FrittForum Debatt Hovedsiden FrittForum Debatt

 
 HjelpHjelp   SøkSøk   GrupperGrupper   Bli MedlemBli Medlem 
 ProfilProfil   Sjekk private meldingerSjekk private meldinger   Logg InnLogg Inn 

VGs skaper inntrykk av matblokkade

 
Start Nytt Tema   Svar på Tema    FrittForum Debatt Hovedsiden -> Media
Vis Forrige Tema :: Vis Neste Tema  
Av Innlegg
Nyx
Site Admin


Ble Medlem: 22 Feb 2008
Innlegg: 1652

InnleggSkrevet: 20 06 10 22:48    Tittel: VGs skaper inntrykk av matblokkade Svar med Sitat

Men når man åpner VG og leser utenriksstoffet i dag, så finner man flere eksempler på hva en avis ikke bør være. Her er ett av dem:

"Israel tillater innførsel av «sivile varer» inn til Gaza
...Essensielle ressurser som mat, rengjøringsmiddel og bygningsmaterialer har tidligere blitt nektet innførsel til Gaza. Nå som Israel tillater at disse varene fraktes inn til det palestinske området, tror Det hvite hus at livet til beboerne på Gaza-stripen vil bli betraktelig bedre."
http://www.vg.no/nyheter/utenriks/midtosten/artikkel.php?artid=10009135

Hvis man sammenlignet med The Guardians dekning, finner man at mat ikke nevnt, men derimot "commercial goods", handelsvarer. VGs journalist har vel da for egen regning utlagt dette som "mat".
http://www.guardian.co.uk/world/2010/jun/20/israel-gaza-blockade-tony-blair

Men VG klarer da ikke bare å rapportere om denne saken på måter som etterlater som åpner for feilaktige fortolkninger, men avisa feilinformerer sine lesere, på en måte som er egnet til å fyre opp under det falske inntrykk av at blokkaden av Gaza var en utsultingsblokkade.

Israel har jo selv sendt inn over en millioner tonn med hjelpesendinger til Gaza etter at blokkaden inntrådte. Og det er ikke fordi man ikke ville slippe inn mat at Gazas havner er blokkert. Det er fordi Israel er i krig og vil ha sikkerhetskontroll med hva som blir importert, for å hindre import av varer som kan brukes av til krigformål.

Men dette er da VGs journalisten ikke informert om. Eller kanskje det snarer er slik at mannen er informert om det, men at han ikke bryr seg, men heller etterlater det falske inntrykk at Israel først nå tillater innførsel av mat.

Uansett hva som ligger til grunn for journalistens holdningsløshet, er konklusjonen klar: VG-journalisten Daniel Harbo kan ikke regnes som noen troverdig kilde.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
kna
Major
Major


Ble Medlem: 22 Feb 2008
Innlegg: 1195
Bosted: Oslo og omegn

InnleggSkrevet: 21 06 10 13:05    Tittel: Svar med Sitat

Nyx

Dette er VG-journalistikk på sitt mest kvalmende og fordummende. Avisen er kjøpt opp av arbeiderpressen, og er en ren propagandaavis for Ap og de rødgrønne. Sann kunnskap og redelighet spiller ingen rolle, bare folk får servert dagens dose med Israel-hat og andre fordummende nyheter som de kan gulpe i seg, sammen med dagens kaffelatte under lunsjpausen.

Israel har sendt inn rundt 150 lastebiler per uke, stappfulle nettopp med disse livsnødvendige varene - HELE TIDEN! - men, av helt forståelige grunner - er de nødt å ha strenge kontroller for å hindre Iran, Syria, og nå også Tyrkia og andre, å smugle terrorvåpen inn til terroristene i Hamas. Selv 10 år gamle barn forstår godt logikken i slike ting, dersom det forklares til dem av mennesker med et snev av godvilje og sanne motiver.

Skal man bli kvalm og få ødelagt dagen, er definitivt VG saken!

DAGEN BLIR IKKE HELT DEN SAMME - UTEN! Lyder reklamen til VG. Mon tro om så mange mennesker med viten og vilje synes at løgn, antisemittisme, sladder, bakvaskelser og fjollete kjendiser, er det som gjør DAGEN VERDT Å LEVE Aner ikke


mvh Lurifaks
_________________
The Truth Is Out There: Fox Mulder, FBI X-Files
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Nyx
Site Admin


Ble Medlem: 22 Feb 2008
Innlegg: 1652

InnleggSkrevet: 21 06 10 22:45    Tittel: Svar med Sitat

Det er ikke godt å vite hva som er journalistens holdning i dette tilfellet. Det kan for alt hva jeg vet kan det like gjerne dreie seg om en kunnskapsløs journalists likegyldighet, som om en politisk engasjert journalists utspekulerte kynisme.

Men uansett hva som ligger bak, så er Daniel Harbos artikkel egnet til å fyre opp under antisemittisme og anti-Israelske følelser og hatpropaganda ved å bidra til det feilaktig inntrykk som har oppstått at det Israel har blokkert for er import av hjelpesendinger med mat til Gaza.

Og hvis man har sterke politiske oppfatninger om saken og man har tatt parti, så er det jo mulig å rapportere nyheten slik at man åpner for å fortolke begivenheten deretter.

Man trenger i grunn da bare å gjøre som Daniel Harbo, å utelate relevante fakta og være så unøyaktig, misvisende og upresis i sin formuleringer at det blir mulig å fortolke det på den måte.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
kna
Major
Major


Ble Medlem: 22 Feb 2008
Innlegg: 1195
Bosted: Oslo og omegn

InnleggSkrevet: 22 06 10 08:41    Tittel: Svar med Sitat

Poenget er at når det gjelder Israel, er det så overveldende med beviser samlet gjennom tiår om vinklinger, bevisste og ubevisste utelatelser og manipuleringer, og ensidig pro-palestina støtte blant 90 % av journalistene osv., at man vet relativt mye, og kan derfor også konkludere hvor urettferdig landet blir behandlet.

Å ha "sterke følelser" for noe, er å være engasjert, som er noe sunt og godt. Det er motsatt av sidrumpa, lunkne nordmenn, som er mer opptatt av om de får to kroner mer i timen i lønningsposen enn om Israel blir utslettet fra kartet.

Å ha "kjærlighet til sannheten" har med hvordan mennesketype man bestemmer seg for å være. Veldig mye vi mennesker gjør, er et viljevalg, og ikke basert hyklerisk selvskryt. Vi kan bestemme oss for å være "gode mennesker", og selv om vi innser at vi selv også kan ha dårlige sider, så kan vi bestemme oss for å søke sannheten også når det er ubehagelig for oss selv.

De som står imot Israel, har ofte ikke annet til felles, enn hat mot Israel, USA, den kristne tro og alt som fremmer individuell frihet til å ytre hva man vil. Det marxistiske grumset som styrer det politisk korrekte Norge er ikke en følge av et ønske om å finne sannheten, men om å beskytte den sosialistiske ideologiens politiske målsetting og menneskesyn.

Blir litt forundret over deg ofte Nyx. Du virket litt friskere og mer våken, når jeg først debatterte med deg på gamle VA.

Les for eksempel boken: Mediekampen Om Israel, av Odd Sverre Hove (tidligere redaktør i DagenMagazinet) - Sambåndet Forlag 2002.

Eller gå inn og les i NIS-info (nå SMA-info), så vil du fort se at denne artikkelen er blant ti tusen andre, hvor CNN er like lemfeldig som VG. Å spre bevisste løgner og unnlatelser om Israel, er en universell antisemettisk sykdom, og ingen tilfeldighet!


mvh Lurifaks
_________________
The Truth Is Out There: Fox Mulder, FBI X-Files
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Nyx
Site Admin


Ble Medlem: 22 Feb 2008
Innlegg: 1652

InnleggSkrevet: 22 06 10 12:12    Tittel: Svar med Sitat

At dekningen er farlig skjev, det er så. Men jeg vet ikke hvilke motiver og hensikter det er som ligger bak.

En ting er for eksempel at det norske journalistmiljøet politisk er temmelig sekterisk, for ikke å si kultlignende. Og i så sære sosiale miljøer utvikler det seg gjerne endel rare sosiale mekanismer.

Regner med at det koster mye i dette miljøet å være ensidig til fordel for Israel, mens det å være unøyaktig til ulempe for Israel, er noe du kan gjøre helt kostnadsfritt. Ja, snarer er det vel egnet til å gi deg en kulturell kapital innad i miljøet. Ja, det kan kansje til og med være et smart karrieretrekk.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
caellaigh
Løytnant
Løytnant


Ble Medlem: 25 Jan 2009
Innlegg: 622

InnleggSkrevet: 22 06 10 15:06    Tittel: Svar med Sitat

Verdens (skjeve og skakk-kjørte) gang
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Vis Innlegg fra:   
Start Nytt Tema   Svar på Tema    FrittForum Debatt Hovedsiden -> Media Alle klokkeslett er CET (Europa)
Side 1 av 1

 
Gå Til:  
Du kan ikke starte nye temaer i dette forumet
Du kan ikke svare på temaer i dette forumet
Du kan ikke endre dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke delta i avstemninger i dette forumet


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

(GH2)

Opprett ditt eget phpBB 2 forum gratis her | Personvern