FrittForum Debatt Hovedsiden FrittForum Debatt

 
 HjelpHjelp   SøkSøk   GrupperGrupper   Bli MedlemBli Medlem 
 ProfilProfil   Sjekk private meldingerSjekk private meldinger   Logg InnLogg Inn 

Nazisme, en fascistisk ideologi?

 
Start Nytt Tema   Svar på Tema    FrittForum Debatt Hovedsiden -> Historie
Vis Forrige Tema :: Vis Neste Tema  
Av Innlegg
Danska
Fenrik
Fenrik


Ble Medlem: 19 Apr 2008
Innlegg: 422
Bosted: Ich frage euch: Wollt ihr den totalen Krieg?“

InnleggSkrevet: 18 02 09 13:35    Tittel: Nazisme, en fascistisk ideologi? Svar med Sitat

Mange ved desværre ikke hvad nazisme helt er. Der findes idioter rundt omkring der sammenligner nazisme med socialisme selvom dette ikke er sandt.
Det er naturligvis klart at for mange der ikke kender så meget til historie, så vil nazismen i deres øjne være en socialistisk ideologi, dels pga. de røde faner og dels pga. nazismens oprindelige navn; NationalSOCIALISME.

Nazismen er en højreradikal ideologi, tilhørende det autoritære højre, der oprindeligt startede som en arbejderideologi, en socialistisk ideologi for nationale socialister, men dette blev dog ikke den endelige udvikling for nazismen, eftersom Adolf Hitler havde planer om at gøre nazismen til en ideologi for nationale fascister istedet for nationale socialister.

Det endte med følgende historiske fakta om nazismen og Hitler:

1. Da Hitler kom til magten blev den "røde fløj" udryddet, herunder SA og Gregor Strasser. Dette bliver kaldt 'De lange knives nat' hvor de nationale socialister blev dræbt.

2. Hitler allierede sig med Mussolini der selv har udtalt at han var det stik modsatte af hvad socialismen står for, og som iøvrigt var fascismens skaber.

3. Hitler hjalp Franco til magten i Spanien som i høj grad var autoritær, konservativ og antikommunist. På den anden side af Franco stod anarkisterne og kommunisterne. Havde Hitler været socialist havde han hjulpet den anden side, og ikke Franco.

4. Dr. Todt blev sendt ud til en del arbejdere for at tale med dem. Her talte man om løn efter indsats, hvilket var i fuldstændig overenstemmelse med den nationalsocialistiske idé (som de selv udtalte det). Dvs. økonomisk ulighed.

5. Hitler tillod private virksomheder at blomstre, og gik altså ikke ind for afskaffelse af privatejendomsretten til produktionsmidlerne som er selve kernen i socialismen uanset retning.

6. Opretholdelsen af hierarki var meget vigtig for nationalsocialismen, altså den korporative stat, den model som konservatismen også følger. socialismen er mod hierarki og den konservative tanke om korporativisme som var en del af fascismen og nazismen. Fascismen er således en totalitær udgave af konservatisme.

7. Forbud mod fagforeninger for at tilintetgøre klassekampen er bestemt ikke noget socialister går ind for, da klassekampen er en vigtig del af socialismen, og fagforeninger iøvrigt også. Tilintetgørelsen af fagforeninger blev gennemført i både Hitlers nazityskland og Italien under Mussolini.

8. Det var de borgerlige der pegede på Hitler dengang han kom til magten. Ligeledes var det de liberalistiske og konservative partier der dannede en samarbejdsregering med Mussolini i 1922.

9. Aftalen med Stalin blev brudt. Det gjorde aftalen med Mussolini dog aldrig. Desuden var Stalin ikke socialist, men statskapitalist.

10. Nazisme og fascisme er barn af kapitalismen. Når kapitalismens frie markedskræfter fejler, så træder fascismen til for at opretholde kapitalistisk økonomi og borgerskabets interesser. Dette kunne ses både i Mussolinis Italien og Hitlers nazityskland, hvor produktionen kom storkapitalen til gode.

11. Det var både kommunister og socialdemokrater, altså alle til venstre for den politiske midte, der blev gasset, og ikke liberalister eller konservative.

12. Mussolini og Hitler talte begge om at knuse marxismen i flere af deres taler, ikke at knuse kapitalistisk produktionsmetode som fascismen selv er en del af.

13. Nazisterne fik støtte af banker og tysk industri grundet disse havde en del fælles interesser for nazitysklands udvikling.

14. Hitler allierede sig med storkapitalen og forrådte både arbejderne og småborgerskabet.

15. Mussolini fik støtte af borgerskabet og storkapitalen til at terrorisere arbejdere og fagbevægelser inden han tog magten.

16. Imens Hitler talte socialisme til de mange arbejdere i Tyskland som han ville have opbakning fra, talte han også til overklassen.

17. Nazismen var meget præget af populisme for at kunne få magten i Tyskland. På dette tidspunkt var kommunisme og socialdemokrati samt andre socialistiske retninger meget oppe i tiden pga. de mange arbejdere der var dengang, og det var derfor en perfekt måde for nazismen at få opbakning og stemmer på ved at spille på socialismen og arbejderkampen.

Vi kan således konkludere, ligesom de fleste historikere, at nazismen er en borgerlig, fascistisk, antisocialistisk ideologi der udslettede sine socialistiske rødder da Hitler kom til magten.
_________________
I'll give you Envy, Hunger and Death. Come and play with me. Desperate Times call for Desperate Measures.
Now, I am become Death, the destroyer of worlds
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
jimjoba1
Menig
Menig


Ble Medlem: 18 Des 2008
Innlegg: 65
Bosted: Tromsø

InnleggSkrevet: 18 02 09 14:07    Tittel: Re: Nazisme, en fascistisk ideologi? Svar med Sitat

Nazister og sosialister er rivaliserende fascister.
Det finnes utallige eksempler i historien, der ultrafascister kriger mot hverandre. Det er striden mellom nasjonalsosialismen og sosialismen, er jo om det er arbeiderne eller arbeiderne av den sterke rasen som skal regjere.
_________________
Jeg er uenig i det du sier, men jeg vil inntil min død, gi deg rett til å si det.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding MSN Messenger
Vis Innlegg fra:   
Start Nytt Tema   Svar på Tema    FrittForum Debatt Hovedsiden -> Historie Alle klokkeslett er CET (Europa)
Side 1 av 1

 
Gå Til:  
Du kan ikke starte nye temaer i dette forumet
Du kan ikke svare på temaer i dette forumet
Du kan ikke endre dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke delta i avstemninger i dette forumet


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

(GH2)

Opprett ditt eget phpBB 2 forum gratis her | Personvern