FrittForum Debatt Hovedsiden FrittForum Debatt

 
 HjelpHjelp   SøkSøk   GrupperGrupper   Bli MedlemBli Medlem 
 ProfilProfil   Sjekk private meldingerSjekk private meldinger   Logg InnLogg Inn 

Innholdet i Dan Browns nye bok - «The Lost Symbol»

 
Start Nytt Tema   Svar på Tema    FrittForum Debatt Hovedsiden -> Religion og mytologi - øvrige debatter
Vis Forrige Tema :: Vis Neste Tema  
Av Innlegg
mortn
Rekrutt
Rekrutt


Ble Medlem: 29 Sep 2008
Innlegg: 19

InnleggSkrevet: 23 04 09 20:18    Tittel: Innholdet i Dan Browns nye bok - «The Lost Symbol» Svar med Sitat

ja nå lurer på veldig på hva innholdet er Smile media vet ikke noe og Brown sier ikke noe i det hele.

"forfatter Dan Brown vil ikke røpe stort om det nye komplottet". http://www.side2.no/kultur/article2608080.ece

Boken er to ting: en religiøs del og en spenningsfortelling. Den siste delen blir igjen en spennende tur for Langdon&co slik som i DaVinci koden og boken før. Det er den religiøse biten som er interessant.
Igjen vil vi se en slakt av kristendommen vha å så mye "vitenskapelig" støttet info om Jesus som gjør han til en vanlig mann på gata. Og dermed eksisterer ikke kristendommen - siden Jesus ds ikke er bokstavlig talt guds sønn.
Så da nærmer vi oss inspirasjonskilden til boken. Og det er faktisk den kvasi-frimureriske boken "The Hiram Key" til Christopher Knight og Robert Lomas. Søk den opp på Amazon og Wikipedia. http://en.wikipedia.org/wiki/The_Hiram_Key http://www.knight-lomas.com/hiramkey.html

Betyr dette noe da? det er jo bare underholdning sier du.
NEI, mange mener det ligger en plan bak dette.

Det var på 90tallet en moderne kampanje mot kristendommen eskalerte. Målet var å ødelegge bildet av Jesus som guds sønn og dermed ødelegge kristendommen en gang for alle.

Først ut i denne siste bølgen kom kvasiforskeren Acharya S. med sin provoserende bok: "The Christ Conspiracy: The Greatest Story Ever Sold". Året etterpå kom Dan Browns "Engler og Demoner". Da var det mange som sa at kampanjen var i gang og flere "kristendom-ødeleggende" bøker vil komme. Neste bok ble jo "Da Vinci-koden" og Paven ble forbanna. Kommende bok fortsetter på samme ødeleggende plan.

De aller fleste kristendom-kritiske eller ødeleggende artikler og bøker du finner i dag har sin inspirasjonskilde fra nettopp Acharya S og det miljø. Intet nytt er kommet etter det. Neste gang du leser en avisartikkel eller artikkel i ViMenn eller VG så vedder jeg på det er fra samme inspirasjonskilde og enda en religionskritisk person har oppdaget denne "informasjonspakken".

Les mer om Acharya S her http://therefinersfire.org/acharya_s.htm
"Acharya is a "skeptic with an interest in mythology" who has written several books that supposedly disprove Christ, Christianity, and other religions. She considers herself to be a "scholar and visionary" whose mission in life is to debunk God in any way possible. "

En mer provoserende bok er den jødekritiske boken "THE PLOT AGAINST CHRISTIANITY". En gammel bok som tidlig påpekte jødenes ødeleggende aksjoner mot kristendommen. Boken er vist her i sin helhet http://www.come-and-hear.com/dilling/dcontents.html
(for de som ikke tåler antisemitisme se bort ifra denne siste link)

God lesing folkens Smile
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Nyx
Site Admin


Ble Medlem: 22 Feb 2008
Innlegg: 1652

InnleggSkrevet: 26 04 09 17:04    Tittel: Re: Innholdet i Dan Browns nye bok - «The Lost Symbol» Svar med Sitat

Noe av det mest avskyelige ved kristendommen, og forsåvidt også med islamismen, maoismen i Kina eller andre religioner og religiuonssurrogater av monoteistisk merke, er hvordan de forfølger sine kritikere. Det er sikkert mange som reagere og blir skremt av dem de forkjetrer og demoniserer.

Men hvis man bare glemme sine kristelige tilhørighet et øyeblikk, og man undersøker saken SELV, så vil man straks se at personen det gjelder ikke er noe å bli skremt av.


D. M. Murdock aka Acharya S

Ditt innlegg fikk meg til å gjøre det. Og jeg har funnet er at det bak psudonymet "Acharya S" skjuler seg et vanlig og anstendig menneske, med spesiell interesser for religioners og mytologiers - og særlig da greske mytologiers - historie og opprinnelse. En interesse hun har dyrket siden barndommen. Acharya S utdannet seg inne arkeologi, historie, mytologi, og språkfag for å kunne dyrke denne interessen. Hun kan lese og forstå ti språk - dvs. hun kan lese religiøse skrifter, kilder og kommentarer, på tysk, gresk, fransk, italiens, latinsk, koptisk, hebraisk, sanskrit og egyptisk. Så dermed har hun visse forutsetninger for å grave i, sjekke og fortolke primærkilder selv - kilder som hun etterhvert har kommet til at teologer har hatt en tendens til å frisere ("sanitize" som hun uttrykker det). Et eksempel på en sånn frisering av kilder, er jomfrufødsel, som går igjen i mange religioner og mytologier. Men ved å gå til kildene selv, så finner hun da slike ting.

Sitat:
The list of pre-Christian gods, heroes, kings and queens who were said to have been born of a virgin includes the following:

Krishna
Buddha
Egyptian gods Ra and Apis
Egyptian queen Hetshepsut
Pharoah Amenophis III
Persian "prophet" Zoroaster
Melchizedek, biblical High Priest and King of Salem
Persian king Cyrus
Plato, "the divine" and "son of Apollo"
Julius Caesar
Apollonius of Tyana, Greek sage
Taliesin, Merlin and Llew Llaw of the British Isles
Chinese philosophers Fohi and Lao-Kium
http://www.truthbeknown.com/sunsofgod.htmEn annen ting man finner ut om henne er at om hun vel var det man kan kalle et vidunderbarn, er "Acharya S" det stikk motsatte av en elitist, som de framgår i det selvbiografiske essay hun besvarer spørsmålet om hennes "credentials".

Hun har gått sine egne veier i livet, og har ikke brydd seg om hun har utfordre rådende tabuer, eller har vært politisk ukorrekt for eksempel i sin kritikk av islam.

Men noe av det som er bakgrunnen for hennes forskning er paraleller som dette. Som at

Sitat:
den egyptiske guden Horus ble født "25 desember" (vintersolhverv) i en krybbe, var av kongelig slekt, av sin mor "jomfru Isis-Mery", hans fødsel ble annonsert av en stjerne i øst, "tre vise menn" var tilstede. Tolv år gammel ble han en lærer i Templet. 30 år gammel ble han døpt, og han ble døpt av "Anup døperen" som ble halshugget, han hadde 12 kamerater, hjelpere og disipler, han gjorde mirakler, drev ut demoner, og fikk Osiris til å sto opp fra de døde, han gikk på vann, han ble "korsfestet" mellom "to tyver", han ble gravlagt, og lå i graven i tre dager før han stod opp igjen fra de døde, han var "Veien, Sannheten og Livet", "Messias", "Menneskesønnen", "Den Gode Hyrde", "Guds lam", "ordet som ble til kjød", "Sannhetens Ord" etc. Hans personlige epitet var "Iusa," han var sønn av Faderen, "Det hellige barn" såvel som "Den Salvede" mens Osiris war KRST. Horus sloss mot "den onde", Set (Seth), og han skulle herske i tusen år.


Disse og andre paraleller er så noe hun legger for dagen i sin siste bok "Christ in Egypt: The Horus-Jesus Connection!", og lignende paraleller har hun trukket fram i andre bøker.

Her er en omtale av denne boka på youtube:

http://www.youtube.com/watch?v=v_ZmsRUmuWU

Altså hun og andre har har gravd opp ting her, FAKTA, som krever en forklaring. Hvordan skal man forholde seg til slike fakta? Dette er for mange paraleller her til at de kan ignoreres.

Men hennes kritikk er nok ikke så oppsiktsvekkende for teologer som man kunne tro. Se for eksempel hva teologer flest står for i dag når det gjelder grunnlaget for den historiske Jesus Taking Christ out of Christianity.

Videre finner man at D. M Murdock har drevet nettstedet www.truthbeknown.com siden 1995. Der finne man hennes bøker, massevise av hennes artikler, et debattforum som dette, nyhetsbrev, samt noen videoer osv. Noen av hennes seneste artikler er The Origins of Christianity og The Christ Conspiracy Anthology

Og hun har et forum som vårt, der hun bla. diskuterer endel av de samme tingene som oss, bla. også The Truth about Islam, som hun også har skrevet endel om artikler om: Is Islam "Beautiful?", Quotes from Islam, The Roots of Islam


Hun har skrevet fem bøker The Christ Conspiracy: The Greatest Story Ever Sold,
Suns of God: Krishna, Buddha and Christ Unveiled, Who Was Jesus? Fingerprints of The Christ, Christ in Egypt: The Horus-Jesus Connection, The Companion Guide to Zeitgeist, Part 1. De første under pesudonymet "Acharya S", og den siste boka "Christ in Egypt - The Horus-Jesus Connection" under eget navnt, D. M Murdock.

En annen av hennes viktigste bøker kan du lese litt av på Google Books.

Hun har også en blog Truth Be Known News


<embed id="VideoPlayback" src="http://video.google.com/googleplayer.swf?docid=-5672009516679691710&hl=un&fs=true" width="400" height="326" allowFullScreen="true" allowScriptAccess="always" type="application/x-shockwave-flash"> </embed>
http://video.google.com/videoplay?docid=-5672009516679691710&ei=FlbzSbnjJtPs-Aa05OSWBA&q=Acharya
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Nyx
Site Admin


Ble Medlem: 22 Feb 2008
Innlegg: 1652

InnleggSkrevet: 26 04 09 17:35    Tittel: Re: Innholdet i Dan Browns nye bok - «The Lost Symbol» Svar med Sitat

Her et eksempel på hvordan Acharya S / D. M Murdock forklarer opprinnelsen til et religiøst fenomen som påsken:

http://www.youtube.com/watch?v=FNhGQYo4yZs

Mer om påskens hedensk-mytologiske opprinnelse, se hennes artikkel Easter: Christian or Pagan?. Denne artikkelen er forøvrig et utdrag fra hennes bok Suns of God: Krishna, Buddha and Christ Unveiled.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
truud2
Oberstløytnant
Oberstløytnant


Ble Medlem: 16 Aug 2008
Innlegg: 2565
Bosted: Norge

InnleggSkrevet: 26 04 09 20:11    Tittel: Re: Innholdet i Dan Browns nye bok - «The Lost Symbol» Svar med Sitat

Nyx skrev:
Denne artikkelen er forøvrig et utdrag fra hennes bok Suns of God: Krishna, Buddha and Christ Unveiled.

Virker veldig interessant, Nyx. Og det er vel en bok, som egentlig burde ha vært skrevet for lenge siden?What do Krishna, Buddha and Christ have in common?
Introducing Suns of God: Krishna, Buddha and Christ Unveiled

Picking up where the bestselling and controversial The Christ Conspiracy leaves off, Suns of God leads the reader through an electrifying exploration of the origin and meaning of the world's religions and popular gods. Over the past several centuries, the Big Three spiritual leaders have been the Lords Christ, Krishna and Buddha, whose stories and teachings are curiously and confoundingly similar to each other. The tale of a miraculously born redeemer who overcomes heroic challenges, teaches ethics and morality, performs marvels and wonders, acquires disciples and is famed far and wide, to be persecuted, killed and reborn, is not unique but a global phenomenon recurring in a wide variety of cultures long before the Christian era.


Dette vil vi nok få høre mer om. Jeg siterer fra websiden:

What's with all the Virgin Mothers of Gods and Heroes?

The list of pre-Christian gods, heroes, kings and queens who were said to have been born of a virgin includes the following:
 • Krishna
 • Buddha
 • Egyptian gods Ra and Apis
 • Egyptian queen Hetshepsut
 • Pharoah Amenophis III
 • Persian "prophet" Zoroaster
 • Melchizedek, biblical High Priest and King of Salem
 • Persian king Cyrus
 • Plato, "the divine" and "son of Apollo"
 • Julius Caesar
 • Apollonius of Tyana, Greek sage
 • Taliesin, Merlin and Llew Llaw of the British Isles
 • Chinese philosophers Fohi and Lao-Kium


og:

Buddha and Jesus - Are They the Same?

In its article on "Buddhism," the Catholic Church's Encyclopedia outlines some of the similarities between the Buddhist and Catholic religions, but it claims that Catholicism was first and that the Buddhist correlations are "accretions" copied from the Christian faith!

 1. The Tibetan Buddhist religion has a "Pope" or "infallible head" called the Dalai Lama
 2. There are "grades of clergy corresponding to bishop and priest"
 3. The Buddhist religion includes "the cross, mitre (bispelue), dalmatic (prestekappe), cope, censer, holy water, etc....

 • Buddha's virgin mother, Maya, was impregnated by the "Holy Spirit," while a "heavenly messenger" informed her that she would bear "a son of the highest kings."
 • Buddha was said to have had five favorite disciples who left their former teacher to follow him, just as was Jesus, whose initial five disciples left John the Baptist to follow him.
 • Buddha is further portrayed as having 12 disciples, the same as Jesus.

  Buddha og de 12 disipler

 • Buddha is also depicted as speaking with "two buddhas who had preceded him," a motif reminiscent of Jesus conversing with Moses and Elijah.
 • While Buddha fasts and prays in solitude in the desert, he is tempted by the Prince of Darkness, Mara, whose overtures of wealth and glory the sage resists.
 • Like Jesus, Buddha is portrayed as walking on water, while one of Buddha's disciples also is able to walk on water at his instruction.
 • Like Jesus, Buddha exhorts his disciples to "hide their good deeds, and confess their sins before the world." Furthermore, Buddha is portrayed as administering baptism for the remission of "sin."
 • Buddha's teachings embraced the brotherhood of men, the giving of charity to all, including adversaries, and "pity or love for one's neighbor."
 • Buddha was called "the Lion of the Tribe of Sakya, the King of Righteousness, the Great Physician, the God among Gods, the Only Begotten, the Word, the All-wise, the Way, the Truth, the Life, the Intercessor, the Prince of Peace, the Good Shepherd, the Light of the World, the Anointed, the Christ, the Messiah, the Saviour of the World, the Way of Life and Immortality."

Kilde: http://www.truthbeknown.com/sunsofgod.htm

En del av dette var jeg borti i forbindelse med min tråd på VA om Jesus' opphold og reiser i India, som jeg fikk mye kjeft for der. Angivelig pga. upålitelige kilder (men jeg fikk ofte følelsen at det mest var vikarierende årsak til å blåse av hele spørsmålsstillingen.) Men temaet var såpass spennende at jeg allikevel tok en del av tråden med over hit til FF, men her har responsen vært for laber til at det har blitt pustet liv i den igjen.
Jeg fant mange paralleller mellom historiene om Krishna og Jesus.
Spesielt slås man selvfølgelig umiddelbart av den fonetiske likheten mellom "Krishna" og "Kristus". Men de hadde mye mer til felles, enn det. Men det er jo mange, som har påpekt at kristendommens nestekjærlighetsideal har langt mer til felles med Buddhismen, enn med det gamle testamentets ganske uforsonlige og krigerske, øye-for-øye-etikk. Så mine oppdagelser i tråden var ikke spesielt originale. Men, det er spennende dette. Ikke minst fordi jeg har en hypotese om at gamle myter ofte er muntlige gjengivelser av virkelige historiske hendelser, fra urtiden før man hadde skriftsprog og verktøy å nedtegne dem med. og kanskje også manglet tilstrekkelig begrepsapparat til å nyansere fortellingen. Og at vi derfor ikke bør forkaste dem, som kun religiøse fabler uten substans og rot i virkeligheten, men heller ta dem på alvor og forsøke å forstå hva det kan være, som fortelles.

Jomfrufødsel = Kunstig befruktning?

Kan f.eks. jomfrufødselmytene også tas, som bekreftelse på ZECHARIA SITCHIN’S fantastiske tolkninger av gamle sumeriske leirtavler om kunstig befruktning for 12.000 år siden?

Han skriver bl.a.:
Zecharia Sitchin skrev:
This report caught my attention because it sounds very much like the problems, and the solutions, encountered by Enki and Ninmah (later known as Ninti) when they engaged in genetic engineering to fashion “The Adam” -– the Earthling -– by upgrading the wild Homo erectus found in southeast Africa to become Homo sapiens (you and me).

The Sumerian creation texts -– yes, texts, not one but several –- have been reported by me in my first book, The 12th Planet, enlarged upon in Genesis Revisited, and then rendered in maximal detail in The Lost Book of Enki (2002). The methods used, the trial and error, the involvement of the young son of Enki Ningishzidda, are all there. But after the successful fashioning of the male Adamu, the efforts to fashion a female counterpart failed. It was then that Enki realized that the problem might be the re-implanting of the fertilized egg in the womb of an Earthling female.

“For a counterpart to Adamu to be fashioned, in the womb of an Anunnaki female conception is needed!” so did Enki say.

Success came after Enki’s spouse, Ninki, volunteered to have the recombined egg implanted in her womb. The change, the recent experiments reveal, was that the source of the mtDNA was that of Ninki, an Anunnaki female, and not the Earthling mother.

Ti-Amat –- the biblical Eve -– thus had the DNA of three parents.
Once again, modern science corroborates the Sumerian knowledge.Kilde: http://www.sitchin.com/adamgene.htm

© Z. Sitchin
Reprinted with permission.

Men det er mange, som leser Sitchin, som ren Sci-Fi. Jeg vet ikke, men innslaget av Sci- er såpass at det blir interessante -Fi spekulasjoner synes jeg Wink
_________________
"Friends may come and go, but enemies accumulate." - Thomas Jones
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
mortn
Rekrutt
Rekrutt


Ble Medlem: 29 Sep 2008
Innlegg: 19

InnleggSkrevet: 28 04 09 11:22    Tittel: Svar med Sitat

Nyx, Truud2 og alle andre som tror på Zeitgeist og Acharya S:

disse Zeitgeist kildene dere viser til er dessverre fulle av løgn og fordreininger.
Ikke bare ta mitt ord for det men vennligst se filmen "ZEITGEIST REFUTED - THE MOVIE" først og så sjekk deres kilder igjen.
Søk på http://video.google.com/

Den religiøse delen av "Zeitgeist" orginalfilmen er så simpel og feil at det er bare den vanlige mann i gaten som ikke er belest på religionshistorie som går på tullet. Alle bude sett filmen "Zeitgeist Refuted". Men den er lang og trolig for kjedelig for den vanlige VG-leser Sad

Etter at du har sett den filmen vil du lett forstå at slike sitater er bare tull: "den egyptiske guden Horus ble født "25 desember" (vintersolhverv) i en krybbe, var av kongelig slekt, av sin mor "jomfru Isis-Mery", hans fødsel ble annonsert av en stjerne i øst, "tre vise menn" var tilstede. Tolv år gammel ble han en lærer i Templet. 30 år gammel ble han døpt, og han ble døpt av "Anup døperen" som ble halshugget, han hadde 12 kamerater, hjelpere og disipler, han gjorde mirakler, drev ut demoner, og fikk Osiris til å sto opp fra de døde, han gikk på vann"

Selv vikingenes "Odin" hadde disse egenskaper på seg mener "Zeitgeist". Det er jo tullball og vi vet bedre.
Problemet er igjen at den gjennomsnittlige VG-leser ikke har teologisk bakgrunn til å forstå at slike som "Zeitgeist" og Acharya S sprer løgner og ødeleggende info. Mange er motstandere av kristendom og religioner og ønsker at alle denne kritiske informasjon skal være rett
Acharya S. har nok studert lenge men når hun uttaler stolt at "ødeleggelsen av kristendommen er et av de viktigste mål" så er hun ikke det jeg kaller snill og grei.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
truud2
Oberstløytnant
Oberstløytnant


Ble Medlem: 16 Aug 2008
Innlegg: 2565
Bosted: Norge

InnleggSkrevet: 28 04 09 12:26    Tittel: Svar med Sitat

mortn skrev:
Acharya S. har nok studert lenge men når hun uttaler stolt at "ødeleggelsen av kristendommen er et av de viktigste mål" så er hun ikke det jeg kaller snill og grei.

Nei, men "ødeleggelsen av kristendommen", er da heller ikke min agenda (jeg er agnostiker), men jeg syntes det var interessant å se andre påpeke de parallellene jeg også har funnet mellom de største religionene vha. litt amatørmessig googling på temaet. At kristendommen egentlig skulle være Buddhisme virker søkt, da de konkrete historiske hendelsene man kjenner om begge disse religionene skiller seg i tid med ca. 500 år. Men spekulasjonene om at Jesus var sterkt påvirkt av Buddhismens lære er det mange teologer, som har vært inne på. Som her i denne sammenligningen:

"Mennesket er sentrale emner i både kristendommen og buddhismen. Mennesket blir sett på som en fri skapning, til dels, i begge religioner. ”Å være person er da også å ha en spesiell frihet både i forhold til seg selv og naturer omkring.” (Jacobsen/Thelle, 2003;130) Kilde: http://ingunn6.stud.hive.no/krl/menneskesyn.htm#Likheter%20og%20forskjeller.

Endel spekulerer på om det var under familiens opphold i Egypt at Jesus ble påvirket av Buddhistiske tanker og etikk, da den buddhistiske kolonien der var stor og innflytelsesrik:

Flight into Egypt


The Flight into Egypt by Giotto di
Bondone (1304-06, Scrovegni Chapel, Padua).


The flight into Egypt is a biblical event described in the Gospel of Matthew (2:13-23), in which Joseph fled to Egypt with his wife Mary and infant son Jesus after a visit by Magi because they learn that King Herod intends to kill the infants of that area. The episode is frequently shown in art, as the final episode of the Nativity of Jesus in art, and was a common component in cycles of the Life of the Virgin as well as the Life of Christ.
Kilde: http://en.wikipedia.org/wiki/Flight_to_Egypt

Krishna/Kristus

Litt underligere er kanskje de mange parallellene mellom den vediske Krishna-legenden og Kristus da det visst er omtrent 3000 år imellom dem. Skjønt Krishna oppsto, i likhet med Buddha i den vediske kulturen. Verdens nest eldste universitet, det 3.000 år gamle, vediske Nalanda var verdens sentrum for buddhistiske studier i fler århundre og skal også ha vært besøkt av Buddha:

Det buddhistiske tempelet i Nalanda

"2.000 Teachers and 10.000 Students from all over the Buddhist world lived and studied at Nalanda"

Ennå 6-700 år eldre var universitetet TakshaShila som hadde 10.500 studenter fra hele verden, som studerte mer enn 60 fag.

(jf. "den vediske tråden" min her .... for detaljer og linker)

Så at buddhismen har vært påvirket av Krishna, virker nesten selvinnlysende, og da kan det kanskje være ad den omveien at også Krishna-myten påvirket kristendommen? Det er ikke noe jeg har belegg for å tro imidlertid. Jeg bare gjetter, og tenker litt høyt!

Jeg kjenner dessverre ikke til zeitgeist, men tviler sterkt på at Sitchin har noesomhelst med det å gjøre. Han er kun opptatt av den urgamle sumeriske mytologien, kosmologien og leirtavlene deres. Men, det var vel heller ikke Sitchin-sitatet du sikter til?

Mitt engasjement i dette er primært at det er ganske historisk interessant og ikke motivert av hverken religion, eller ateisme.
_________________
"Friends may come and go, but enemies accumulate." - Thomas Jones
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Vis Innlegg fra:   
Start Nytt Tema   Svar på Tema    FrittForum Debatt Hovedsiden -> Religion og mytologi - øvrige debatter Alle klokkeslett er CET (Europa)
Side 1 av 1

 
Gå Til:  
Du kan ikke starte nye temaer i dette forumet
Du kan ikke svare på temaer i dette forumet
Du kan ikke endre dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke delta i avstemninger i dette forumet


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

(GH2)

Opprett ditt eget phpBB 2 forum gratis her | Personvern