FrittForum Debatt Hovedsiden FrittForum Debatt

 
 HjelpHjelp   SøkSøk   GrupperGrupper   Bli MedlemBli Medlem 
 ProfilProfil   Sjekk private meldingerSjekk private meldinger   Logg InnLogg Inn 

Spindoktorene i NRK driver damage control for de rødgrønne

 
Start Nytt Tema   Svar på Tema    FrittForum Debatt Hovedsiden -> Media
Vis Forrige Tema :: Vis Neste Tema  
Av Innlegg
Nyx
Site Admin


Ble Medlem: 22 Feb 2008
Innlegg: 1652

InnleggSkrevet: 28 02 09 17:46    Tittel: Spindoktorene i NRK driver damage control for de rødgrønne Svar med Sitat

Politisk journalistikk i Norge har altid vært en manipulerende sjanger. Og som partiene i USA spiller pressen her i landet en rolle som spinndoktorer. Og det spindoktornene mye gjør, det er å drive "damage control" for sine partier, saker og interesser.

Og det er nettopp det NRK bruker oppslag om "Europarådet" "sin" rapport slår fast at det er undertoner av rasisme og fremmedfrykt i den norske debatten.
http://www.nrk.no/nyheter/1.6499033

Det er ingen ting i denne rapporten som kobler dette til FrP. Men det gjør NRK. Men NRK kobler også denne rapporten til de seneste dagens "debatt"

Det er måten NRK slår dette opp, hvordan de vinkler det og på flere måter kobler reportasjen om saken til FrP, og til den seneste debatten om hijab i politiket og om snikinnføring av blasfemiparagrafer og FrP.

Her har da regjeringen på flere punkter lidd alvorlig nederlag i opinionen.

Det manipulerende med NRKs reportasjer er da å underbygge den spinn som andre partier har stått for her, for å få velgere som er enig med FrP til å sky FrP SOM OM det var rasisme eller noe brunt de stod for.

Det det handler om er å hindre at demokrati og rettferdighet skjer fyldest også for FrP. Det er å mane fram falske alternativer. Det er stikk motsatte av å tilgjengeliggjøre det offentlige liv for det politiske felleskapet slik at vi som velgere blir i stand til å fatte informerte valg. Det er dette ved demokratiet som NRK undergraver med sin deltakelse i kampanjejournalistikken mot FrP i denne saken.


For NRK er det NRKs monopol på kringkastingslisensen som er den interessen det i bunn og grunn handler om. Nemlig NRKismen vitale økonomiske interesser i utfallet av stortingsvalg. Det er det som har gjort at NRK har blitt så korrupt.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
olemt
Major
Major


Ble Medlem: 27 Apr 2008
Innlegg: 1793

InnleggSkrevet: 26 03 09 21:56    Tittel: Svar med Sitat

Spindoktorene i NRK URIX hadde nettopp et innslag om filmen "Vals med Bashir". Ved hjelp av bilder fra filmen og ved rett og slett å la være å gå i dybden greide de å få det til å se ut som om IDF selv gjennomførte massakrene i Sabra og Shatila i 1982. Selv ikke Odd Karsten Tveit gadd å nevne at det ikke var IDF, men libanesere selv som utførte massakrene. For en som ikke kjenner historien ga NRK inntrykk av at IDF kjørte gjennom flyktningeleirene med panservogner og meide løs med maskingevær fra solen gikk opp til den gikk ned.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
olemt
Major
Major


Ble Medlem: 27 Apr 2008
Innlegg: 1793

InnleggSkrevet: 17 04 09 22:39    Tittel: Svar med Sitat

Lurer på hva som gikk av NRK i dag? Uskikkelige var de rett og slett. Inviterte en afrikansk planøkonom som ønsket slutt på bilateral bistand til å møte Raymond Johansen. Den verste biståeren blant alle. Hatet og skepsisen lyste ut av øynene på ham. Men jenta raget høyt over ham i kompetanse og dannethet. Ingen tvil om det.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
olemt
Major
Major


Ble Medlem: 27 Apr 2008
Innlegg: 1793

InnleggSkrevet: 17 04 09 22:50    Tittel: Svar med Sitat

Dambisa Moyo het økonomen som var på Grosvold. Hun har skrevet boken Dead Aid som høres svært interessant ut.

Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
truud2
Oberstløytnant
Oberstløytnant


Ble Medlem: 16 Aug 2008
Innlegg: 2565
Bosted: Norge

InnleggSkrevet: 18 04 09 00:45    Tittel: Svar med Sitat

olemt skrev:
Lurer på hva som gikk av NRK i dag? Uskikkelige var de rett og slett. Inviterte en afrikansk planøkonom som ønsket slutt på bilateral bistand til å møte Raymond Johansen. Den verste biståeren blant alle. Hatet og skepsisen lyste ut av øynene på ham. Men jenta raget høyt over ham i kompetanse

Det samme slo meg. Synspunkter fra Afrika sto tilsynelatende ikke spesielt høyt i kurs hos partisekretæren.
Men det forundrer vel ikke så mye?
_________________
"Friends may come and go, but enemies accumulate." - Thomas Jones
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
The Owl Man
Oberstløytnant
Oberstløytnant


Ble Medlem: 02 Mai 2008
Innlegg: 2281

InnleggSkrevet: 18 04 09 18:13    Tittel: Svar med Sitat

Erik Solheim møtte Dambisa Moyo til debatt i Litteraturhuset i dag.

Ifølge Aftenposten karakteriserte Solheim hennes påstander med "Latterlig!"

Hvordan føles det for en som er født og oppvokst i Afrika og har sett bistandskorrupsjonen på nært hold, å bli avfeid av en selvgod norsk dobbeltminister (bistand og miljøvern) som latterlig?

En sånn nedlatende holdning og slike karakteristikker hører ikke hjemme i noen seriøs debatt. Men det sier jo noe om Solheim. Hadde det vært en politiker fra et visst annet parti som brukte slike "argumenter" mot en afrikaner, ville det garantert blitt hylt opp om rasisme. Men Solheim kan gjøre det, for han er en av de "gode".
_________________
"Science flies you to the moon. Religion flies you into buildings" (Victor J. Stenger).
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
olemt
Major
Major


Ble Medlem: 27 Apr 2008
Innlegg: 1793

InnleggSkrevet: 18 04 09 18:34    Tittel: Svar med Sitat

Raymond Johansen turte ikke si Moyo imot direkte. Han er for glatt og utspekulert til å skli rett i hundemøkka slik Erik Solheim gjør gang på gang. Det er ikke rart at han forlot SV i sin tid.

Men at han foraktet Moyo var lett å se av ansiktsuttykkene hans som produsenten formelig frydet seg over å filme i nærbilde. For Moyo er jo riktig pen, men hun fikk mindre tid i kamera enn Johansen. Vi fikk se hvordan øynene hans smalnet, leppene snørte seg sammen, tenner ble skjært, kjevemuskler i helspenn. Slik ser en tvers gjennom ond person ut mens han ikke har noe annet valg enn å lytte til argumenter han hater helt til innerst i sjelen. NRK viste oss hva som bor i APs nye partisekretær, og der er det enda mer ondskap enn i hans forgjenger.

Moyo ønsker frihandel og investeringer. Kort sagt, at Afrika får bli med i den globaliserte økonomien. Sosialistene forsøker så hardt de kan, onde som de er, å undertrykke hennes hovedpoeng. De henger seg opp i at de eksemplene på feilslått bistand hun kommer med "bare" er enkelthistorier. Det finnes også eksempler på at bistand har hjulpet hevder sosialistene. Vel, selvsagt finnes det eksempler på land som har greid å komme seg videre i utviklingen, men i hvor stor grad det skyldes ekstern hjelp er heller usikkert. Liberalisering av økonomien og styrket rettstat er mye viktigere. Ta for eksempel Zimbabwe nå. De er inne i en kraftig omveltning, og prisene har falt tilbake 5% bare på en måned. Men ingen bistand har kommet til dem enda. Det som har skjedd er imidlertid at politikerne har kastet vekk zimbabwiske dollar i ett år, samtidig som de er mer opptatt med intern maktkamp og taburettfordeling enn av å vanstyre landet. Folk får lov til å bruke den valuta de ønsker, enten det er gull eller papirpenger. På kort tid er altså situasjonen kraftig forbedret på grunn av liberalisering av økonomien og omtrent forduftet politisk inngripen.

Når folk flest innser at det faktisk er dette som funker, og ikke en fordelingspolitikk som kanaliserer alle midler gjennom staten, står endelig sosialfascismen for fall.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
olemt
Major
Major


Ble Medlem: 27 Apr 2008
Innlegg: 1793

InnleggSkrevet: 18 04 09 18:40    Tittel: Svar med Sitat

KAN DU IKKE BARE TA IMOT OG HOLDE KJEFT SOM VISSE ANDRE???

/Raymond


Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Vis Innlegg fra:   
Start Nytt Tema   Svar på Tema    FrittForum Debatt Hovedsiden -> Media Alle klokkeslett er CET (Europa)
Side 1 av 1

 
Gå Til:  
Du kan ikke starte nye temaer i dette forumet
Du kan ikke svare på temaer i dette forumet
Du kan ikke endre dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke delta i avstemninger i dette forumet


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

(GH2)

Opprett ditt eget phpBB 2 forum gratis her | Personvern