FrittForum Debatt Hovedsiden FrittForum Debatt

 
 HjelpHjelp   SøkSøk   GrupperGrupper   Bli MedlemBli Medlem 
 ProfilProfil   Sjekk private meldingerSjekk private meldinger   Logg InnLogg Inn 

Somalia syndromet.

 
Start Nytt Tema   Svar på Tema    FrittForum Debatt Hovedsiden -> Innvandring
Vis Forrige Tema :: Vis Neste Tema  
Av Innlegg
Ibliis
Rekrutt
Rekrutt


Ble Medlem: 29 Apr 2008
Innlegg: 46
Bosted: Telemark

InnleggSkrevet: 25 06 10 05:16    Tittel: Somalia syndromet. Svar med Sitat

Cool Norske skattebetalere har finansiert med NI millioner kroner, et NAV prosjekt for å få Somaliere i arbeid. 100 KHAT tyggende muslimer , klarte å få SEKS stk. i foreløpig jobb.

Cool dem kvalifisert for arbeidslivet et langt lerret å bleke, sier Erna Solberg.

Høyrelederen er likevel nøye med å poengtere at vi ikke må lage stereotype bilder av somaliere, som det er rundt 23.000 av i Norge.

- Fratas selvrespekten


Robert Eriksson FOTO: BJØRN SIGURDSSØN / SCANPIX
- Det er mange beundringsverdige eksempler, men det er også mange triste skjebner. Mange kommer altfor sent inn i et integreringsløp etter ankomst. Løpet må legges fra dag 1. De blir fratatt selvrespekten og det blir en negativ spiral, sier hun.

- Det er krevende å integrere somaliere, men vi må ikke gi opp. Det er tålmodighetsarbeid og ikke noe ”quick fix”, sier Solberg.

Frp er bekymret over at Norge ligger langt bak nabolandene når det gjelder å få innvandrere utenfor EU-området inn i arbeidslivet.

- Det er bare Spania og Portugal som er dårligere enn oss på dette feltet. Vi bør tenke nytt og endre virkemidlene, sier Frp-politiker Robert Eriksson, leder for Stortingets arbeids- og sosialkomité.

- Snillistisk velferdsordning
Eriksson peker på Danmark, som tross finanskrisen kan vise til en økning når det gjelder å få denne gruppen i jobb.

- Meg bekjent er somaliere den innvandringsgruppen som i størst grad står utenfor arbeidslivet. Men ser vi til USA er det nesten ingen arbeidsledighet blant somaliere. Der har man satt krav til dem og gitt dem muligheten, sier han.


Det er bare Spania og Portugal som er dårligere enn oss på dette feltet. Vi bør tenke nytt og endre virkemidlene.

Frps Robert Eriksson, leder for Stortingets arbeids- og sosialkomité.


Eriksson mener Norge har en altfor snillistisk politikk- og velferdsordning.

- Jeg kommer til å kjempe med nebb og klør for gode velferdsordninger, men vi må ikke ha et system som er innrettet på en slik måte at det gjør det vanskelig å oppnå integrering, sier han.

Mangler ufaglærte jobber


Lise Christoffersen FOTO: AP
Arbeiderpartiet er enig i at Norge kan ha masse å lære av andre land, men mener ikke USA nødvendigvis er noe godt eksempel.

- Somaliere i USA intergreres på den harde måten. Men det oppfordrer også til utstrakt svart økonomi, og det er ikke noe vi ønsker, sier Lise Christoffersen, Arbeiderpartiets innvandringspolitiske talskvinne.

Høyre ser også vanskelighetene med å se til USA, for her har man, i motsetning til i Norge, er rekke ufaglærte jobber..

- Det kan være renserier, hoteller som har betjening som parkerer bilen for deg, løpergutter i et firma og så videre. Her kan man starte raskt uten de nødvendige språkkunnskapene, tjene litt penger og sende noe hjem til familie. Men dette er yrker med relativt lavt lønn. I Norge har vi også en likelønnspolitikk som vi priser høyt, sier Solberg.

450-timers regel
Ett virkemiddel, mener Frp, er å stille strengere krav til innvandrere når det gjelder deltagelse i arbeidslivet.


Vi må ha tilpassede ordninger som gjør at blant annet somaliere får den nødvendige kompetansen til å kunne delta i arbeidslivet.

Lise Christoffersen, Arbeiderpartiets innvandringspolitiske talskvinne.


- Inspirert av Danmark har vi fremmet forslag om å innføre en 450-timers regel. Det vil si at i løpet av 24 måneder må innvandrere har deltatt 450 timer i aktivitets- og kvalifiseringsprogram som skal gjøre dem kompetente for norske arbeidsliv. Aktivitetsplikten skal gi dem tilgang til norske trygde-og velferdsordninger, sier Eriksson.

Høyre har tatt til orde for at vi må ha en strengere innvandringspolitikk.

- Det er krevende å ta imot store ankomster av asylanter med store utfordringer. De som kommer forplikter vi å hjelpe på en god måte inn i det norske samfunnet, sier Solberg.

Tilpassede ordninger
Arbeiderpartiet ser det positive i at somaliere, i motsetning til hva man har sett hos førstegenerasjons pakistanske kvinner, øker sysselsettingsgraden i takt med økt botid og språknivå.

- Det viser at det er mulig. Er det noe vi virkelig trenger i fremtiden, så er det arbeidskraft. Vi må ha tilpassede ordninger som gjør at blant annet somaliere får den nødvendige kompetansen til å kunne delta i arbeidslivet, sier Christoffersen.

BARE 6 AV 100 SOMALIERE FIKK JOBB:BARE 6 AV 100 SOMALIERE FIKK JOBB:

- De blir fratatt
selvrespekten
- Det er for enkelt å bli passivisert i Norge i dag, sier Høyres leder Erna Solberg. Les saken

-
Fakta:FaktaProsjektet ”Yrkesmessig rehabilitering av somaliere i khatbruker-miljøer” ble igangsatt i 2007.

Målsetningen var å få somailere ut av hjemmet, ut av khat og inn i jobb.

Prosjektet har stått for rekruttering, gruppesamlinger, individuell oppfølging og fire arbeidsmarkedskurs (AMO-kurs) for somaliere i samarbeid med ASOK endringstjenester, der gruppene dels har bestått av khatbrukere.

Over tre år har prosjektet, ledet av Morsal Siyad Mohamed og Ragnar Næss, fått to millioner kroner fra Integrerings- og mangfoldsdirektotatet, Helse- og sosialdepartementet og Helsedirektoratet.

I tillegg kommer bevilgningene, 1,7 millioner til hver av de fire AMO-kursene, som ASOK endringstjenester har levert på oppdrag fra NAV.

En evalueringsrapport fra Arbeidsforskningsinstituttet slår fast at få har fått jobb, og peker på en rekke utfordringer.
_________________
Å appelere til fornuften er verdens største slag i luften
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Nyx
Site Admin


Ble Medlem: 22 Feb 2008
Innlegg: 1652

InnleggSkrevet: 25 06 10 06:17    Tittel: Re: Somalia syndromet. Svar med Sitat

Det er jo ikke de verste tallene jeg har sett. Vi har jo sett milliarder i andre sammenhenger i tiltak overfor vanskelig integrerbare folkegrupper. Men saken illustrerer hva som er, har vært og vil forbli problemet med innvandringspolitikken lenge enda.

Og det er nok en bekreftelse på at integreringsproblemene er den største utfordringen vi står overfor i Norsk innenrikspolitikk!

Og det vil bli vanskeligere og vanskeligere for den rene og ranke og puritanske venstresiden å skylde på nordmenns påståtte "rasisme" og "fremmedfrykt".

Man må bare innse at det er noen folkegrupper som er vanskeligere å integrere enn andre.

På den annen side vil dette være en bøyg som det fortsatt vil være vanskelig for for folk på venstresiden å ikke gå utenom. For målinger publisert i SV-organet Ny Tid i år 2000 viste at 100 prosent av somalierne stemte sosialistisk, så dette er jo dette noe folk på venstresiden dermed har vært klar over lenge. Og andre undersøkelser viser samme mønster (Se vedlegg)

Venstresiden har mao. denne store fordelen av en innvaringspolitikk som fører til disharmoni mellom innvandringstall og vår kapasitet til å integrere forskjellige folkegrupper. Ikke bare skaffer det staten en masse klienter. Men målinger viser altså at venstresiden har stor gevinst av innvandring fra tilbakeliggende muslimske stammesamfunn. Gevinsten i form av stemmekveg er jo på netto 100 prosent i beste fall, for venstresiden. Den fordelen er det selsagt vanskelig for venstresiden å gi slipp på.

Fortsatt vil mange på venstreiden mene at det må være rasisme å gå inn for det eneste fornuftige, å begrense innvandringen og stille krav til innvandringspolitikken om harmonisering mellom innvandringstall og integreringskapasitet.

Men det er der problemet også ligger, at jo større gevinst en folkegruppe gir venstresiden i antall velgere, jo vanskeligere er det å klare å integrere folk fra denne gruppen. Og problemet er at vi år om annet hatt innvandringstall som går over vår evne til å integrere folk. Som årene går baller det på seg. Og hvis det tar mange år å få snudd denne trenden, så skjønner man jo hvilken vei det går.

Faren er jo at det da stabiliserer seg, og man får en permanent underklasse av en fremmedkulturell getto.

Vedlegg:
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
olemt
Major
Major


Ble Medlem: 27 Apr 2008
Innlegg: 1793

InnleggSkrevet: 25 06 10 09:35    Tittel: Svar med Sitat

Et problem som skisseres i artikkelen over er at vi i Norge ikke har nok "drittjobber" som man kan hoppe rett inn i og tjene penger fra dag 1, i motsetning til USA som har mange slike.

Vel. Om det er det som skal til for å få integrasjon til å fungere, så er det kanskje på tide å få noen "drittjobber". Penger får de jo uansett, så hvorfor kan de ikke begynne å rydde offentlige områder og t-baner slik det gjøres i de fleste andre land? Oslo ser ut som en slum, og det ryddes omtrent hvert jubelår. Til 17. mai skal det være fint sies det. Hva er galt med å ha det fint hele tiden? I London plukker folk søppel i t-banevognene hele dagen. Det er utrolig at vi bare bøtter ut penger uten å få noe igjen for det.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Nyx
Site Admin


Ble Medlem: 22 Feb 2008
Innlegg: 1652

InnleggSkrevet: 25 06 10 10:00    Tittel: Svar med Sitat

olemt skrev:
Et problem som skisseres i artikkelen over er at vi i Norge ikke har nok "drittjobber" som man kan hoppe rett inn i og tjene penger fra dag 1, i motsetning til USA som har mange slike.

Vel. Om det er det som skal til for å få integrasjon til å fungere, så er det kanskje på tide å få noen "drittjobber". Penger får de jo uansett, så hvorfor kan de ikke begynne å rydde offentlige områder og t-baner slik det gjøres i de fleste andre land? Oslo ser ut som en slum, og det ryddes omtrent hvert jubelår. Til 17. mai skal det være fint sies det. Hva er galt med å ha det fint hele tiden? I London plukker folk søppel i t-banevognene hele dagen. Det er utrolig at vi bare bøtter ut penger uten å få noe igjen for det.Ja, du kan så si. Og det er mange steder rundt om i landet man trenger å få ryddet opp litt og sånn. En undersøkelse SSB publiserte i fjor viser at innvandrere har høyest sysselsetting i små kommuner, og der de er få.
http://www.dagbladet.no/2009/10/16/nyheter/innvandring/innenriks/politikk/integrering/8605846/

Altså i virkeligheten er det ikke vanskelig å sysselsette arbeidsledige innvandrere, bare man har den viljen og handlekraften som skal til. Det skulle holde å følge prinsippet om at du bosetter deg der du får arbeid, og at du ikke får ikke ytelser fra det offentlige, hvis grunnen til at du ikke har inntekt er at du ikke har tatt imot det arbeidet du har blitt tilbudt, og du ikke kan dokumentere at du ikke nedsatt arbeidsevne elns.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
demokrit
Oberstløytnant
Oberstløytnant


Ble Medlem: 03 Aug 2008
Innlegg: 2808

InnleggSkrevet: 25 06 10 10:28    Tittel: Svar med Sitat

Jeg har tidligere nevnt den ekstremt store forskjellen i hvordan somaliere klarer seg i USA og i Norge. I USA er de i snitt ute i arbeid etter 3 1/2 måned. Somaliere i USA vil for all del ikke til Norge. Tilstrekkelig av dem har nemlig familie eller venner i Norge til at ryktene har spredd seg fra Norge til USA. I intervjuer med Gerhard Helskog har de fortalt at "i Norge kan man ikke komme seg oppp, der får man ikke arbeid. Her i USA er alt mulig".

Nosk selvgod tankagang i byråkratiet og i politikken må betegnes som sterkt dysfunksjonell. .
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Dødsengelen
Løytnant
Løytnant


Ble Medlem: 03 Mar 2008
Innlegg: 502
Bosted: En by

InnleggSkrevet: 04 09 10 14:33    Tittel: Svar med Sitat

Det eneste somalierne bidrar med et kvinneundertrykkelse, kriminalitet og khattygging og sviming gatelangs.

Vi har ikke invitert dem hit.
_________________
Meg= Elizabeth Bathlory aka Dødsengelen
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
demokrit
Oberstløytnant
Oberstløytnant


Ble Medlem: 03 Aug 2008
Innlegg: 2808

InnleggSkrevet: 04 09 10 17:47    Tittel: Svar med Sitat

demokrit skrev:
Jeg har tidligere nevnt den ekstremt store forskjellen i hvordan somaliere klarer seg i USA og i Norge. I USA er de i snitt ute i arbeid etter 3 1/2 måned. Somaliere i USA vil for all del ikke til Norge. Tilstrekkelig av dem har nemlig familie eller venner i Norge til at ryktene har spredd seg fra Norge til USA. I intervjuer med Gerhard Helskog har de fortalt at "i Norge kan man ikke komme seg oppp, der får man ikke arbeid. Her i USA er alt mulig".

Nosk selvgod tankagang i byråkratiet og i politikken må betegnes som sterkt dysfunksjonell. .

Jeg er nødt til å ta selvkritikk på dette punktet. I ettertid viser det seg at Gerhard Helskog har tegnet et naivt og feil bilde av hvordan somaliere gjør det i USA. Det er riktig at de kommer langt raskere ut i arbeid, og det er også riktig at mange av de ikke er redde for å jobbe. Men kriminalstatistikken, som Helskog ikke nevner med et ord, viser en skyhøy andel somaliere i fengslene. De lager gjenger og i det siste har de som taxisjåfører (som sterkt domineres av momaliere) nektet å kjøre passasjer (f.eks. fra flyplasser) som har med seg alkohol.

Minnesota Neighborhoods Struggle With Rise of Somali Gangs

Minnesota’s Somali MadnessTil Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
caloy
Rekrutt
Rekrutt


Ble Medlem: 07 Sep 2010
Innlegg: 3

InnleggSkrevet: 10 09 10 14:59    Tittel: Svar med Sitat

hei ..

Takk for at du deler dine ideer .. Jeg har lært noe
denne dagen og det er på grunn av dere ..

takk atter .. god dag alle ..!
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Dødsengelen
Løytnant
Løytnant


Ble Medlem: 03 Mar 2008
Innlegg: 502
Bosted: En by

InnleggSkrevet: 10 09 10 18:37    Tittel: Svar med Sitat

caloy skrev:
hei ..

Takk for at du deler dine ideer .. Jeg har lært noe
denne dagen og det er på grunn av dere ..

takk atter .. god dag alle ..!


Det ser ut til at trollmor ikke har lagt alle sine 11 små trollunger enda.
_________________
Meg= Elizabeth Bathlory aka Dødsengelen
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Vis Innlegg fra:   
Start Nytt Tema   Svar på Tema    FrittForum Debatt Hovedsiden -> Innvandring Alle klokkeslett er CET (Europa)
Side 1 av 1

 
Gå Til:  
Du kan ikke starte nye temaer i dette forumet
Du kan ikke svare på temaer i dette forumet
Du kan ikke endre dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke delta i avstemninger i dette forumet


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

(GH2)

Opprett ditt eget phpBB 2 forum gratis her | Personvern