FrittForum Debatt Hovedsiden FrittForum Debatt

 
 HjelpHjelp   SøkSøk   GrupperGrupper   Bli MedlemBli Medlem 
 ProfilProfil   Sjekk private meldingerSjekk private meldinger   Logg InnLogg Inn 

skal diktere hver lillie detalj i samfunnet

 
Start Nytt Tema   Svar på Tema    FrittForum Debatt Hovedsiden -> Norsk Politikk
Vis Forrige Tema :: Vis Neste Tema  

er dere enig i dette meg å gjemme bort tobakk , snus og nå smertestiller i ett skap hvor det står med stoooooor skrift hva som er inni ?
JA
33%
 33%  [ 2 ]
NEI
50%
 50%  [ 3 ]
VET IKKE hva jeg mener egentlig
16%
 16%  [ 1 ]
Antall stemmer : 6

Av Innlegg
tinlie
Rekrutt
Rekrutt


Ble Medlem: 08 Sep 2010
Innlegg: 5
Bosted: det får ikke du vite

InnleggSkrevet: 08 09 10 09:06    Tittel: skal diktere hver lillie detalj i samfunnet Svar med Sitat

Jeg leste her at sv ville at bl.a smertestiller skulle gå bak den idotiske døra som er forran røyk og snus i dag. Jeg blir sakte sprø av den idiotien som foregår i norge nå. Hva tror de at vil komme ut av å skjule det. skal de få folk til å føle skam fordi at de kjøper smertestiller for hodepinen sin utenfor apoteket .. For jeg syns at det med å skjule røyken og snusen i ett slikt skap virker mer som ett skammens skap en noe annet.. men folk bryr seg lite når de røyker om det, ingen som stopper å røyke av den grunn. Jeg føler at politikere finner på dumme ting i stede for å jobbe aktivt med å gi gode tilbud for de som vil slutte å røyke. Det som er feilen er at røyking blir ikke behandlet som en avhengighet men som ett enkelt problem som kan forebygges med sånne teite ting.. Jeg er en eks røyker , jeg tok valget med å slutte men tok meg mange år før jeg greide å gjennomføre det. Men suget er der , det er som når en alkoholiker føler sug på en drink men greier å stå i mot. De skapene provoserer meg for det er ett typisk la oss skjule problemet i stede for å gjøre noe med det.
Jeg må si at det eneste positive som jeg har sett her når det gjelder røyk er å forby de på utesteder og inne på arbeids plasser.. ellers er det gjem og dikter.. Jeg vet ikke hvordand et er på skoler i dag men når jeg gikk på barneskolen go ungdomskolen hadde vi ofte besøk av folk som brukte en stor del av livet sitt for å aktivt jobbe mot både narkotika , farlig trafikk , røyking ig drikking.. Ikke en eneste gang var deres løsning " la oss skjule det i ett skap " ..
Og nå det teiteste av alt, vanlige smertestille tabletter skal skjules.. hva i pokkern er grunnlaget for det.. Jeg hadde ikke brydd meg om dette om det ikke var for det teite motivet bak.. Politikerne er som strenge foreldre hvor ungene skal skjermes fra alt og i tillegg la oss legge alle tydelige problemer dyyypt inni skapet så ikke ungene ser det.. Vi er ikke dumme vi vet og vi gjør feil alle gjør feil og dette er ikke måten å forhindre og forebygge noe som helst.. se problemet ikke gjem det!! lag flere hjelpe tilbud og kampanjer som er retta på riktig målgrupper..

er dere enig i dette meg å gjemme bort tobakk , snus og nå smertestiller i ett skap hvor det står med stoooooor skrift hva som er inni ?
_________________
tinlie
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Nebulah
Major
Major


Ble Medlem: 21 Feb 2008
Innlegg: 1484

InnleggSkrevet: 10 09 10 11:38    Tittel: Svar med Sitat

Egentlig er det samme for meg hvor disse varene er plassert, synlig eller gjemt, men når de så har gått til det skritt å gjemme/skjule disse varene i et skap så kunne man saktens gjemt mange andre dagligvarer som er i en annen grad like helsefarlig som røyk f.eks : sjokolade, brus, pizza m.m Wink
_________________
Never give up. If you do, you'll lose
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Nyx
Site Admin


Ble Medlem: 22 Feb 2008
Innlegg: 1652

InnleggSkrevet: 10 09 10 12:32    Tittel: Re: skal diktere hver lillie detalj i samfunnet Svar med Sitat

Nei, jeg tror ikke det har den tilsiktede effekten.

Jeg vet ikke, men teorien er noe sånt som at det du som innbygger gjør, sier og mener - det er et produkt av den miljøpåvirkning du blir utsatt for.

Samfunnsmodellen er vel omtrent noe sånt som at samfunnet er som en bondegård. Staten er melkebonden. Den politiske eliten, de organiserte og korporative særinteressene er de som står for melkinga, mens innbyggerne er å betrakte som melkekuer som da bør utsettes for et miljø som gir eieren mest mulig utbytte.


http://www.youtube.com/watch?v=Xbp6umQT58A

Det beste for den politiske klassen og andre som profitterer på staten, det er da innbyggerne lever sånn at de kan melkes mest mulig.

Og da bør de da ikke nyte rusmidler, men leve "sunt" i den forstand at de gir mest mulig nytte for staten.

Og tanken er at staten da bør og kan røkte kveget - planlegge og tilpasse kvegets miljø, og styre den miljøpåvirkning det blir utsatt for, sånn at det miljøprodukt folket da blir, gir mest mulig utbytte for staten.

Så når kveget røyker, bruker snus, drikker øl og brennevin, så er jo det da utfra denne filosofien fordi de blir påvirket til det av samfunnet. Og da må da samfunnet, , miljøet, forandres sånn at folket ikke blir påvirket på en måte som ikke er bra for melkekuer.

Alle skjønner jo at melkekuer ikke bør konsumere usunne varer som tobakk og øl og sånt, eller andre ting som kan bruke som rusmidler. For da blir jo kveget lite produktive for staten.

Og da er det bare å forby reklame for disse produktene, forbyr bruk, produksjon og fri omsetning av produktene, innfører monopol så langt det går, og skjule varene for kveget, sånn at folk ikke skal falle for fristelsen. Man har jo allerede i full gang med å få forbud mot å ta seg en røyk eller snus på jobben, mens kuene står i bås liksom. Og så gjenstår det bare å totalforby det.

Dette er jo selvfølgelig satt på spissen. Men det er klart vi her har å gjøre med en form for fascisme, en forestilling om at innbyggerne er statens eiendom, og at en med rette kan bruke statsmakt til å styre og bestemme hvordan andre mennesker her i landet skal leve sitt liv.

Jeg mener du som privatperson ville jo ikke tillate deg å gripe inn i naboen din sitt liv, forby ham å bruke snus på jobben, gå foran ham i butikken og tilsløre hvilke varer han får lov å se osv. Så det er jo klart at politikerne følger en annen moral enn den som gode samfunnsborger følger seg i mellom.

En annen ting er jo spørsmålet om denne formen for kveghold er rasjonell. Hvis man så Harald Eias programserie "Hjernevask", så viser det seg at selv vitenskapen nå er en del av denne formen for statsdrift. Det er jo en religion, hvor forskerne bevisst ser bort vitenskap som ikke stemmer med denne sosialistiske statskvegholdsideologien, og de bruker alskens sosiale mekanismer overfor kritiske forskere.

Da blir jo da med vitenskapen som med landbruks-organisasjonene som i dette systemet sitter på alle sider av alle bord i det offentlige rom, og de henter fram den "statistikk" og "vitenskap" som tjener dem best.

Så man har sikkert "vitenskaplig" dekning for at det å skjule tobakk og snus har en god kost/nytte. Problemet er bare at denne "vitenskapen" ikke er ekte vitenskap, men del av den nye statsreligionen "politikk".

Jeg mener, selv om man skulle aksepterer at denne formen for fascisme var en god og etisk akseptabel filosofi, så tror jeg ikke du vil finne noe eksempel på noen politiker eller noe parti eller noen sentraladministrasjon på en ærlig og redelig forsøk på å beregne den relle kost/nytten av slike tiltak.

Et eksempel på det er jo at noe som typisk ikke blir tatt med i noe regnestykke når politikerne vedtar nye reguleringer, det er hva det koster samfunnet å tilpasse seg de nye reguleringene.

Og det som er det sentrale problemet i vesten i dag, og som vil føre til økonomisk nedgang i forhold til de nye økonomiske stormaktene som holder på å vokse fram i Asia nå, det er jo da at millioner av slike små reguleringer her og der, ikke bare gjør innbyggerne handlingslammet, fordi det er så mye regler å forholde seg til, men fordi det koster så mye å tilpasse seg reguleringene. Det er de såkalte "regelverkskostnadene" .

En undersøkelse fra SSB viser at småbedrifter i sum bruker 6 ganger så mye tid på å etterleve regelverkskostnader på områdene skatt, arbeidsliv og miljø, enn større bedrifter:

Sitat:
"Foreløpige tall fra undersøkelsen viser at:

- Små bedrifter bruker gjennomsnittlig langt mer av sin tid til å etterleve regelverket for skatt, arbeidsliv og miljø enn større bedrifter (i sum omlag 6 ganger mer av egen tid).

- Oppfølging av regelverket beslaglegger tilsammen 31 timer/måned av en liten bedrifts ressurser. I tillegg kjøper disse bedriftene eksterne tjenester for drøye 8000 kroner/måned i snitt for å etterleve reglene.

- Bedriftene bruker absolutt mest tid til oppfølging av reguleringene i arbeidslivet. På skatteregene bruker små bedrifter i snitt hele 10 ganger mer av sin tid til regelverksoppfølging enn store bedrifter.
http://www.ssb.no/emner/10/01/bdr-nhd/regel.html


Sitat:
"Fra nyttår ble det forbudt å vise fram tobakk i hyllene i norske kiosker og butikker. Ifølge Handelsnæringens Hovedorganisasjon (HSH) har det kostet norske butikker mer enn en halv milliard kroner å etterleve forbudet."
http://www.dagsavisen.no/innenriks/article474194.ece
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
demokrit
Oberstløytnant
Oberstløytnant


Ble Medlem: 03 Aug 2008
Innlegg: 2808

InnleggSkrevet: 10 09 10 12:41    Tittel: Svar med Sitat

To interessante forskjeller her: Den som finner seg i å være 'livestock', og den som vil gjøre opprør mot forholdet. Den siste er seg sitt liv bevist, den første ikke. Den første er vel slik sett mer et dyr enn et menneske.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Nyx
Site Admin


Ble Medlem: 22 Feb 2008
Innlegg: 1652

InnleggSkrevet: 10 09 10 13:32    Tittel: Svar med Sitat

demokrit skrev:
To interessante forskjeller her: Den som finner seg i å være 'livestock', og den som vil gjøre opprør mot forholdet. Den siste er seg sitt liv bevist, den første ikke. Den første er vel slik sett mer et dyr enn et menneske.


Ja, og det tragiske er jo at de fleste er mer dyr enn mennesker - når det gjelder hva slags virkemidler man er villig til å tillate seg bare man handler på vegne av en autoritet som pålegger en det, som den "vitenskaplige" sosialdemokratiske staten. Det fremgår jo av Millgram-eksperimentet for eksempel, som viste at brorparten av oss er villig til å være "livestock" og adlyde autoritene selv når de påla dem å bruke dødelige virkemidler mot andre mennesker.

Og de som ikke befinner seg i å være livestock, de kan jo da gjøre opprør på så mange slags måter.

Hører i så måte at det ennå ikke er forbudt å ha tobakksplanter, og bruke tobakksplanter som du måtte ønske.

Så da kan man jo protestere ved å sette igang å produsere tobakk selv - som under krigen, så i sosialdemokratiet.

Tobakk er veldig lett å produsere. De vokser lett i Norge og er ingen kunst å dyrke. Frø får du kjøpt på ebay for en slikk og ingen ting, som du så mottar i noen tusen i et brev. Frøene er like små som sennepsfrø.

Plantene tilhører vel samme familie (?) som tomater og poteter, så du bruker da samme gjødsel som til tomater og poteter, kansje litt ekstra kalksalpeter.

Når blomstene kommer så må du da knipe dem (fjerne blomstene og de øverste bladene). Deretter går det noen uker til bladene blir modne og du kan begynne å plukke blader.

Så tørker du bladene på en streng, og endelig fermenterer du dem, for eksempel i et varmeskap (48-55 grader med 70 80 prosent relativ fuktighet i en sånn 30-dager), og så er det bare å ta fram pipa.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Dødsengelen
Løytnant
Løytnant


Ble Medlem: 03 Mar 2008
Innlegg: 502
Bosted: En by

InnleggSkrevet: 10 09 10 18:45    Tittel: Svar med Sitat

Er det ikke barnehagestaten som er drømmen til alle sosialistene da? En stat der staten er mor og far til voksne mennesker.
_________________
Meg= Elizabeth Bathlory aka Dødsengelen
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Vis Innlegg fra:   
Start Nytt Tema   Svar på Tema    FrittForum Debatt Hovedsiden -> Norsk Politikk Alle klokkeslett er CET (Europa)
Side 1 av 1

 
Gå Til:  
Du kan ikke starte nye temaer i dette forumet
Du kan ikke svare på temaer i dette forumet
Du kan ikke endre dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke delta i avstemninger i dette forumet


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

(GH2)

Opprett ditt eget phpBB 2 forum gratis her | Personvern