FrittForum Debatt Hovedsiden FrittForum Debatt

 
 HjelpHjelp   SøkSøk   GrupperGrupper   Bli MedlemBli Medlem 
 ProfilProfil   Sjekk private meldingerSjekk private meldinger   Logg InnLogg Inn 

Sosialistisk vrøvl!

 
Start Nytt Tema   Svar på Tema    FrittForum Debatt Hovedsiden -> Norsk Politikk
Vis Forrige Tema :: Vis Neste Tema  
Av Innlegg
kna
Major
Major


Ble Medlem: 22 Feb 2008
Innlegg: 1195
Bosted: Oslo og omegn

InnleggSkrevet: 20 06 10 13:03    Tittel: Sosialistisk vrøvl! Svar med Sitat

Sosialistisk Vrøvl!

Filosofen og Ekteskapsforkjemperen Nina Karin Monsen, skriver i et innlegg i Velsignet Helg: Sosialisme – ren heroin. Det er kort og konsist og en god beskrivelse. Karl Marx sa en gang, at religion var opium for folket. Da må i tilfelle sosialismen være den mest ekstreme religion av alle.

Monsen har plukket litt fra diverse politiske selvforherligelsesbiografier hvor noen av disse store tenkerne som AUF og Ap her velsignet Norge med, utdyper hvor tøvete sosialismen virkelig er. Noe som stadig blir klarere for oss kristne Israel-venner, er at venstresiden ønsker å utrydde kristendommen, fordi de selv ønsker å utnytte troen i partiets tjeneste.

Einar Gerhardsen hyllet Lenin som en stor leder, fordi han hadde kraften og viten til ”å se målet”. Men uten alle de som ”trodde”, hadde han ikke kommet noen vei. Og Monsen peker på Reiulf Steen, som forteller om den altoppslukende visjonen som Ap-lederne deler, i et samfunn med ”frie og solidariske mennesker” der ”freden” hersker, fordi alle årsakene til krig og ufred er fjernet. Jeg tenker, skal man le eller gråte over at slike naive forstillinger om menneskenes natur dominerer tankene hos de som sitter i vår regjering? Det er tragisk! Og Steen slår fast at Gerhardsen var en ateist hele livet, mens Trygve Bratteli kunne sin Lenin utenat.

Monsen forklarer videre, hvordan Reiulf Steen henviser til denne sosialistiske visjonen og partiet som hans form for ”gud”, som både gir ham en identitet og et livsinnhold. Å kunne finne en ektefelle utenfor partiet var utenkelig, og at hans farfar stemte på Høyre, var noe han skammet seg over. Steen beskriver at selv om Ap-folk har anledning å disentere i samvittighetsspørsmål, så har han ”aldri hatt samvittighet til å gjøre det”! Og om han skriver noe som bare antyder en kritikk av partiet, så stikker det dypt i samvittigheten hans! Det virker temmelig sykt, og minner meg bare så altfor godt om andre sosialdemokratiske partier som Europa og verden har hatt den tvilsomme fornøyelsen å stifte bekjentskap med.

Monsen forteller om hvordan Gro Harlem Brundtland mimrer om hvordan de sang ”arbeidersanger sammen”: ”De felles europeiske røtter kommer til uttrykk i arbeiderbevegelsens kampsanger fra det forrige og dette århundre. Vi sang for hverandre, sanger fra vår egen tradisjon.” Monsen gir følgende kommentar: ”Ingen andre vil regne totalitære bevegelsers kampsanger for felles europeiske røtter. I så fall må vi ta med nazisangene – det var mange som sang dem også.”

Når deg gjelder ”sosialdemokratenes” sosialistiske vrøvl, har Norge og Sverige lange felles tradisjoner. Den svenske kommunisten Åsa Linderborg, forteller om hennes far og mor som begge var kommunister, og som oppdro henne til å forstå meningen med livet. Hennes far fantaserte om hvordan alle mennesker skulle bli LIKE, og at det ikke fantes nasjonaliteter lengre. Og det var ingen mennesker som var fattige eller rike fordi alle skulle ha det like bra. Og det var ingen som skulle behøve å ”å føle seg alene”, for under kommunismen så ”konkurrerer man ikke”! Og moren hennes, Tanja Linderborg, ville ikke lære noen barn å neie, bukke, synge salmer eller å takke. Men barna skulle få sin ”herlige identitet” ved at partiarbeidet ble ”et meningsfullt felles prosjekt”. Åsa Linderborg takker moren for denne visdommen, for hun slapp å gruble i tenårene over ”livets mening”. Sosialismen var alt hun trengte i livet, for den alene ga henne det ”faste holdepunkt på jorden”!

Nina Karin Monsen konkluderer med at: ”Venstresiden kan umulig ha intellektuell kapasitet til å holde det gående stort lenger.” Ettersom Monsen er spesielt opptatt av definisjonen av Ekteskapet, der utviskingen av kjønnsforskjeller gjør at to menn og to kvinner som gifter seg, likestilles med en mann og en kvinne, som er grunnlaget for det normale ekteskapet. Hun henviser til at senest i forrige uke foreslo Thorbjørn Jagland, som leder for Europarådet (skrekk og gru), at ordet ”mor” måtte fjernes fra språket, fordi det fremstiller kvinnen som en ”stereotyp, mindreverdig kvinne på et eller annet kjøkken”!!! Men for bare et år siden, fant men opp ordet ”medmor”, for å legitimere ekteskap mellom to lesbiske kvinner!. For min egen del, har jeg kjent mange sterke og kloke kvinner som også har stått foran kjøkkenbenken, uten at de på noen måte har blitt nedvurdert av noen mann. Det er ikke så rart at samfunnet er ute av styring med milliardunderskudd og kaos overalt hvor de sosialistiske eksperimentene blir tvunget igjennom med statens makt og penger.

Til slutt etterlyser Nina Karin Monsen noen oppegående og intellektuelle ledere på borgerlig side, som lett kunne tatt makten fra disse Ap-nissene med et minimum av fornuftig tankegang. Men som mange av oss er så altfor klar over, lider Norge under mer eller mindre hundre års sammenhengende påvirkning av sosialistisk vrøvl! Den sosialistiske revolusjonære ide er en ekstrem selvdestruktiv drøm, og selv om Russland offisielt har avviklet sosialismen, er en av dens ettervirkninger blant annet en gjennomsnittlig levealder for menn i visse deler av Moskva, 43 år!


Kilde: Frispark av Nina Karin Monsen, lørdag 20 juni, 2010, fra Velsignet Helg, DagenMagazinets lørdagsmagasin.

Mitt etterord. Det er forfriskende med slike fritenkere og filosofer som Nina Karin Monsen, som orker – utrettelig – å utfordre den rødgrønne regjeringen og avkle dem alt tøvet de serverer oss. Når vi får et innblikk inn i AUF og Aps religion, så forstår vi at det ikke nytter å samtale rasjonelt med slike politiske maktmennesker. Enten har de makten, og Norge blir slik det er i dag, eller de borgerlige må forstå alvoret og utfordre Ap på en helt annen måte enn de hittil har gjort. Jeg mener at Bibelen og kristendommens påvirkning, som i USA, er en avgjørende faktor for å fremme det gode demokratiet som sikrer alle mennesker både tros-, menings- og ytringsfrihet. Fjerner man Bibelen og den judeo-kristne kulturarv, står vi igjen med kommunismen, islamismen, nazismen eller fascismen. Det onde og negative i menneskenaturen lar seg ikke kontrollere, uten ved det menneskesyn som den kristne troen har tilført Vestens nasjoner, og som har vært en naturlig utvikling av den demokratiske tanken fra dens første spede begynnelse i Polis i det gamle Hellas.

Mvh Lurifaks.
_________________
The Truth Is Out There: Fox Mulder, FBI X-Files
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
demokrit
Oberstløytnant
Oberstløytnant


Ble Medlem: 03 Aug 2008
Innlegg: 2808

InnleggSkrevet: 20 06 10 15:14    Tittel: Svar med Sitat

Takk for dette velskrevne innlegget, Lurifaks. Vet du om Monsens innlegg er å finne i nettutgaven, eller må man kjøpe papirversjonen?

Nina Karin Monsen har inne iblant noe meget vektig å si. Hun tilhørte jo selv venstresiden engang, men kombinasjonen av intelligens, selvinnsikt og moral gjorde at hun forlot denne destruktive galskapen, som kun hører mindre intelligente, mennesker med mindreverdighetskomplekser eller amoralske avstumpede individer til.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
The Owl Man
Oberstløytnant
Oberstløytnant


Ble Medlem: 02 Mai 2008
Innlegg: 2281

InnleggSkrevet: 20 06 10 19:20    Tittel: Re: Sosialistisk vrøvl! Svar med Sitat

Lurifaks skrev:
Sosialistisk Vrøvl!
(...) For min egen del, har jeg kjent mange sterke og kloke kvinner som også har stått foran kjøkkenbenken, uten at de på noen måte har blitt nedvurdert av noen mann (...)

Jeg slutter meg til applausen: Godt innlegg, Lurifaks.

En liten kommentar til det siterte utsnittet: Jeg vokste opp i en fjellbygd med små gårder i (etter dagens standard) fattige kår. Alle var avhengige av det utkomme jorda og naturen kunne gi, og det var et sant slit for alle - også unger. Men det forunderlige var at der var likestilling mellom kjønnene en selvfølge. Det var ikke noe tema i det hele tatt, fordi alle måtte bidra med sitt i et samspill for at familiene skulle ha det så bra som mulig.

Jeg tror faktisk at den diskrimineringen og undertrykkelsen som er (eller har vært) bakgrunnen for "kvinnefrigjøringen" i vår tid, vokste frem i industrialiseringens og urbaniseringens kjølvann. Når familiene ble avhengig av mannens inntekt fra fabrikken, ble kvinnen henvist til en sekundær rolle. Det var ikke lenger slik som Alf Prøysen sier:
Sitat:
Og nå er gutten gift og går og slit som folk gjør flest
med småbruk oppi Åsmarken der kjerringa er hest.
Noen vil sikkert si at dette er kvinnediskriminering, men jeg tror at det oftest var omvendt - at kjerringa gikk bak plogen mens mannen var "hest". Poenget er at begge gjorde sitt i et fellesskap.

Derfor mener jeg at når sosialismen / arbeiderbevegelsen tar æren for likestillingen mellom kjønnene, så har de i realiteten bare rettet opp en skjevhet som oppstod i nettopp det som kalles "arbeidermiljø".
_________________
"Science flies you to the moon. Religion flies you into buildings" (Victor J. Stenger).
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
kna
Major
Major


Ble Medlem: 22 Feb 2008
Innlegg: 1195
Bosted: Oslo og omegn

InnleggSkrevet: 20 06 10 21:33    Tittel: Svar med Sitat

demokrit skrev:
Takk for dette velskrevne innlegget, Lurifaks. Vet du om Monsens innlegg er å finne i nettutgaven, eller må man kjøpe papirversjonen?

Nina Karin Monsen har inne iblant noe meget vektig å si. Hun tilhørte jo selv venstresiden engang, men kombinasjonen av intelligens, selvinnsikt og moral gjorde at hun forlot denne destruktive galskapen, som kun hører mindre intelligente, mennesker med mindreverdighetskomplekser eller amoralske avstumpede individer til.Demokrit

Det ser ut til at dette innlegget kun er å finne i papirutgaven til DagenMagazinet.

La meg få benytte anledningen til å anbefale de som ønsker gode artikler som taler de politisk rødgrønne imot også om en rekke sekulære saker som Midtøsten, klimadebatten, økonomi osv, bør ta en gjevnlig titt innom de to kristne avisene, NorgeIdag og DagenMagazinet (som snart vil hete "Dagen" igjen, tror jeg).

Det er mange gode skribenter og bidragsytere i disse avisene som Halgrim Berg m. fl. Og de er blant de få avisene som garantert er frie for arbeiderpressens påvirkning og den rødgrønne styring.

Ja Monsen skriver bra, og hun er en filosof etter min smak. Jeg har også en tidligere bakgrunn på "venstresiden", og har lest min Marx og Mao. Det var hederlige unntak blant de røde med intellektuell integritet nok til å tenke igjennom saker og ting på en litt mer nyansert måte, enn hva vi finner blant lederne i Ap og SV idag.

Jeg skal forsøke å poste inn artikler fra disse aviseme, når det dukker opp innlegg som omfatter sekulære nyheter av allmenn interesse. Kan blant annet nevne, at NorgeIdags Midtøsten-medarbeider, Richard Oestermann, virkelig er full av kunnskap og rager flere hoder over NRKs og VGs "eksperter". Også Dagen(Magazinet) ønsker å finansiere en egen Midtøsten journalist som sikrer avisen objektive nyheter utenfor den politiske korrekte pressen.


mvh Lurifaks
_________________
The Truth Is Out There: Fox Mulder, FBI X-Files


Sist endret av kna den 20 06 10 22:45, endret 1 gang
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
kna
Major
Major


Ble Medlem: 22 Feb 2008
Innlegg: 1195
Bosted: Oslo og omegn

InnleggSkrevet: 20 06 10 22:00    Tittel: Re: Sosialistisk vrøvl! Svar med Sitat

The Owl Man skrev:
Jeg tror faktisk at den diskrimineringen og undertrykkelsen som er (eller har vært) bakgrunnen for "kvinnefrigjøringen" i vår tid, vokste frem i industrialiseringens og urbaniseringens kjølvann. Når familiene ble avhengig av mannens inntekt fra fabrikken, ble kvinnen henvist til en sekundær rolle. Det var ikke lenger slik som Alf Prøysen sier:
Sitat:
Og nå er gutten gift og går og slit som folk gjør flest
med småbruk oppi Åsmarken der kjerringa er hest.
Noen vil sikkert si at dette er kvinnediskriminering, men jeg tror at det oftest var omvendt - at kjerringa gikk bak plogen mens mannen var "hest". Poenget er at begge gjorde sitt i et fellesskap.

Derfor mener jeg at når sosialismen / arbeiderbevegelsen tar æren for likestillingen mellom kjønnene, så har de i realiteten bare rettet opp en skjevhet som oppstod i nettopp det som kalles "arbeidermiljø".
Owl Man

Det kan ofte være vanskelig å debattere kjønn og "likestilling" i dagens politiske Norge, som så mange andre ting.

Også jeg har eid både et gårdsbruk og et småbruk i den tiden da jeg og min kone oppdro fire barn. Vi delte på det meste som en helt naturlig ting, uten å bry oss om sosialisme. Det er naturlig når man jobber sammen på et gårdsbruk og mange andre steder, at alle yter sitt om de er kvinner eller menn. Og når kvelden kommer og man er trøtt og sliten etter dagens økt, så tenker en ikke over hvem som gjorde hva.

At visse oppgaver faller helt naturlig på en kvinne eller mann, er slik naturen har gjort det og som skaper et naturlig samspill. Det er sosialistene som nekter å godta virkeligheten framfor partiboka, og som skaper stadige krangler og gjør at mange skiller seg og lager bråk ut av alle ting. De tåler ikke at noen tenker annerledes enn partiboka, men har en syk ide om at alle skal være LIKE. Selv kjønnene skal være like, noe som er helt absurd og er i ferde med å ødelegge hele samfunnet.

Idag har de rødgrønne kvinnene i Norge sørget for å lage lover om KVOTERING for å presse inn rødgrønne kvinner i styre og stell. Det skaper bare kaos og krangel, ved siden av at en rekke ukvalifiserte kvinner tar jobbene fra mye flinkere menn. Samtidig er mange av de klokeste og smarteste kvinnene fortsatt hjemme foran kjøkkenbenken når de anser det som naturlig og nødvendig - helt frivillig - hvor de bruker sine intellekt på langt mer oppegående ting, enn å synge partisanger eller forlange at to lesber skal være "mor" og "medmor" for de stakkars barna som skal vokse opp i alt kaoset de skaper.

Det er forskjell på toleranse for de som er annerledes, og å tvinge flertallet å godta at det unaturlige er naturlig og det rette. I Norge er det slik i dag, at Ap og sosialistene er mer opptatt av rettighetene til minoriteter som homofile og muslimer, som skal bestemme hva det store flertallet av heterofile ektepar og kristne skal mene og tenke. Det som kjennes naturlig og rett for de fleste spiller ikke lenger noen rolle, dersom partiboka bestemmer at alle skal være LIKE. Men resultatet blir ikke en vakker verden hvor fred og harmoni råder, men en verden full av vold, kaos og økonomisk ruin.

mvh Lurifaks
_________________
The Truth Is Out There: Fox Mulder, FBI X-Files
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
The Owl Man
Oberstløytnant
Oberstløytnant


Ble Medlem: 02 Mai 2008
Innlegg: 2281

InnleggSkrevet: 21 06 10 00:07    Tittel: Svar med Sitat

Lurifaks: Jeg legger ut en link til en artikkel jeg leste på VG-Nett i går og som fikk meg til å føle meg kvalm (dette som en advarsel), og jeg spør:Er dette en ny industri?

Jeg får faktisk helt ufrivillig assosiasjoner til Lebensborn av dette, selv om jeg er klar over at det er vesentlige forskjeller. Men det foregår en viss sortering av "materialet", så vidt jeg skjønner. Fra Wikipedia:
Sitat:
Ideen bak Lebensborn bygget på völkisch-tenkning og pangermanske forestillinger om å sikre utvikling av det som ble kalt den «nordiske», «ariske» eller «germanske rasen». Fødehjemmene i organisasjonens regi skulle bidra til en trygg oppvekst for ariske barn, slik at den ariske rasen fremsto mest mulig fulltallig og ren. Organisasjonen ble opprettet av Heinrich Himmler i det nasjonalsosialistiske Tyskland i 1935, og fikk en avlegger i Norge i 1941.

_________________
"Science flies you to the moon. Religion flies you into buildings" (Victor J. Stenger).
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
kna
Major
Major


Ble Medlem: 22 Feb 2008
Innlegg: 1195
Bosted: Oslo og omegn

InnleggSkrevet: 21 06 10 09:34    Tittel: Svar med Sitat

Owl Man

Ja, KVALM er definitivt det rette uttrykket, når to homser / lesber venter på "barnet sitt"! Pinlig

Om det også kan settes i forbindelse med en gradering av visse typer etniske barn, gjør det bare enda verre.

mvh Lurifaks
_________________
The Truth Is Out There: Fox Mulder, FBI X-Files
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
kna
Major
Major


Ble Medlem: 22 Feb 2008
Innlegg: 1195
Bosted: Oslo og omegn

InnleggSkrevet: 23 06 10 12:36    Tittel: Svar med Sitat

Jeg velger også å poste dette her, om Monsens nye bok om hennes vei fra human-etikk til den kristne tro. Denne skal jeg lese så snart jeg får anledning, for jeg har selv gått en lang vei for å komme fram til den kristne tro. Og er det noe som slår meg, så er det alle fordommer, misforståelser og mangel av kunnskap som preger mye av kritikken mot den (sanne Bibeltro) kristne troen........Monsen med bok om sin tro
Filosof og forfatter Nina Karin Monsen gjør i disse dager ferdig manuset til en ny bok om sin vei fra humanetikk til kristen tro.

Det fortalte hun under sin tale på samlingen Kvinner IDAG under generalforsamlingen til Norge IDAG.

– Jeg vokste opp i en humanetisk familie. Det er å vokse opp i tomhet. Det er en underlig tilstand. Min vei fra humanetikk til kristen tro var en vei inn i virkeligheten, sa hun.

– Man kan tenke at det er bra å vokse opp med humanetikk, fordi der finnes ikke synd. Men der finnes mange feil. Og de finnes det ikke tilgivelse for. Siden det ikke finnes synd, finnes nemlig heller ikke tilgivelse, fortsatte hun.

For Monsen gikk veien til kristentroen gjennom filosofisk tenkning.

– Skriver om Jesus

Den tenkningen jeg har jobbet med store deler av livet mitt kalles personalisme. Det er dette som kommer til uttrykk i bøkene jeg har skrevet, som for eksempel «Det elskende mennesket» og «Det innerste valget». De største gleder finnes i tenkning, idet man ser sammenhenger og mønstre og får en aha-opplevelse. Det tok meg 30 år å se det, men personen jeg skriver om er egentlig Jesus. Personalisme er kristen tenkning, og passer sammen med troen som hånd i hanske. Troen er hånden, personalismen er hansken, sa hun.

Utfordrer til tenkning

– Mange kristne tenker ikke så mye. De tror, men de reflekterer ikke, i hvert fall ikke på en slik måte at det kommer inn i den offentlige debatt.

– Men vi må ikke være uvitende i møte med den offentlige debatt, slik at vi ikke avslører tankefeilene og vrøvlet fra det politisk korrekte. Det politisk korrekte er ikke tenkning, det er stemninger, følelser og maktbegjær, utfordret hun videre, og erklærte at hun vil slåss mot venstresiden så godt hun kan gjennom hele livet.

– Vi står i en kulturkrig dominert av venstresiden, mener hun nemlig.

– Det sosialistiske samfunn blir et samfunn med ekstrem åndsfattigdom, hevdet hun, og viste som eksempel til at 53 prosent av alle svangerskap i Russland ender med at det blir tatt abort.

Tor-Bjørn Nordgaard
23.06.2010 12:15


Kilde: NorgeIdag, nettutgaven, 23 juni 2010.


mvh Lurifaks
_________________
The Truth Is Out There: Fox Mulder, FBI X-Files
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
demokrit
Oberstløytnant
Oberstløytnant


Ble Medlem: 03 Aug 2008
Innlegg: 2808

InnleggSkrevet: 23 06 10 13:09    Tittel: Svar med Sitat

Høres interessant ut, Lurifaks. Kanskje jeg skal kjøpe denne boken.

En ting angående abort: I Norge har svangerskapsavbrudd (som det kalles) i perioden 1979 til 2005 ligget i snitt på omtrent 14 000 år år. I løpet av 25 år gir det et skremmende høyt tall, nemlig ca 350 000. Det er vel liten grunn til å tro at situasjonen er stort anerledes i Europa generelt (naturligvis med noen unntak). Kilde: Statistisk Sentralbyrå.

De siste 10-20 årene har Norge og Europa "importert" enorme mengder mennesker fra ikke-vestlige land, blant annet fordi man frykter både mangel på arbeidskraft og for mange eldre i forhold til antall yngre. Hvis abortloven ikke hadde blitt så liberal (uten derved konkret å vende mot mot rett til abort), men fortsatt holdt den streng, ville altså i hvertfall 300 000 av disse avbrutte svangerskapene resultert i nyfødte, som i dag ville vært barn og ungdom. Da hadde vi ikke trengt all denne innvandringen, og det samme kan sies om store deler av Europa.

Så denne loven er sannelig litt av et grotesk eksempel på hva som kalles ikke-tilsiktede negative bivirkninger av en lov som var positivt ment.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
duverden
Rekrutt
Rekrutt


Ble Medlem: 07 Jun 2010
Innlegg: 27

InnleggSkrevet: 06 02 11 05:12    Tittel: Re: Sosialistisk vrøvl! Svar med Sitat

[quote="The Owl Man"]En liten kommentar til det siterte utsnittet: Jeg vokste opp i en fjellbygd med små gårder i (etter dagens standard) fattige kår. Alle var avhengige av det utkomme jorda og naturen kunne gi, og det var et sant slit for alle - også unger. Men det forunderlige var at der var likestilling mellom kjønnene en selvfølge. Det var ikke noe tema i det hele tatt, fordi alle måtte bidra med sitt i et samspill for at familiene skulle ha det så bra som mulig.

Jeg trorer at begge gjorde sitt i et fellesskap.
quote]

Kan hende du tror på dette, og jeg er sikker på at kvinnene ytet sitt for likestillingen. Det jeg er usikker på er om mennene virkelig tok sin del i arbeidet innendørs. Matlaging, oppvask, klesvask etc var ikke ting som gjorde seg selv vet du - men har aldri hørt om menn som har delt denne byrden.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Nebulah
Major
Major


Ble Medlem: 21 Feb 2008
Innlegg: 1484

InnleggSkrevet: 06 02 11 11:56    Tittel: Re: Sosialistisk vrøvl! Svar med Sitat

[quote="duverden"]
The Owl Man skrev:
En liten kommentar til det siterte utsnittet: Jeg vokste opp i en fjellbygd med små gårder i (etter dagens standard) fattige kår. Alle var avhengige av det utkomme jorda og naturen kunne gi, og det var et sant slit for alle - også unger. Men det forunderlige var at der var likestilling mellom kjønnene en selvfølge. Det var ikke noe tema i det hele tatt, fordi alle måtte bidra med sitt i et samspill for at familiene skulle ha det så bra som mulig.

Jeg trorer at begge gjorde sitt i et fellesskap.
quote]

Kan hende du tror på dette, og jeg er sikker på at kvinnene ytet sitt for likestillingen. Det jeg er usikker på er om mennene virkelig tok sin del i arbeidet innendørs. Matlaging, oppvask, klesvask etc var ikke ting som gjorde seg selv vet du - men har aldri hørt om menn som har delt denne byrden.


Da kjenner du ikke mange menn Wink
De er kanskje ikke i overtall, men det finnes faktisk en god del menn som tar del i ting som f.eks oppvask, klesvask, matlaging, vinduspuss og andre huslige gjøremål...
_________________
Never give up. If you do, you'll lose
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Vis Innlegg fra:   
Start Nytt Tema   Svar på Tema    FrittForum Debatt Hovedsiden -> Norsk Politikk Alle klokkeslett er CET (Europa)
Side 1 av 1

 
Gå Til:  
Du kan ikke starte nye temaer i dette forumet
Du kan ikke svare på temaer i dette forumet
Du kan ikke endre dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke delta i avstemninger i dette forumet


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

(GH2)

Opprett ditt eget phpBB 2 forum gratis her | Personvern