FrittForum Debatt Hovedsiden FrittForum Debatt

 
 HjelpHjelp   SøkSøk   GrupperGrupper   Bli MedlemBli Medlem 
 ProfilProfil   Sjekk private meldingerSjekk private meldinger   Logg InnLogg Inn 

Israel har uhindret tilgang til dine personopplysninger

 
Start Nytt Tema   Svar på Tema    FrittForum Debatt Hovedsiden -> Norsk Politikk
Vis Forrige Tema :: Vis Neste Tema  
Av Innlegg
troruud
Menig
Menig


Ble Medlem: 22 Feb 2008
Innlegg: 82
Bosted: Akershus

InnleggSkrevet: 02 05 12 22:06    Tittel: Israel har uhindret tilgang til dine personopplysninger Svar med Sitat

I februar i år vedtok Datatilsynet at Israel fra nå av har uhindret tilgang til person og helseopplysninger om det norske folk, – deg og meg, ved å åpne for at legemiddelselskapet Teva, med over 40.000 ansatte har fått klarsignal om at de kan få overført personopplysninger fra det som ikke kan være noe annet enn norske pasienter.

Vi har forsøkt å finne dekning for saken i media, uten hell. Firmaet som får tilgang på personopplysningene holder til i Petah Tikva, i Israel, og de israelske myndighetene er involvert i prosessen siden Teva Pharm er verdens største produsent av erstatningsmedikamenter.

Vi har benyttet statens tjeneste Offentlig elektronisk postjournal og bedt om tilgang på diverse dokumenter.

Ett av dokumentene vi fikk tilgang på heter: Overføring av personopplysninger fra Ratiopharm AS til Teva Pharmaceutical Industries Limited i Israel – Det er ikke lenger nødvendig å innhente Datatilsynets godkjennelse for å kunne overføre personopplysninger til Israel Dok. dato: 15.02.2011 | Journaldato: 18.02.2011

Ratiopharms preparatlist liste, inneholder 50 preparater.

Er Israel virkelig et land vi ønsker å overføre nordmenns personopplysninger til, sett i lys av at de tross alt er det eneste landet som har utført terrorisme på norsk jord etter 2. verdenskrig?

Hvorfor i alle dager skal et legemiddelselskap ha tak i personopplysninger?

Bør det være lov for private selskaper eller styresmakter å overføre personopplysninger om landets borgere til et annet land?

Kilde: http://www.folkets.info/component/content/article/8453-israel-har-uhindret-tilgang-til-dine-personopplysningerDokumentet kan ellers beskues i fullt format, her: http://folkets.info/images/pdf/sscan_6etg11041812561.pdf
_________________
"It's Not the People Who Vote that Count; It's the People Who Count the Votes" - Josef Stalin (1878-1953)
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
The Owl Man
Oberstløytnant
Oberstløytnant


Ble Medlem: 02 Mai 2008
Innlegg: 2281

InnleggSkrevet: 03 05 12 21:52    Tittel: Svar med Sitat

Dette er ytterligere ett eksempel på EØS-avtalens svært alvorlige bivirkninger; norske lovgivere befinner seg ikke Norge, og er ikke lenger folkevalgte.

Som det står i brevet fra Datatilsynet er Norge forpliktet til å følge bestemmelsene som vedtas av EU-kommisjonen, hvilket for det første består av ikke-folkevalgte "kommisærer", og dernest har ikke Norge stemmerett eller noen annen innflytelse på avgjørelsene der.

Jeg for min del er faktisk mer redd for hva denne EU-kommisjonen holder på med enn at en israelsk legemiddelprodusent som er underlagt israelsk lov får tilgang til et begrenset utvalg personopplysninger (som deres norske representant allerede har lovlig tilgang til), selv om det ikke fremgår her nøyaktig hvilke opplysninger som overleveres og heller ikke om disse er anonymisert overfor mottaker.

Et annet lite moment: Det påstås her at Israel har "utført terrorisme på norsk jord" og da er det vel attentatet på Lillehammer (Ahmed Bouchikhi) det siktes til. Det var en stygg sak, fordi Bouchikhi var blitt forvekslet med en annen person (en terrorist, som var det egentlige målet for aksjonen). Men en slik målrettet eksekvering (a la drapet av Osama bin Laden) er et attentat (og det er ille nok på annen stats territorium, men noen ganger forståelig), mens terrorisme er vilkårlige drap og lemlestelser av helt vilkårlige offer. Det sies mye rart om Israel, men ingen kan påstå at de ikke er svært målrettet i sine aksjoner. Selv Johan Galtung er visst enig i det.
_________________
"Science flies you to the moon. Religion flies you into buildings" (Victor J. Stenger).
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Vis Innlegg fra:   
Start Nytt Tema   Svar på Tema    FrittForum Debatt Hovedsiden -> Norsk Politikk Alle klokkeslett er CET (Europa)
Side 1 av 1

 
Gå Til:  
Du kan ikke starte nye temaer i dette forumet
Du kan ikke svare på temaer i dette forumet
Du kan ikke endre dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke delta i avstemninger i dette forumet


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

(GH2)

Opprett ditt eget phpBB 2 forum gratis her | Personvern