere bokstavelig talt fra barndommen vant til å kommunisere med våpenet. Skyting om natten uten å tenke, til lyden, på lys, viser en klar fordel over Highlanders i trente soldater, kosakker, og spesielt'' // Abstracts .... Makhachkala, 1989, s. 23

''På tidspunktet for sin uavhengighet tsjetsjenere, Circassians derimot ikke visste enheten og det føydale kastesystemet divisjoner. I deres eget lokalsamfunn, Governor of the People møtene, de var alle helt like. Vi har alle Uzdenov (dvs. gratis, likt), tsjetsjenere si nå.'' // (New Collegiate Dictionary av FA Brockhaus og IA Efron. Så Xxxviii a, St. Petersburg, 1903).

"... Highlander kan ha alle slags feil (og det er et folk uten bebreidelse i denne sammenheng?), Men en han har alltid vært en fremmed:
tsjetsjenske har aldri vært en slave, og alltid opprettholdt sin verdighet og ære. Det er lettere å dø enn å gi etter for
eller andre. Døden er ikke forferdelig for ham. "/ / VI Nemirovich-Danchenko, essayet "Sammen Tsjetsjenia," avisen "russiske Vedomosti», № № 27 og 32, 1888


''... tsjetsjenere etnisk og språklig svært forskjellig fra andre fjell folkene i Kaukasus. De - flyttet til Kaukasus, en ætling av den store hyperboreisk - Paleo-asiatiske stammen, som strakte seg fra turen - gjennom nordlige Mesopotamia -. Til Kanaan "/ / Joseph Karst," Begynnelsen av Middelhavet. Forhistorisk Middelhavet folkeslag, deres opprinnelse, spredning og slektskap. Etno-lingvistiske study ", Heidelberg, 1937


"I krig, kaster de seg inn i midten av kolonnen starter en forferdelig massakre, fordi tsjetsjenerne er rask og nådeløs som tigre. Blood beruset dem, formørket sinn, glødet øynene fosforescerende glimt i strupehodet og fløy skrikende, snerrende tiger-lignende stedet stemmen til mannen "(V.A Potto) ..

Ammin Marcellin beskriver et krigerske folk som kjent under navn - alanere:
Heldige de har er den som dør i kamp, og de som overlever til alderdom og dø en naturlig død, har de fulgt brutal latterliggjort, kalt degenererer og feiginger. Ingenting så de er ikke stolte av hvordan drapet på en mann og som en strålende trofé som henger på sine hester flådde huden fra skallen døde. / / Ammianus Marcellinus (330 -. 395 år N. E.)

Tsjetsjenere: Akberg (historien om akkintsa Akberga):

En CET (ts! em) - • i antikken fra kroppen av drepte fiender ble tatt fi Em: skjegg eller skalpering, eller kutte av høyre hånd med underarm, eller kutte av en øre!. Vanligvis var disse "trofeer" hang foran tårnet. Tar CET med en levende person (for eksempel kuttet øret) har vært vurdert på linje (og noen ganger mer) for drapet. I tradisjonen med iscenesatt tyveri av smykker presenteres ikke som et vanlig tyveri (i så fall det ikke ville være så vanskelig handling), samt å ta CET å påføre skade.
2 Dette kirkegård er faktisk i Galanchozhe og godt bevart. / / I 1973 sa Kagermann Wiesheu Khasanovich (1918, innbyggerne i landsbyene. Bamut dannet). I. Dahkilgov registrert.

.. Som for Alan, historikere sier at de foraktet alderdom og eldre, fordi de mente at å leve i en moden alder, å gjemme seg fra fare og ikke døde i kamp i jakten på berømmelse - er et tegn på feighet. Noe lignende finner vi i psykologien av noen medier Galanchozh dialekt (Tsjetsjenia). I melhistintsev, for eksempel, ble ansett ære å ha arr i ansiktet mitt. Inntil nylig, selv hos kvinner som var vanlig tradisjon å vise forakt for alderdommen, "! Om han var en ekte mann ville ha dødd for lenge siden i noen rot" Overlevde også klage for den avdøde som følger: "Å, hvis du ikke er død, men ble drept, så vi har hevnet deg, "Kanskje på grunn av dette, deres nærmeste naboer - fortsatte å si - ...." Ja, Herre frels oss fra en blod feide med melhistintsami "!. / / Når du skriver denne artikkelen, brukte forfatterne feltet materialet gitt til dem av følgende informanten: Musaev (Edilova) BH, Mahadzhieva A, Sumbulatov MA, Kadiev RA, Askhabov IA Batayev VB og andre
Zelimkhan Musayev, islam hytte
(Magazine "Nana», № 6, 2008)

"Når det gjelder opprinnelsen til tsjetsjenere eksisterer fortsatt det dypeste mørket. De er betraktet de gamle innbyggerne i de kaukasiske halvøya, som har bevart primitive skikker og gamle martial ånd, og ennå selv nå, som i de dager Aeschylus, de er" wild folkemengder, lyden av deres forferdelige rasling med sverd. "/ / Moritz Wagner, "The Kaukasus og landet kosakkene 1843 til 1846," Leipzig, 1846

''På tidspunktet for sin uavhengighet tsjetsjenere, Circassians derimot ikke visste enheten og det føydale kastesystemet divisjoner. I deres eget lokalsamfunn, Governor of the People møtene, de var alle helt like. Vi har alle Uzdenov (dvs. gratis, likt), tsjetsjenere si nå.''
(New Collegiate Dictionary av FA Brockhaus og IA Efron. Så Xxxviii a, St. Petersburg, 1903).


Medem selv hodataystvoval av pozhalovanіi chechentsam høyeste legitimasjon, være med obyavlenіem im polnago proschenіya for prezhnіya zlodѣyanіya Men dette er ikke den Empress soizvolenіya poslѣdovalo "tsjetsjenere", ble skrevet om emnet Medemu "imѣyut den eiendommelighet at selv om folk prochіe zlodѣystvuyut også, men på mѣrѣ sіe prøver å skjule, og tsjetsjenerne dѣystvuyut klart og selv skryter av sine ran (VA Pott. VѢKA TWO Terskago kosakker (1577-1801). Tom II-D. Vladikavkaz. Elektropechatnya Tipografіi Terskago Regional Pravlenіya. 1912. S. 256)

Men ikke før kommet hjem Kabardian, hvordan komme izvѣstіe at han Krim Khan er 80 sterke armіeyu. Om soprotivlenіi hadde ingenting å tenke på, og Bamat Kurgokin vmѣstѣ være sammen med andre vynuzhden byl vyѣhat Rk være sammen med ham navstrѣchu izyavlenіem underkastelse. Han prinyal ih, hvordan svoih podvlastnyh og prikazal send Kabardian kavaleri, løfte predvoditelstvom en iz vladѣtelnyh prinser, Rk Derbent, hvor du skal dra namѣrevalsya cherez tsjetsjenske land. Tsjetsjenere alike nenavidѣvshіe Kak russkih, Tak og tatarisk, men det vstrѣtili fiendtlig, og Bb odnom iz lѣsistyh uschelіy forårsaket im en porazhenіe som tsѣly otryad Tatar byl istreblen helt. Bb minne om tsjetsjenere satt pobѣdy Bb uschelѣ steintårn, nazvav sin Han-Calais, dvs. krѣpost Khan, som er grunnen mest dalen var nazvanіe "Hankalskago."
Poslѣ dette krovavago bekjempe tatarene ble tvunget til å bryte opp i deler, men Tak Kak gate Bb Dagestan fremdeles var åpne, og deretter på den første rettssaken der slѣdam partіi fortsatte å flytte alle nye og Nova folkemengde napravivshіyasya av Shirvan Khanate Derbent Bb. (V. Pott. VѢKA TWO Terskago kosakker (1577-1801). Tom II-D. Vladikavkaz. Elektropechatnya Tipografіi Terskago Regional Pravlenіya. 1912. S. 197)
"... Det var en nasjon som ikke har bukket under for psykologi lydighet -. Ikke einstøinger, ikke opprørere, men nasjonen som helhet It -. Tsjetsjenerne Etter at de en gang dro av en forrædersk sted, er de ikke lenger i noe de ikke trodde .. . Ingen tsjetsjenere aldri forsøkte å behage sine overordnede eller lignende - men alltid stolt foran ham og selv åpenlyst fiendtlige ... og så et mirakel - alle av dem var redd Ingen kunne stoppe dem leve på den måten og regjeringen, som eies i tretti år i dette landet, ikke.. kan tvinge dem til å respektere sine lover. "// "The Gulag Archipelago" (Moskva, 1989. 401)

Hvis det var ingen grunn til splid blant dem, ville tsjetsjenerne være svært farlig naboer, og vi kan ikke uten grunn, skal gjelde for dem hva jeg sa om den gamle skyterne Thucydides: "Det er i Europa eller i Asia, folket, som kunne motstå dem, hvis fortiden hadde sluttet krefter. "
(Johann Blaramberg, "Generelle merknader om seder og skikker av folkene i Kaukasus", 1836).

'Tsjetsjenere, kan stor-ryttere reise på en natt 120, 130 eller 150 miles. Deres hester, uten å redusere step-alltid på en galopp, storm slike bakker, der det synes ikke å gå til fots og .... Hvis fronten er kløften, er det k-te ikke løses direkte overvinne sin hest, hest hode tsjetsjenske wraps og kappen, betrodde oss til Gud, fører til at Pacer å hoppe over en kløft 20 fot dyp''
Alexandre Dumas Kaukasus (Paris, 1859)

Nedstrøms Terek tsjetsjenere overleve, de fleste av de verste tyver, spissene på linjen. Samfunnet er svært tynt befolket dem, men svært mangedoblet i de siste årene tatt for en vennlig skurker av alle andre nasjoner, slik at deres land for noen forbrytelser. Her fant de confederates, umiddelbart klar eller otmschevat for dem, eller å delta i ranet, men de var lojale til sine agenter i de landene de selv ikke kjenner. Tsjetsjenia kan med rette kalles et reir av røvere.
/ / Notes 1816-1826 gg. Når Ermolov var kommandør av den kaukasiske Corps and Commander i Georgia i løpet av de kaukasiske War

Tsjetsjenske stamme arar-ække: viser at i respons til drap akkinskogo lederen Mahdi, som vil mest sannsynlig ble valgt / / AA Adisultanov Akka og akkintsy XVI-XVIII århundre. Forferdelig, 1992. P. 60
nym formann på et av fjellene nær landsbyen akkinskogo Shircha-Yurt, drepte 7 og 16 av de mest innflytelsesrike fyrster Uzdenov blant Dagestani feodalov1. / / AA Adisultanov Akka og akkintsy XVI-XVIII århundre. Forferdelig, 1992. 61


Tsjetsjenske stamme arar-ække:
«Til kontoret til sjef for den venstre flanken av kaukasiske linjen klassifisert plass avgrenset av de største utvalg av fjell, elver. Andean Koisu, Sulak, Kaspihavet og elvene. Terek, Assoy og Daut-Martan. Den største bestand av denne plassen er den tsjetsjenske stammen, den sterkeste, mest voldelige og krigerske av alle folkene i Kaukasus ... "/ / Bevegelse av fjellklatrere fra Nord-Øst-Kaukasus i 20-50 år. Av det 19. århundre. "Makhachkala 1959, den Dagestan grenen av Sovjetunionen, 280 s., Dokumentet nummer 154. Memorandum gen.-m. Trekk på situasjonen på venstre flanken av kaukasiske linje 1834 til 1840. og de tiltak som trengs for å styrke makten til kongens regjering over Highlanders. 1840

Tsjetsjensk landsbyen:
''.. Mesteparten av dagen gikk de vanskeligste slaget, og i alle fall inntil nå ikke vi hadde en så betydelig tap, med unntak for offiserer, utvidet tilkjennegitt drept og såret opptil to hundre mennesker ... Kvinner og barn ble tatt til fange og 140, men mange flere har blitt slaktet eller har dødd av effekten av artilleri. Soldatene fikk rik gruvedrift. Landsbyen besto av 200 hus. 14 september er blakk til bakken''
AP Ermolov''Notes''from 338-339


''Den tsjetsjenske gjestfrie, snill, og ikke fremmed for vantro''
(De militære stykke. Major Power.''Krigen i Tsjetsjenia,''Big. 1885., S. 9)

''I levemåte mellom rike og fattige tsjetsjenerne nesten ingen forskjell, en over en annen er uttrykt i noen antrekk er mer av et våpen og loschadi .. Tsjetsjenere i lukket sirkel form med én klasse - menneskene fri, og ingen føydale privilegier vi ikke finner blant dem''
(AP Berger.''Tsjetsjenia og tsjetsjenere.''Tiflis. 1859. Pp. 98-99)


Tsjetsjenere respekter mot:
Under slaget ved elven Sunzha 4 juli 1785 ble han såret og tatt til fange av den russiske side hadde kjempet en 20-år gamle georgiske Prince P. Bagration. Men ifølge akademiker PG Butkov, en skadet sersjant (senere - General of Infantry) ble gitt medisinsk hjelp, og å vise respekt for deres mot i kamp, ble han tatt til det motsatte land, og returnert til fienden uten eller vilkår (se NF Dubrovin, "Historien om krig og herredømme i Kaukasus, russisk," 1888, 577 s.).


Den tredje versjonen viser at tsjetsjenerne er etterkommere av noen "Nahcho" som bodde i landsbyen nå har et eksisterende "Nashhoy" (OB - i samfunnet, Akka). Galanchozh District jeg angitt "Nahcho" var visstnok 14 sønner, var koi spredt på gjeldende mountain territorium Tsjetsjenia og lanserte obrazovaniiyu 14 største slekter (teip) kalt tsjetsjenere teips ren. Alt dette teip du kan møte mennesker som kan liste navnene på 20-30 av sine direkte forfedre, og forfedrene av disse er vanligvis i oppstigende linje til en spesiell stamme i de samme teip møtes i en felles stamfar med andre teips. Tolkninger om opprinnelsen til så mange tsjetsjenere. Snarere kan vi si at tsjetsjenerne er de eldste oboregeny territorium, / / ​​X. Oshaev. I hjertet av Tsjetsjenia. Tsjekkisk utgave. ODN. Groznyj. Type-lit. Tsjekkisk. ed-va "Serlo", 1928. Pp. 4


På den svært tribal navnet "Nahcho" trolig vil foreslå å slippe den legendariske historier, det er avledet fra ordet "Nei" - folket. Innenfor betydningen av "Nahcho" betyr én av nasjonen. / / X. Oshaev. The Heart of Tsjetsjenia. Tsjekkisk utgave. ODN. Grozny. Tipo-lit. Tsjekkisk. Ed-va "Serlo", 1928. Pp. 6)


I favør av dette som om det står og gamle legenden om "Turpale Nahchuo" hvor sistnevnte er representert som stamfar ikke bare tsjetsjenere, ingusjetiske, og - tolv sønner "Turpal Nahchuo" grunnla selskapet, som begynte å bruke deres navn: "Ichkeria, AUH, Chobirli, Shubuhi, Chateau, Dzumso, Børster, Tsori, Galashev, Gilgal, Jeirakh, Angusht "/ / Pozhidaev V. Fjellsportinteresserte av Nord-Kaukasus: ingusjetiske, tsjetsjenere, khevsurene, Osseterne og Kabardian. M.-P., 1926. S.16. Tatt fra ZK Ibragimov World tsjetsjensk xix århundre
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
vikingene
Rekrutt
Rekrutt


Ble Medlem: 06 Nov 2011
Innlegg: 28

InnleggSkrevet: 06 11 11 01:32    Tittel: Svar med SitatStein søyle som heter Lekha Tsjort/Otsi-Tsjort/Ozi-Tsjort. Tsjetsjenere som bor på grensene til tribal samfunn og land sette slike stein søler. Denne stolpen står i forfedrenes klan samfunn Ækkha / Æha /DohaEn statue av gudinne til Tosjåli. Ble funnet i Vijlah (Vijlah tilhørte området Ækhe men ble selvstendig etter hvert). Kilde:
(Расы и народы, Институт этнографии имени Н.Н. Миклухо-Маклая. Наука, 2006, с. 35).

Hun Tosjåli var dattera til den store avguden Dela/Dæla, og hun var eneste av avguder som brukte maske.
I noahtsji historie fins forskjellige avguder: Thor, Thornana, Sela, Ars, Khi-Nan, O-Nan, Thorida osv.


Masket til gudinne Tosjåli
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
vikingene
Rekrutt
Rekrutt


Ble Medlem: 06 Nov 2011
Innlegg: 28

InnleggSkrevet: 06 11 11 01:34    Tittel: Svar med Sitat


Ruiner av borgen Phoåg/Phågå/Phoåge
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
vikingene
Rekrutt
Rekrutt


Ble Medlem: 06 Nov 2011
Innlegg: 28

InnleggSkrevet: 06 11 11 01:37    Tittel: Svar med SitatFestningen Itån-kel(Itum kel), konstruerte av en ridder Itån, sønnen til Itån ifølge myte het Leån. Borgen tilhører et tsjetsjensk smafunn Tsjænte (se lokalt området til ett generisk samfunn heter måhk, mehk, merk, mark, eller hele lande kan også bli kalt til Day-Mohk /Dajn-Mark > Fedrelandet)


Borgen til Itån (Tsjæanta)Kezenåj Am (innsjøen høyt oppe i fjellene i Tsjebarla)Ruiner av borgen Kezenåj
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
vikingene
Rekrutt
Rekrutt


Ble Medlem: 06 Nov 2011
Innlegg: 28

InnleggSkrevet: 06 11 11 01:41    Tittel: Svar med Sitat


Ter-ta (Mælhist)


Nikåråj (Thierra / Therla)


Gravlunden Mælha-kors til Ækberg, bygd av Dys-hi (Ækka)Ruiner av en borg i Sjara


Studenter i Tsåj-Phieda


Ruiner av Ittal-tsjoIttal-tsjo


Sist endret av vikingene den 06 11 11 08:11, endret 1 gang
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
vikingene
Rekrutt
Rekrutt


Ble Medlem: 06 Nov 2011
Innlegg: 28

InnleggSkrevet: 06 11 11 01:49    Tittel: Svar med Sitat


Borgen Zinngal i Noahtsjitsjø (Tsjetsjenia). Ruiner til borgen Zinngal ligger i Ækha området. Den ble ruinert av barbarer som alle de andre borgene . Arkitektur ifølge historiker er alansk, selv tsjetsjenere kaller seg selv: vi er nasjonen noahtjå og æla(n)/elijn - nah.


Foto av byen Itir khæl // Ittyr khæl i Akhe området (Tsjetsjenia/Noatsjitsjø). 1977Kirkegård i Ittyr khæl

Ifølge myten Faren til Ækberg het Ga (Ha, den lyder fins i norsk dialekt, sammenlign med R i Kristiansand).
Ga/Ha kjempet for frihet mot mongolere kastet dem tilbake i slagene og til slutt mongolere brukte uærlige metoder mot riddere og ødelagte brorskap hos kaukasiske motstandere og deretter mongolere klarte seg å erobre store deler av Tsjetsjensk Ælijn Land - Noatsjitsjø. Og Leder Ga/Ha måtte ta med seg resten av sin familie, det var 4 sønner som het: Halha/Galga, Æho/Akbærg/Ækhe, Mælhist, Noahtsjmohk og flyttet til fjellområdet hvor bodde en del av tsjetsjenerne.

Denne borgen ble bygd opp av an sønnen til krigeren den berømte krigeren Ækbærg. Han het Ityr eller Itiar. Borgen heter Itar-khæl. Den var større, men ble ruinert store deler av den helt til 1944.
Ha/Ga > Ækberd/Ækberg/Ækhe/Æhå/Dohå > Noahtsjmed/Med > brødre: Zinng, Itiar, Fåtting/Hatting, Kij, Whøge/Whåwge

De gamle sier mongole fikk overraskende slag og ble kastet tilbake, de bare flyttet da ridderne gikk til angrep, men til slutt overtok de neste hele Kaukasus bortsett fra fjellområdet av Nåhtsjitsjø. Om det skriver og nøaktig peker på grenser franske monken Rubruk: ... alanere (i fjelldelen av Tsjetsjenia) har ikke gitt seg, de har fine borger og gode rustninger...

Ruinene av 2 borgene Tkoest og Whowge, og ved siden av Whowge (den vises ikke) ligger borgen (ruiner) av Nasj-håj borgen. Her er området Ækhe.
De 3 borgene ble ruinert av forskjellige erobrere, men de var godt bevært helt til 1944 tallet...

PS det fins også området (måhk) - Nash-håj som består av de 6 store borger.
Også det fins borgen Nashåj i området (måhk) Ækhe.

Ifølge arkeologer, de gamle, og historiker noahtsjij (tsjetsjerne) i gamle dager helt tl middelalderen hadde nesten 4 000 borg og tårn! Om det skriver gjennomreisende i den tiden, de beskriver tsjetsjenrne som alaner. Alle veit at tsjetsjenrne ble kalt med ulike navn dzudzokker, alaner, michigi osv

PS : I gamle dager helt til Alanere ble knust av mongoler tsjetsjenrne bygde opp og grunnla store borger og byer, men de tårnenesom kom etter, tiden fra 8 til 11 århunret etter Kr. Og den var beste gjennomtenkt av alle forsvarbyggninger. Og da til slutt tsjetsjerne foretrakk istedenfor store byer og borger å bygge tårn. I et tårn trengte man mindre folk og resurser. Det ble forsynt med vann (hemmelig under jord gikk vannrøret til tårn, og de hadde do som ble skylt av vann), innganen til tårn var i andre etasje. Alle tsjetsjenske tårn og borger ble knyttet til ett system som ble kalt det store alansk varsel linje som førte til Mehk-khel (parlament).

Det finns også både i Tsjetsjenia og Georgia Cyclopean borgene, ifølge mytene de ble bygd opp av uvanlig store og tapre mennesker som tsjetsjenerne til idah kaller nart-arst-håj. Ifølge de gamle i Tsjetsjenia stammen nart- arst-håj er etterkommerne av den store Arsthå som kommer fra klanen ækhe.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
vikingene
Rekrutt
Rekrutt


Ble Medlem: 06 Nov 2011
Innlegg: 28

InnleggSkrevet: 06 11 11 01:51    Tittel: Svar med Sitat


Ruiner av Tse KalGimråj / Gimra (Thierra /Therla)Gravlunden i Vasar /Vaser kel (Mhajst)Tsåj-Pheda (Mælhist)
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
vikingene
Rekrutt
Rekrutt


Ble Medlem: 06 Nov 2011
Innlegg: 28

InnleggSkrevet: 06 11 11 01:52    Tittel: Svar med SitatOmrådet Tsjebarla og Vedan

-------------Sjuta
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
vikingene
Rekrutt
Rekrutt


Ble Medlem: 06 Nov 2011
Innlegg: 28

InnleggSkrevet: 06 11 11 01:54    Tittel: Svar med Sitat
Ruiner av festningen Nikaråj (Thierra/Therla)


Ruiner og et tårn av Ældapharhåj i Thierre/Therla
Sjundi i Thierra/Therla


Området (måhk/mark) Nasj-ha.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
vikingene
Rekrutt
Rekrutt


Ble Medlem: 06 Nov 2011
Innlegg: 28

InnleggSkrevet: 06 11 11 01:57    Tittel: Svar med Sitat


Haz-kale (Tsjænta)Et hellig sted


Tsjetsjenie, innside av et tårnRuiner
Zinngal, Ækka. Veggen rundt tårn borte...
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
vikingene
Rekrutt
Rekrutt


Ble Medlem: 06 Nov 2011
Innlegg: 28

InnleggSkrevet: 06 11 11 02:00    Tittel: Svar med Sitat


Harkar (Tsjebarla)


Pågå/Poåga (Mhajst)Kåsjan Bhow (Melhist)Døjnitsju/Devnitsho, Vordavetsj (Ækka)Ruiner av Whøga/Wåwge og Hæga (Ækka)


Bare ruiner i Jalhar
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
vikingene
Rekrutt
Rekrutt


Ble Medlem: 06 Nov 2011
Innlegg: 28

InnleggSkrevet: 06 11 11 02:02    Tittel: Svar med Sitat


NikaråjIttaltsjoMesjiNikaråj


Ikkaltsjo
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
vikingene
Rekrutt
Rekrutt


Ble Medlem: 06 Nov 2011
Innlegg: 28

InnleggSkrevet: 06 11 11 08:11    Tittel: Svar med Sitat

Tsjetsjensk folkedans - Halhar/lowzar/låwzarg
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=GZ4adSPsK9E

Ei tsjetsjensk jente synger på en gammel måte:
http://www.youtube.com/watch?v=fJI_WGsH7ec


En oldgammmel krigsdans (tshagan halhar, under i krig om ej jente tok av seg kvinners skjef (som brukes å dekke hode) og kastet den mellom 2 riddere som kjempet mot hverandre skulle de med en gang stoppe blodig turnering og bli brødre til døden:
http://www.youtube.com/watch?v=5XMP2IZbZvk&feature=related
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
vikingene
Rekrutt
Rekrutt


Ble Medlem: 06 Nov 2011
Innlegg: 28

InnleggSkrevet: 08 11 11 02:37    Tittel: Svar med Sitat

Ruiner av festningen Khir-di, og 10 generasjoner tilbake i Kir-di borgen levde en stor ridder Berigg-Bitsji. Trolig bildet ble tatt i 1980 tallet, de 3 tårn ble beskyttet av UNESKO, men krigene fra 1994 til 2007 med vilje ble ruinert av ukjente mlitære og bombet ned av ukjente fly. Festingen tilhører Thierra/Therla:

Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
vikingene
Rekrutt
Rekrutt


Ble Medlem: 06 Nov 2011
Innlegg: 28

InnleggSkrevet: 08 11 11 02:49    Tittel: Svar med Sitat


Ruiner av Hajbah (måhk/mark Nasj-ha)
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
vikingene
Rekrutt
Rekrutt


Ble Medlem: 06 Nov 2011
Innlegg: 28

InnleggSkrevet: 08 11 11 02:56    Tittel: Svar med Sitat

Склеп в Кортах 1977 год


Gravlunden i Kår-tah (1977)

Петроглифы на стене башни в Тазби Чуь/Чанта 1977 год


petroglyph på veggen til ett tårn i Tazbitsju i mark/måhk Tsjænta


Sist endret av vikingene den 08 11 11 02:58, endret 1 gang
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
vikingene
Rekrutt
Rekrutt


Ble Medlem: 06 Nov 2011
Innlegg: 28

InnleggSkrevet: 08 11 11 02:57    Tittel: Svar med Sitat


Goåh
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
vikingene
Rekrutt
Rekrutt


Ble Medlem: 06 Nov 2011
Innlegg: 28

InnleggSkrevet: 08 11 11 03:01    Tittel: Svar med Sitat


Våren kommer i Tsjetsjenia(Noah-tsjy-tsjø)
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
vikingene
Rekrutt
Rekrutt


Ble Medlem: 06 Nov 2011
Innlegg: 28

InnleggSkrevet: 08 11 11 03:07    Tittel: Svar med Sitat

[img]http://lh4.ggpht.com/_pJHlPzvKs6M/TG2Ays4EDWI/AAAAAAAAAZI/SanGdkDsK5U/s512/Settlment Khoi (Makazhoy)%2C Window of moscue 1977.jpg[/img]
Khåj -Makasj - Tsjeberla

[img]http://lh4.ggpht.com/_pJHlPzvKs6M/TG1d4n7UA7I/AAAAAAAAAT8/M2agFyrbCA8/s512/Settlement Chanta%2C Petroglyph on tower wall%2C 1977.jpg[/img]
Tsjænta


Ligner på ruiner i Sjaråj


Ruiner og deler av tårn
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
vikingene
Rekrutt
Rekrutt


Ble Medlem: 06 Nov 2011
Innlegg: 28

InnleggSkrevet: 08 11 11 03:09    Tittel: Svar med Sitat


Tårn

[img]http://lh5.ggpht.com/_pJHlPzvKs6M/TG1d0vyN_sI/AAAAAAAAATs/rsEHtuh6jKE/s720/Gimroy%2C Tower%2C 1977.jpg[/img]
Gammelt bildet et tår i Gimråj
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
vikingene
Rekrutt
Rekrutt


Ble Medlem: 06 Nov 2011
Innlegg: 28

InnleggSkrevet: 08 11 11 03:11    Tittel: Svar med Sitat


Ruiner av borgen i Tsjetsjenia


Varsel system Dør i Tsjænta
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Dødsengelen
Løytnant
Løytnant


Ble Medlem: 03 Mar 2008
Innlegg: 502
Bosted: En by

InnleggSkrevet: 29 11 11 21:39    Tittel: Svar med Sitat

Spaaaaaaamm?
_________________
Meg= Elizabeth Bathlory aka Dødsengelen
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Vis Innlegg fra:   
Start Nytt Tema   Svar på Tema    FrittForum Debatt Hovedsiden -> Historie Alle klokkeslett er CET (Europa)
Side 1 av 1

 
Gå Til:  
Du kan ikke starte nye temaer i dette forumet
Du kan ikke svare på temaer i dette forumet
Du kan ikke endre dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke delta i avstemninger i dette forumet


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

(GH2)

Opprett ditt eget phpBB 2 forum gratis her | Personvern