FrittForum Debatt Hovedsiden FrittForum Debatt

 
 HjelpHjelp   SøkSøk   GrupperGrupper   Bli MedlemBli Medlem 
 ProfilProfil   Sjekk private meldingerSjekk private meldinger   Logg InnLogg Inn 

Røttene til Brüssel-EU lagt i Nazityskland?

 
Start Nytt Tema   Svar på Tema    FrittForum Debatt Hovedsiden -> Historie
Vis Forrige Tema :: Vis Neste Tema  
Av Innlegg
truud2
Oberstløytnant
Oberstløytnant


Ble Medlem: 16 Aug 2008
Innlegg: 2565
Bosted: Norge

InnleggSkrevet: 15 11 09 00:10    Tittel: Røttene til Brüssel-EU lagt i Nazityskland? Svar med Sitat

Snublet over denne websiden ikveld. De har lagt ut en masse interessant, historisk dokumentasjon og langt mer, enn jeg har klart å gå gjennom, så jeg trenger hjelp, da min tysk ikke lenger er hva den var (det har den på den andre siden heller aldri vært.) Er det noe i dette?

The roots of the “Brussels EU”

Newly discovered documents reveal that the undemocratic structure of the “Brussels EU” has its roots in the post WWII plans of the IG Farben/Nazi-coalition in a conquered Europe. Vidkun Quisling: Norway and the Germanic task in Europe (September 25, 1942); Walther Funk: The economic reorganization of Europe (July 25, 1940); Joseph Goebbels: The Europe of the future (September 11, 1940);Joachim von Ribbentrop: European confederation (March 21, 1943) Joachim von Ribbentrop: Establishment of a “European Committee” (April 5, 1943) for å nevne bare noen få av dokumentene de har lagt ut.


Riksdagen brenner. Nazi-Tysklands 11. september?

Den 25. sept. 1942 mente altså Quisling om Nazistenes krigføring at: "This is not merely a war to break the power of Jewry and Bolshevism, capitalism and Communism. This struggle between two worlds has been deeper meaning: it is a fight for a new order in Europe and in the world." A New World Order forutspås i Norge i 1942 altså!

Men, også Ribbentrops forslag om Establishment of a “European Committee” har enkelte interessante paralleller til moderne tema og EU. Ble idéen om EU først formulert av Hitler-tyskland? Og overlevde krigen for å leve videre og realiseres? Jeg vet ikke. Men det er spørsmål, som nok vil stilles på bakgrunn av disse dokumentene


(fra v.) Joachim von Ribbentrop, Joseph Göbbels, Walther Funk og Vidkun Quisling

Following are a few of the most important documents, to be used by teachers, politicians and anyone who is interested in preventing the “Brussels EU” from establishing a dictatorship of corporate interests in Europe:

Kilde: http://www.eu-facts.org/en/roots/index.html

Hva tror dere?
_________________
"Friends may come and go, but enemies accumulate." - Thomas Jones
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Nyx
Site Admin


Ble Medlem: 22 Feb 2008
Innlegg: 1652

InnleggSkrevet: 05 12 09 12:57    Tittel: Re: Røttene til Brüssel-EU lagt i Nazityskland? Svar med Sitat

En liten morsomhet er at samme år som Hitler kom til makten, gikk Det Norske Arbeiderpartiet over fra å være et internasjonalsosialistisk parti til å bli et nasjonalt sosialistisk parti. Tanken om verdensrevolusjon og verdensomspennende historiske klassekrig var borte, og nå var det folk og land hånd i hånd.Og det samme slagordet, og de samme propagadaplakatene, dog noe mer utpreget fascistisk i estetikken, finner vi i Det Tyske Nasjonalsosialistiske Arbeiderparti:


Sakset fra Onar Åms blog. By og land hand i hand.

Onar Åm har blogget mye om temaet. Se for eksempel denne Korporatisme versus sentralstyrt planøkonomi

Sitat:
Mange tror at nazistene og kommunistene førte en veldig forskjellig økonomisk politikk. Dagens sosialister argumenterer delvis at nazistene var ”høyreekstreme” fordi de ”støttet storkapitalen.” De går til og med så langt som å hevde at de var for et fritt marked, til tross for at nazistene var ganske klare på at de var tilhenger av en ”tredje vei” mellom kapitalismen og kommunismen.

For å ta et oppgjør med denne påstanden om at det var så veldig stor forskjell mellom nazistene og kommunistene skal jeg i dag vise at det eneste som egentlig er forskjellig er hattene de gikk med.

La meg først begynne med å beskrive et typisk korporatistisk scenario: under korporatismen finnes det storkapital. Disse er tilsynelatende privateide fordi de står i noen privatpersoners navn. De er styrt av administrerende direktører, de har aksjonærer, de har inntekter og profitt og de betaler skatt. Direktørene tjener mye penger og kjører i flotte biler, har flotte kontorer og har muligheten til å leve et priviligert liv som de fleste andre bare kan drømme om, og ikke minst en interessant og spennende jobb som gir stor makt over svært mange mennesker og svært mye ressurser.

Men disse selskapene kan ikke gjøre hva de vil. Så lenge myndighetene er fornøyd med hva de gjør så kan de holde på i fred, men ultimat sett griper staten inn når den ønsker å styre bedriftene i en bestemt retning mot et bestemt mål. Med andre ord, når alt kommer til alt er bedriftene private kun i navn. Alt som privat eiendomsrett innebærer (suverenitet over egen eiendom) er uthulet av en skjult sentralstyrt planøkonomi.

La oss nå sammenligne dette med en eksplisitt planøkonomi: her finnes ikke storkapital, men til gjengjeld finnes det departementer, direktorater og statsbedrifter. Departementene er styrt av en statsråd. Statsråden har tilfeldigvis svært god lønn og mange privilegier: alskens frynsegoder, privatsjåfør og en interessant og spennende jobb som gir stor makt over svært mange mennesker og svært mye ressurser.
....
Les resten
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Vis Innlegg fra:   
Start Nytt Tema   Svar på Tema    FrittForum Debatt Hovedsiden -> Historie Alle klokkeslett er CET (Europa)
Side 1 av 1

 
Gå Til:  
Du kan ikke starte nye temaer i dette forumet
Du kan ikke svare på temaer i dette forumet
Du kan ikke endre dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke delta i avstemninger i dette forumet


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

(GH2)

Opprett ditt eget phpBB 2 forum gratis her | Personvern