FrittForum Debatt Hovedsiden FrittForum Debatt

 
 HjelpHjelp   SøkSøk   GrupperGrupper   Bli MedlemBli Medlem 
 ProfilProfil   Sjekk private meldingerSjekk private meldinger   Logg InnLogg Inn 

I natt er det 70 år siden Krystallnatten.
Gå til side 1, 2, 3, 4, 5  Neste
 
Start Nytt Tema   Svar på Tema    FrittForum Debatt Hovedsiden -> Historie
Vis Forrige Tema :: Vis Neste Tema  
Av Innlegg
mini99
Major
Major


Ble Medlem: 29 Apr 2008
Innlegg: 1746
Bosted: Nesten på sørlandet

InnleggSkrevet: 09 11 08 12:19    Tittel: I natt er det 70 år siden Krystallnatten. Svar med Sitat

Denne natten i 1938:

* Ble det ødelagt og brent ned 1.400 synagoger.
* 7000 jødiske forretninger og bolighus ble ødelagt
* 100 jøder ble drept og tusenvis av jøder ble skadet.
* 30.000 jøder ble arrestert og 20. 000 av dem ble sendt i konsentrasjonsleir.

Man kan se på dette som starten på en lang og grusom utryddelse av jødene. Datoen ble valgt fordi det var Martin Luthers fødselsdag, og de brukte hans oppfordring om å brenne synagogene og drepe jødene. Luther har gjort mye godt for kirken og samfunnet ellers, men han har også formidlet en antijødisk arv som fortsetter å prege store deler av verden.

Jødehatet lever i alle høyeste grad fremdeles. Hatkriminalitet i statene er ofte rettet mot jøder, Frankrike opplever et økende jødehat - rasering av jødiske gravplasser, angrep på jødiske barn og voksne, og man ser også en økning i andre vestlige land. I Norge har vi også episoder som er motbydelige; unge tør ikke bære sin kipa, avistegnere fremstiller jøder som nazister, og flere ganger har jøder blitt bortvist fra SOS Rasismes markering av krystallnatten. Barn blir mobbet grunnet sin religion, og den ene etter den andre politkeren hyler om boikott av Israels varer, som igjen demoniserer og legaliserer "mobb en jøde".
Her kan man lese om hva som skjer på verdensbasis mtp jødehatet
http://edition.cnn.com/2008/US/03/14/anti-semitism/index.html

I lys av de diskusjonene som har vært på FF i det siste, og de elementene som vi har sett, syns jeg det er på sin plass å stille et spørsmål i forbindelse med 70års-markeringen av krystallnatten:

Hadde jødene i Tyskland skylden for at de ble angrepet, mishandlet, arrestert og drept denne natten for 70 år siden? Og i tilfelle svaret er ja; hva i all verden hadde de gjort?
_________________
"Women don't really wanna hear men's opinion, they just wanna hear their opinion in a deeper voice..." Razz
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
olemt
Major
Major


Ble Medlem: 27 Apr 2008
Innlegg: 1793

InnleggSkrevet: 09 11 08 12:49    Tittel: Svar med Sitat

Jeg leser for tiden "Auschwitz" av Laurence Rees. Boken utfyller BBC-serien med samme navn og anbefales sterkt. Tilgjengelig på norsk i de fleste pocketkiosker nå.

Et intervju med Vidal Sassoon kan også anbefales i anledning dagen. Han har en historie mange ikke kjenner. Han vervet seg til Israels hær allerede før staten ble opprettet og kjempet i krigen i 1948 som menig soldat.

http://www.ijchronicle.com/articles/47/1/A-Conversation-With-Vidal-Sassoon%3A-Hairstyling-Legend-%26-Jewish-Philanthropist

Jødehatet blusser opp igjen i forbindelse med finanskrisen. Nettfora verden over skylder nå på "den store jødiske konspirasjonen". I det hele tatt minner situasjonen sterkt om forspillet til nazistenes maktovertagelse i Tyskland. Så får vi se hvem som vinner "krigen" på internett. Propaganda bør ikke få like lett match som den gangen men nettet kan jo misbrukes også.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Grønnsak
Korporal
Korporal


Ble Medlem: 12 Aug 2008
Innlegg: 183
Bosted: Noway

InnleggSkrevet: 09 11 08 13:20    Tittel: Svar med Sitat

"Det er lett å samle store folkemengder til et fellesskap preget av kjærlighet, så lenge det finnes nok andre igjen utenfor dette fellesskapet som man kan manifestere aggresjonen sin mot."

Sigmund Freud i "Civilization & Discontent."
_________________
Jeg kommer fra en dysfunksjonell åker
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
demokrit
Oberstløytnant
Oberstløytnant


Ble Medlem: 03 Aug 2008
Innlegg: 2808

InnleggSkrevet: 09 11 08 14:31    Tittel: Svar med Sitat

Takk for påmindelsen mini99. Det at jødehatet øker finner jeg både skremmende og uforståelig.

Jeg har imidlertid et lite ønske jeg håper dere vil tenke over. "Venstresiden" har skapt og tatt i bruk et nytt ord (et nytt begrep): hatkriminalitet. Jeg liker ikke dette ordet og synes ikke vi skal hjelpe til med at det blir et anerkjent ord. Hat er en sinnstilstand, og ordet hatkriminalitet er derfor ikke langt fra det orwellianske begrepet tankekriminalitet.

For å kunne gi rasjonell mening betinger kriminalitet en handling, som regel fysisk, inne iblant er verbalt tilstrekkelig (f.eks. beskylde en annen for å ha begått mord, vitne falsk i retten o.l.). La oss ikke bli med på "vensresidens" prosjekt om hele tiden å utvide begrepers anvenbarhet på nye områder, en strategi de vedvarende driver med i sitt konstante og uforminskede spill om stadig mer politisk makt og sosial makt over oss andre.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
The Owl Man
Oberstløytnant
Oberstløytnant


Ble Medlem: 02 Mai 2008
Innlegg: 2281

InnleggSkrevet: 09 11 08 20:27    Tittel: Svar med Sitat

Støttet demokrit i dette. Som kjent er allerede omvendt bevisbyrde innført i forbindelse med påstått rasisme/diskriminering. Blir du beskyldt for å diskriminere noen på grunn av f.eks. etnisk opprinnelse, hudfarge, religion eller lignende, må du bevise at du ikke er rasist. Den som beskylder deg for det, trenger ikke legge frem noen bevis. Dette sitter det såkalte Likestillings- og Diskrimineringsombudet og administrerer - uten å skjemmes!

Og begrepet "uaktsom rasisme" er innført - du kan faktisk bli dømt som rasist hvis du helt uaktsomt gjør eller sier noe som en eller annen tulling føler seg krenket av. Med andre ord: Vi er kommet et stykke lenger enn tankeforbrytelsen i "1984". Nå kan du straffes for det en annen tenker at du tenker!
_________________
"Science flies you to the moon. Religion flies you into buildings" (Victor J. Stenger).
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Børge Svanstrøm Amundsen
Gjest

InnleggSkrevet: 09 11 08 21:51    Tittel: Svar med Sitat

Er det noen som vet om norske jøder fortsatt har forbud mot å markere krystallnatten?

Et tilbakeblikk (The Sun - 2004): Paris, Oslo, Helsinki - et utdrag:
  The Norwegian diplomat Terje Roed-Larsen, who serves as the United Nation's Middle East envoy, heaped praise on Arafat yesterday with an enthusiasm that would make a Gaullist blush. "He was like a surrealistic painting, full of contradictions, full of mystery, full of inconsistencies," Mr. Roed-Larsen told Norwegian state radio NRK. "He was complex, deep, superficial, rational, irrational, cold, warm. He may be the most fascinating person I have ever met, and without comparison the most fascinating leader I have ever met."

  This came at the end of a week in which Norway managed to forbid Jews from marking the anniversary of Kristallnacht, a step the French haven't yet taken. The local TV2 News reported that no Norwegian Jews participated in Oslo's commemoration of Kristallnacht."TV2 also reported that the authorities, saying they didn't want trouble, forbade any Jewish symbols, including Stars of David and Israeli flags," according to Israel's Arutz-7 radio station. "On the TV2 evening news, a group of Jews and their friends who wanted to take part in the commemoration were shown being firmly told by a policeman to 'please leave the area,'" according to a dispatch from an American journalist living in Norway, Bruce Bawer, on AndrewSullivan.com. "This in a city where Muslim demonstrations take place on a regular basis, and include signs and banners bearing hateful, barbaric slogans." The ban prompted a protest from the Simon Wiesenthal Center to the government of Norway.
Til Toppen
Sjaman
Feltsjaman
Feltsjaman


Ble Medlem: 26 Apr 2008
Innlegg: 2643
Bosted: Vesisaari

InnleggSkrevet: 09 11 08 22:02    Tittel: Svar med Sitat

Børge Svanstrøm Amundsen skrev:
Er det noen som vet om norske jøder fortsatt har forbud mot å markere krystallnatten?


Det hele var vel basert på en misforståelse, kanskje?

Her er pressemeldingen utsendt den 16.11.04 fra Det Mosaiske Trossamfund i Oslo:

Uberettiget kritikk mot SOS Rasisme
Det Mosaiske Trossamfund i Oslo (DMT) registrer at det har utviklet seg en debatt i media, i bakkant av at en gruppe mennesker ble stanset av politiet i forbindelse med SOS Rasisme sin demonstrasjon til minne om Krystallnatten den 9. november. I den anledning er det fremmet beskyldninger mot SOS Rasisme som vi ønsker å kommentere:

Det medfører ikke på noen måte riktighet at DMT som trossamfunn, eller jøder som enkeltpersoner, var uønsket i forbindelse med demonstrasjonen. Vi beklager derfor sterkt at det er fremmet slike påstander fra flere hold. Det er for oss også helt ukjent at jødiske symboler, som Davidsstjernen, skal ha vært uønsket i samme forbindelse. Det vi ble gjort kjent med, og som vi fra vår side mener var en helt riktig avgjørelse, var at man ville forby nasjonsflagg i demonstrasjonen. Så vidt vi kjenner til, ble dette gjort for å hindre at markeringen utartet til en demonstrasjon knyttet opp mot Midtøsten-konflikten eller krigen i Irak.

DMT ble invitert til å delta i arrangementet, noe vi avslo. Dette henger sammen med vår skepsis mot utviklingen som har vært når det gjelder dette arrangementet i Oslo de siste årene, hvor demonstrasjonen etter vårt syn har utviklet seg til å bli en politisk markering som går langt ut over den opprinnelige intensjonen. For oss som overlevende og etterkommere etter de som overlevde nazistenes uhyrlige forbrytelser, er det forstemmende at krefter som i mangt benytter samme argumentasjon mot jødene som fascistene og nazistene i sin tid brukte, inviteres til å delta i en slik markering. Eller sagt enda klarere: Krystallnatten var startskuddet for nazistenes jødeforflgelse i Europa, og handlingene denne natten var i stor grad angrep på jødiske forretninger og institusjoner. I dag ser vi at grupperinger på ytterste venstre fløy i det politiske landskapet, sammen med enkelte muslimske miljøer (som vi håper ikke er representative for det brede lag av muslimer) benytter seg av nettopp de samme virkemidler. Jødiske skoler, aldershjem, gravplasser og samfunnshus angripes over nesten hele Europa sammen med israelske ambassader og konsulater. Også er hjemme har det vært tilløp til slike aksjoner, og det er i all hovedsak samme miljøer som står bak aksjonene her, som i resten av verden. For oss som jøder blir det helt umulig å være med i en markering nettopp mot rasisme, når andre deltakere i samme demonstrasjon bærer plakater som på arabisk inneholder helt klare rasistiske budskap. Vi er imidlertid klar over at SOS Rasisme har sett dette, og at man i forbindelse med årets markering gjorde sitt ytterste for å unngå nettopp slike tildragelser. Det vil vi gi organisasjonen ros for, og derfor beklager vi også den kritikken som nå ettes mot arrangørene i denne forbindelse.

Selv om vi har vært kritiske til deler av markeringen, har vi som jødisk trossamfunn ikke på noen måte noe ønske om å stå veien for de årlige arrangementene, eller skade dem på noen som helst måte. Vi har heller ikke på noen måte oppfordret våre medlemmer til å holde seg vekk fra demonstrasjonene.

Som norske jøder er vi opptatt av dialog som middel til økt forståelse. Vi tar derfor avstand fra enhver aksjonsform som fremmer konfrontasjon og bygger opp under økt motstand og hat mellom befolkningsgrupper. Derfor mener vi også at det var svært uklokt av enkelte av våre medlemmer å opptre på en måte som helt åpenbart ville virket provoserende på de øvrige som deltok under markeringen i Oslo den 9. november. At vi ble klar over at personer som kan knyttes til
høyreekstreme bevegelser var en del av dette, gjorde saken uholdbar for oss. Derfor fikk det som skjedde også den konsekvens at to av våre medlemmer er ekskludert fra vår menighet.

Det fremmes til stadighet påstander om økt antisemittisme i samfunnet.
Til en viss grad er dette riktig, men i debatten som nå er oppstått, er det viktig for oss å understreke at det jødiske samfunn i Norge ikke opplever dette som et overhengende problem. Vi ser tendensene, vi advarer mot dem, og vi opplever til vår glede at både myndigheter og offentlighet for øvrig griper fatt i problemet. Det blir derfor helt feil å hevde at jøder ser seg som uønsket i Norge, eller at antisemittismen har nådd nivåer som skaper problemer. Det er rett og slett ikke riktig, og slike påstander må vi la ligge til det eventuelt skulle bli grunnlag for å fremme dem. Så vil vi ved Guds hjelp håpe at så aldri vil bli tilfelle.

Av Rolf Kirschner, 16.11.04
Formann og forstander i Det Mosaiske Trossamfund

_________________
Cogitationis poenam nemo patitur - For sine tanker blir ingen straffet
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Børge Svanstrøm Amundsen
Gjest

InnleggSkrevet: 09 11 08 22:10    Tittel: Svar med Sitat

Sjaman skrev:
Det hele var vel basert på en misforståelse, kanskje?

I don't think so.

  Den niende november skulle en liten gruppe på 12-15 jøder og deres norske venner delta i hovedmarkeringen av minnet om Krystallnatten i Oslo. Arrangøren av denne markeringen, SOS Rasisme, erklærte oss uønsket, med henvisning til at jødene ville bære sitt symbol, Davidsstjernen, som også er en del av flagget. I Tyskland i 1938 måtte alle jøder bære Davidsstjernen for å være synlige for sine forfølgere. Davidsstjernen var Krystallnattens helt sentrale symbol, sammen med hakekorset. Målet for Krystallnatten var å fjerne Davidsstjernen fra det europeiske gatebildet for alltid.

  Arrangøren av markeringen i Oslo henvendte seg til politiet og fikk norske politimenn til å hindre at disse jødene deltok i markeringen med sitt symbol den natten, en natt som i Europa først og fremst er en jødisk natt, en minnestund som europeiske jøder har markert alene i nesten 60 år.


  KILDE
Til Toppen
Sjaman
Feltsjaman
Feltsjaman


Ble Medlem: 26 Apr 2008
Innlegg: 2643
Bosted: Vesisaari

InnleggSkrevet: 09 11 08 22:25    Tittel: Svar med Sitat

Børge Svanstrøm Amundsen skrev:
Sjaman skrev:
Det hele var vel basert på en misforståelse, kanskje?

I don't think so.
(...)


Kanskje lese pressemeldingen en gang til? Det første innlegget ditt, som du byttet ut, var dessuten mer interessant og opplysende om flere sider i denne saken!
Trist verden vi lever i Sad
_________________
Cogitationis poenam nemo patitur - For sine tanker blir ingen straffet
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Børge Svanstrøm Amundsen
Gjest

InnleggSkrevet: 09 11 08 22:28    Tittel: Svar med Sitat

Sjaman skrev:
Det første innlegget ditt, som du byttet ut, var dessuten mer interessant og opplysende om flere sider i denne saken!

HER er den opprinnelige artikkelen jeg linket til, et utdrag:

  Krystallnatten kuppet
  I de siste årene ble Krystallnatten markert på flere steder i Norge. Flere steder blir arrangementene arrangert av organisasjoner og personer som systematisk angriper Israel. Disse har blitt så frekke at de til og med "kuppet" Krystallnatten for å "hvitvaske seg" for jødehat: På denne kvelden talte mange av dem mot den gamle antisemittismen, samtidig som de selv bidrar aktivt til å øke dagens jødehat.

  Demonstrasjonen i Oslo i 2003 til minne om Krystallnatten ble med rette kritisert, etter at arrangementet ble misbrukt til å stemple jødene i Israel som rasister og skadegjørere mot verdens fred og verdenssamfunnet. Nazistene beskrev jødene på samme måte. Arrangørene og deltakerne minneaftenen den 9.november 2003 ble dominert av venstresiden, og i spissen for å demonisere jødene kunne man se: Norsk Folkehjelp, Kirkens Nødhjelp, Utdanningsforbundet, SV, SU, AUF, Snekkernes og tømrernes fagforening, Oslo Bygningsarbeiderforening, Oslo Byforum og Oslo fylkeslag av Human-Etisk Forbund og Fellesutvalget for Palestina.

  Hovedtaleren var tidligere statsminister Kåre Willoch, som i mange år har kritisert jødenes forsvar mot muslimsk terrorisme, samtidig som han støtter terroristorganisasjonen PLO, Den arabiske ligas redskap for å utslette den jødiske staten.

  LO har i de siste årene bidratt til å stemple jødene i Israel som verdens største problem. I løpet av 1.mai-talen 2002 brukte LO-ledere Gerd Liv Valla tid på å kritisere Israel i stedet for å snakke om sykepleiernes krav til bedre lønn. Dette skjedde til tross for at nærmere 40.000 nordmenn året før hadde sendt postkort til LO og protestert på LOs holdning til Israel (2002).

  Under kamuflasje av "omsorg for palestinere" fortsetter LO å støtte antijødiske terrorister. Verken LO eller andre på venstresiden bryr seg om at terrorismen ikke er et resultat av fattigdom eller okkupasjon, men er forårsaket av velstående og velutdannede muslimske arabere som IKKE har vokst opp i fattigdom.

Sitat:
Kanskje lese pressemeldingen en gang til?

Jeg leste den, og følgende peker nok på det jeg ovenfor har sitert:
  DMT ble invitert til å delta i arrangementet, noe vi avslo. Dette henger sammen med vår skepsis mot utviklingen som har vært når det gjelder dette arrangementet i Oslo de siste årene, hvor demonstrasjonen etter vårt syn har utviklet seg til å bli en politisk markering som går langt ut over den opprinnelige intensjonen. For oss som overlevende og etterkommere etter de som overlevde nazistenes uhyrlige forbrytelser, er det forstemmende at krefter som i mangt benytter samme argumentasjon mot jødene som fascistene og nazistene i sin tid brukte, inviteres til å delta i en slik markering. Eller sagt enda klarere: Krystallnatten var startskuddet for nazistenes jødeforfølgelse i Europa, og handlingene denne natten var i stor grad angrep på jødiske forretninger og institusjoner. I dag ser vi at grupperinger på ytterste venstre fløy i det politiske landskapet, sammen med enkelte muslimske miljøer (som vi håper ikke er representative for det brede lag av muslimer) benytter seg av nettopp de samme virkemidler. Jødiske skoler, aldershjem, gravplasser og samfunnshus angripes over nesten hele Europa sammen med israelske ambassader og konsulater. Også er hjemme har det vært tilløp til slike aksjoner, og det er i all hovedsak samme miljøer som står bak aksjonene her, som i resten av verden. For oss som jøder blir det helt umulig å være med i en markering nettopp mot rasisme, når andre deltakere i samme demonstrasjon bærer plakater som på arabisk inneholder helt klare rasistiske budskap.
Til Toppen
Børge Svanstrøm Amundsen
Gjest

InnleggSkrevet: 10 11 08 09:47    Tittel: Svar med Sitat

Et utdrag fra en fersk artikkel i FrontPage Magazine:

Lessons of Kristallnacht
  Kristallnacht signaled a dramatic shift in policy from political, social and economic persecution to physical beatings and murder. It was the inevitable progression of incremental discrimination and hate-filled policies. It was also the first violent pogrom in Western Europe in centuries. Further, it marked the end of the German-Jewish legacy which included centuries of religious scholarship, business-building, social activism, culture, science, government service and other Jewish contributions to German society. Previously, many Jews had even fought and died as German soldiers out of loyalty to their Fatherland.

  The day after Kristallnacht, Goebbels announced, “We shed not a tear for them. They stood in the way long enough. We can use the space made free more usefully than as a Jewish fortress.” He announced government-sanctioned reprisals against the Jewish community. Within weeks after the shooting of von Rath, Jewish newspapers and magazines were banned from publication, Jewish children were banned from “Aryan” state elementary schools, and all Jewish cultural activities were suspended indefinitely. The Nazis issued a “Decree on Eliminating the Jews from German Economic Life.” Jewish businesses were not allowed to re-open unless they were managed by non-Jews. Jews were no longer allowed to own radios or have driver’s licenses. They were given curfews and geographically segregated. Virtually no Jewish-German contact was permitted in public life, whether related to transportation, schooling, or hospitals.

  Though many newspapers and magazines throughout the world condemned the Nazis, little action was taken to actually help the Jews in Germany. Some Jews were permitted to enter England. President Roosevelt stated that refugees already in America on visas could remain. However, the U.S. legislature voted not to open its doors to additional Jewish refugees. And for the most part, other western countries did not change their immigration policies to come to the rescue of the Jews.

  The apparent apathy of the “civilized world” in response to Nazi brutality against the Jews only emboldened them. It led them rightly to believe that they could commit ever increasing acts of violence and cruelty without consequence. Jews in Germany, who were no longer citizens of any country, remained trapped in Germany without legal or physical protections from any government. They were no longer human; they were “untermenschen” (subhuman).

  During the 1942 Wannsee Conference, the SS adopted the “Final Solution” as official government policy. It paved the way for them to implement policies toward a Judenfrei Europe, and to extinguish the Jewish race as humans would extinguish rodents. Heydrich, who had previously participated in the meeting to remove Jews from all economic life, was appointed Chief Executor of the Final Solution.

  Today it is not Aryan supremacists who want to extinguish all Jews, but Islamist supremacists who want all countries to be ruled by Sharia. In some regions of the world, Islamists are imposing their will through acts of violence and terrorism. In the West, they are using non-violent means to achieve the same radical goals. They are lobbying, legislating, litigating, and infiltrating our governments and universities. They are fighting to obtain preferential treatment and take away our freedom.

  We must stop our enemies in their first steps on the path toward evil. We cannot give them a foothold. If we do, we have been forewarned. In the face of apathy and complacency, our values, freedom, and national security will be at risk.

  Edmund Burke once said “all that is necessary for evil to triumph is for good men to do nothing”. Make no mistake about it -- Hitler is back with a different name. After WWII, the world vowed never again. Today, we have another chance to look evil in the eye and take action to defeat it. Will we rise to the challenge? Or will we, once again, sit idly by?
Til Toppen
Hazel
Løytnant
Løytnant


Ble Medlem: 26 Okt 2008
Innlegg: 570

InnleggSkrevet: 12 11 08 01:02    Tittel: Svar med Sitat

Sitat:
Er det noen som vet om norske jøder fortsatt har forbud mot å markere krystallnatten?


Hvis du tenker på hendelsen for noen år siden dreier det seg ikke om et forbud, men at en liten gruppe jøder ønsket å delta i markeringen av krystallnatten med et israelsk flagg. Det er selvfølgelig unødvendig å gjøre en slik markering om til en demonstrasjon for Israel, men noe forbud er det selvsagt ikke snakk om."- De ble bortvist av hensyn til deres egen sikkerhet, sier politiets operative uteleder Stig Tonsjø. Han viser til politilovens paragraf 7, som gir politiet rett til å fjerne personer dersom det er fare for at det kan oppstå uroligheter."

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=253794


I samme artikkel står det:

"Leder Trond Thorbjørnsen i SOS Rasisme sier til VG Nett at ingen paroler som går på Israel-Palestina-spørsmålet var tillatt i toget, fordi dette kunne oppfattes som en provokasjon."

Hvis man er på leken må man tåle steken. Demokratene og deres jødiske venner valgte i denne sammenheng å bryte spillereglene og bevisst opptre provoserende, og da må de forvente at de ikke blir tatt imot med velvilje.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post
Børge Svanstrøm Amundsen
Gjest

InnleggSkrevet: 12 11 08 09:22    Tittel: Svar med Sitat

SOS-rasisme definerer regler for markering av Krystallnatten basert på følelsene til de som mener seg provosert av det israelske flagget. Ytterligere kommentarer er overflødig.
Til Toppen
Sjaman
Feltsjaman
Feltsjaman


Ble Medlem: 26 Apr 2008
Innlegg: 2643
Bosted: Vesisaari

InnleggSkrevet: 12 11 08 09:28    Tittel: Svar med Sitat

Børge Svanstrøm Amundsen skrev:
SOS-rasisme definerer regler for markering av Krystallnatten basert på følelsene til de som mener seg provosert av det israelske flagget. Ytterligere kommentarer er overflødig.


Ja, verden har blitt snudd på hodet Laughing Helt ko-ko!!!
_________________
Cogitationis poenam nemo patitur - For sine tanker blir ingen straffet
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Hazel
Løytnant
Løytnant


Ble Medlem: 26 Okt 2008
Innlegg: 570

InnleggSkrevet: 12 11 08 10:32    Tittel: Svar med Sitat

Børge Svanstrøm Amundsen skrev:
SOS-rasisme definerer regler for markering av Krystallnatten basert på følelsene til de som mener seg provosert av det israelske flagget. Ytterligere kommentarer er overflødig.


Det er ikke det som er relevant her. Det har aldri på noe tidspunkt vært et forbud mot å markere krystallnatten for norske jøder. Det har ved én anledning blitt bortvist et fåtall jøder av hensyn til deres egen sikkerhet, fordi disse bevisst valgte å provosere og misbruke en markering til å demonstrere for en sak som de forskjellige partene på forhånd var blitt enige om å ikke blande inn i markeringen.

Å klage over noe slikt i etterkant viser at man ikke tåler å bli satt på plass når man nekter å spille etter de samme reglene som alle andre.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post
Børge Svanstrøm Amundsen
Gjest

InnleggSkrevet: 12 11 08 11:38    Tittel: Svar med Sitat

Sjaman skrev:
Ja, verden har blitt snudd på hodet Laughing Helt ko-ko!!!

Ja dessverre - mentalpasientene styrer.
Til Toppen
Hazel
Løytnant
Løytnant


Ble Medlem: 26 Okt 2008
Innlegg: 570

InnleggSkrevet: 13 11 08 14:16    Tittel: Svar med Sitat

Børge Svanstrøm Amundsen skrev:
Sjaman skrev:
Ja, verden har blitt snudd på hodet Laughing Helt ko-ko!!!

Ja dessverre - mentalpasientene styrer.


Det er betegnende at du istedenfor å svare avkreftende på ditt eget spørsmål om det finnes et norsk forbud mot at jøder kan markere krystallnatten kommer med uttalelser om dine meningsmotstanderes mentale tilstand.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post
Børge Svanstrøm Amundsen
Gjest

InnleggSkrevet: 13 11 08 14:20    Tittel: Svar med Sitat

Hazel skrev:
Det er betegnende at du istedenfor å svare avkreftende på ditt eget spørsmål om det finnes et norsk forbud mot at jøder kan markere krystallnatten kommer med uttalelser om dine meningsmotstanderes mentale tilstand.

Beklager - å sykelliggjøre ondskap er å frita for ansvar. Takk for at du arresterte meg på dette.
Til Toppen
Hazel
Løytnant
Løytnant


Ble Medlem: 26 Okt 2008
Innlegg: 570

InnleggSkrevet: 13 11 08 14:49    Tittel: Svar med Sitat

Sitat:
Beklager - å sykelliggjøre ondskap er å frita for ansvar. Takk for at du arresterte meg på dette.


Hvem er det som er onde? SOS Rasisme? Politiet? Består medlemsmassen i SOS Rasisme av mentalpasienter? Likeså med de som jobber i politiet?
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post
Børge Svanstrøm Amundsen
Gjest

InnleggSkrevet: 13 11 08 15:20    Tittel: Svar med Sitat

Hazel skrev:
Består medlemsmassen i SOS Rasisme av mentalpasienter?

Som du implisitt kan lese av mitt forrige svar agerer de etter min mening uetisk i denne saken.

Sitat:
Likeså med de som jobber i politiet?

Politiet utfyller ideelt sett en viktig samfunnsrolle.
Til Toppen
Hazel
Løytnant
Løytnant


Ble Medlem: 26 Okt 2008
Innlegg: 570

InnleggSkrevet: 13 11 08 15:56    Tittel: Svar med Sitat

Sitat:
Som du implisitt kan lese av mitt forrige svar agerer de etter min mening uetisk i denne saken.


På hvilken måte har SOS Rasisme agert uetisk?
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post
Børge Svanstrøm Amundsen
Gjest

InnleggSkrevet: 13 11 08 16:14    Tittel: Svar med Sitat

Hazel skrev:
På hvilken måte har SOS Rasisme agert uetisk?

Det fremkommer av ovenstående hvorpå jeg summerer opp når jeg skriver: SOS-rasisme definerer regler for markering av Krystallnatten basert på følelsene til de som mener seg provosert av det israelske flagget.
Til Toppen
Hazel
Løytnant
Løytnant


Ble Medlem: 26 Okt 2008
Innlegg: 570

InnleggSkrevet: 13 11 08 16:46    Tittel: Svar med Sitat

Børge Svanstrøm Amundsen skrev:

Det fremkommer av ovenstående hvorpå jeg summerer opp når jeg skriver: SOS-rasisme definerer regler for markering av Krystallnatten basert på følelsene til de som mener seg provosert av det israelske flagget.


Var det ikke slik at man på forhånd hadde blitt enige om å ikke inkludere nasjonalflagg i markeringen? Er det ikke uetisk å ikke følge de regler som man på forhånd har blitt enige om og som alle skal følge?

Hva med å diagnostisere mennesker man ikke kjenner? Er det etisk?
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post
Børge Svanstrøm Amundsen
Gjest

InnleggSkrevet: 13 11 08 17:53    Tittel: Svar med Sitat

Hazel skrev:
Var det ikke slik at man på forhånd hadde blitt enige om å ikke inkludere nasjonalflagg i markeringen?

Åpenbart ikke.

Sitat:
Er det ikke uetisk å ikke følge de regler som man på forhånd har blitt enige om og som alle skal følge?

Man kan ikke forby handlinger som ikke er rettighetskrenkende. Det er i seg selv rettighetskrenkende.

Sitat:
Hva med å diagnostisere mennesker man ikke kjenner? Er det etisk?

Jeg gjentar: Beklager - å sykelliggjøre ondskap er å frita for ansvar.
Til Toppen
Belisarius
Generalmajor


Ble Medlem: 27 Feb 2008
Innlegg: 5071

InnleggSkrevet: 13 11 08 19:13    Tittel: Svar med Sitat

Hazel skrev:
Sitat:
Beklager - å sykelliggjøre ondskap er å frita for ansvar. Takk for at du arresterte meg på dette.


Hvem er det som er onde? SOS Rasisme? Består medlemsmassen i SOS Rasisme av mentalpasienter?


De består av de som i Romerriket gikk under betegnelsen "mobben". Dette satans pakk som var med på brød og sirkus og lynsjinger i regi av statsmakten. I dag har de kanskje litt mer fanci klær, hårfrisyrer og gjerne en del metallgjenstander i ansiktet. Men av natur er de det samme.


Belisarius
_________________
"An nescis, mi fili, quantilla sapientia mundus regatur?"
(Vet du ikke det, min sønn, hvor lite visdom som styrer i verden?)
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Hazel
Løytnant
Løytnant


Ble Medlem: 26 Okt 2008
Innlegg: 570

InnleggSkrevet: 13 11 08 19:43    Tittel: Svar med Sitat

Sitat:
Man kan ikke forby handlinger som ikke er rettighetskrenkende. Det er i seg selv rettighetskrenkende.


Det er her snakk om et fakkeltog hvor man på forhånd har blitt enige om at alle i toget skulle avstå fra å gå med nasjonalflagg. Hvis Demokratene og jødevennene deres ville gå med et israelsk flagg i deres eget tog kunne de selvfølgelig ha gjort det, men når de bevisst bryter de reglene som er satt for å delta i det felles fakkeltoget, må de regne med å bli bortvist. Er det noe galt i det?

Sitat:
Jeg gjentar: Beklager - å sykelliggjøre ondskap er å frita for ansvar.


Du har jo ennå ikke begrunnet hva som er "ondskap" i denne sammenhengen. Det er i det hele tatt interessant hvor lett du slenger om deg med diagnoser om dine meningsmotstandere, hvor du påstår at de er både onde og sinnslidende, i omtrent samme åndedrag som du anklager dem for å opptre uetisk.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post
Sjaman
Feltsjaman
Feltsjaman


Ble Medlem: 26 Apr 2008
Innlegg: 2643
Bosted: Vesisaari

InnleggSkrevet: 13 11 08 19:58    Tittel: Svar med Sitat

Hazel skrev:
Det er her snakk om et fakkeltog hvor man på forhånd har blitt enige om at alle i toget skulle avstå fra å gå med nasjonalflagg. (...)


Du må stille deg selv noen spørsmål:
- Hvem opplevde Krystallnatten? SOS-rasisme?
- Hva er det man markerer? SOS-rasisme?
- Hvem er det man markerer? SOS-rasisme?
- Hvem ble enig om hva, og hvorfor?


På markeringen av krystallnatten så kan de som ikke tåler flagget finne seg noe annet å gjøre - for da har de mer enn tydelig nok markert hva de synes om jøder og deres historie, uansett hvor de bor - Norge eller Israel.
_________________
Cogitationis poenam nemo patitur - For sine tanker blir ingen straffet
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Børge Svanstrøm Amundsen
Gjest

InnleggSkrevet: 13 11 08 20:49    Tittel: Svar med Sitat

Hazel skrev:
...

Jeg ser ingen grunn til å utdype mitt syn utover det jeg allerede har lagt frem i denne tråden.
Til Toppen
Hazel
Løytnant
Løytnant


Ble Medlem: 26 Okt 2008
Innlegg: 570

InnleggSkrevet: 13 11 08 21:15    Tittel: Svar med Sitat

Børge Svanstrøm Amundsen skrev:
Hazel skrev:
...

Jeg ser ingen grunn til å utdype mitt syn utover det jeg allerede har lagt frem i denne tråden.


Du har altså ingen formening om det er hyklersk å først påstå at vilt fremmede mennesker som du med all sannsynlighet aldri har møtt, er sinnslidende og/eller har en ond legning, for deretter i neste øyeblikk å anklage disse personene for å oppføre seg uetisk?
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Send e-post
Børge Svanstrøm Amundsen
Gjest

InnleggSkrevet: 13 11 08 22:09    Tittel: Svar med Sitat

Hazel skrev:
Du har altså ingen formening om det er hyklersk å først påstå at vilt fremmede mennesker som du med all sannsynlighet aldri har møtt, er sinnslidende og/eller har en ond legning, for deretter i neste øyeblikk å anklage disse personene for å oppføre seg uetisk?

Det er tvert imot redelig å innrømme vurdering i feil kontekst - som jeg skrev: ...å sykeliggjøre ondskap er å frita for ansvar. Hva du mener med ond legning aner jeg ikke. Man er ikke fra naturens side disponert for ondskap. Slike ting henger sammen med de verdier man har valgt. Når det gjelder hva som er uetisk med arrangementet synes jeg Senter mot Antisemittisme oppsummerer essensen i sitatet gjengitt ovenfor - jeg siterer nok en gang slik at det ikke skal være noen tvil:

  Krystallnatten kuppet
  I de siste årene ble Krystallnatten markert på flere steder i Norge. Flere steder blir arrangementene arrangert av organisasjoner og personer som systematisk angriper Israel. Disse har blitt så frekke at de til og med "kuppet" Krystallnatten for å "hvitvaske seg" for jødehat: På denne kvelden talte mange av dem mot den gamle antisemittismen, samtidig som de selv bidrar aktivt til å øke dagens jødehat.

  Demonstrasjonen i Oslo i 2003 til minne om Krystallnatten ble med rette kritisert, etter at arrangementet ble misbrukt til å stemple jødene i Israel som rasister og skadegjørere mot verdens fred og verdenssamfunnet. Nazistene beskrev jødene på samme måte. Arrangørene og deltakerne minneaftenen den 9.november 2003 ble dominert av venstresiden, og i spissen for å demonisere jødene kunne man se: Norsk Folkehjelp, Kirkens Nødhjelp, Utdanningsforbundet, SV, SU, AUF, Snekkernes og tømrernes fagforening, Oslo Bygningsarbeiderforening, Oslo Byforum og Oslo fylkeslag av Human-Etisk Forbund og Fellesutvalget for Palestina.

  Hovedtaleren var tidligere statsminister Kåre Willoch, som i mange år har kritisert jødenes forsvar mot muslimsk terrorisme, samtidig som han støtter terroristorganisasjonen PLO, Den arabiske ligas redskap for å utslette den jødiske staten.

  LO har i de siste årene bidratt til å stemple jødene i Israel som verdens største problem. I løpet av 1.mai-talen 2002 brukte LO-ledere Gerd Liv Valla tid på å kritisere Israel i stedet for å snakke om sykepleiernes krav til bedre lønn. Dette skjedde til tross for at nærmere 40.000 nordmenn året før hadde sendt postkort til LO og protestert på LOs holdning til Israel (2002).

  Under kamuflasje av "omsorg for palestinere" fortsetter LO å støtte antijødiske terrorister. Verken LO eller andre på venstresiden bryr seg om at terrorismen ikke er et resultat av fattigdom eller okkupasjon, men er forårsaket av velstående og velutdannede muslimske arabere som IKKE har vokst opp i fattigdom.

Er det fortsatt noe som synes uklart?
Til Toppen
Vis Innlegg fra:   
Start Nytt Tema   Svar på Tema    FrittForum Debatt Hovedsiden -> Historie Alle klokkeslett er CET (Europa)
Gå til side 1, 2, 3, 4, 5  Neste
Side 1 av 5

 
Gå Til:  
Du kan ikke starte nye temaer i dette forumet
Du kan ikke svare på temaer i dette forumet
Du kan ikke endre dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke delta i avstemninger i dette forumet


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

(GH2)

Opprett ditt eget phpBB 2 forum gratis her | Personvern