FrittForum Debatt Hovedsiden FrittForum Debatt

 
 HjelpHjelp   SøkSøk   GrupperGrupper   Bli MedlemBli Medlem 
 ProfilProfil   Sjekk private meldingerSjekk private meldinger   Logg InnLogg Inn 

Google Chrome

 
Start Nytt Tema   Svar på Tema    FrittForum Debatt Hovedsiden -> Data og Internet
Vis Forrige Tema :: Vis Neste Tema  
Av Innlegg
Nyx
Site Admin


Ble Medlem: 22 Feb 2008
Innlegg: 1652

InnleggSkrevet: 05 09 08 03:02    Tittel: Google Chrome Svar med Sitat

Du vet det kansje ikke ennå, men du vil før eller senere gå over til nettleseren Google Chrome. For denne nye nettleseren fra Google vil bli en kjempesuksess - dessverre for andre nettlesere på markedet, som Opera. Firefox blir redusert til alternativet for de som ønsker seg alskens tilleggsfunksjoner, Opera for de som ønsker lagring av surfesesjoner og et program som er tro mot webstandardene (html-standarder etc.), for der er Opera fortsatt best (Opera slår Chrome i standard-test). Men Opera håpet jo på å bli kjøpt opp av Google, men dengang ei (Digi.no 4. sep 2008: Chrome gir børsnedgang for Opera)Beta ennå riktignok, sluppet 2. September 2008, og noe småpirk her og der. Men, helt utvilsomt den raskeste nettleseren på markedet. Du finner en gjennomgang av funksjonene i Chrome på Google Chromes hjelpside "funksjoner". Last ned programmet fra www.google.com/chrome. Installasjonen er enkel og grei. Og, hvis du bruker Firefox, vil bokmerker og dine lagrede innstillinger som passord osv. bli kopiert over.

her er en video med intervjuer av noen av utviklerne av Google Chrome, under temaet filosofien bak utviklingen av Google Chrome. Videoen har norsk undertekst:

http://www.youtube.com/watch?v=MkGZrSg_Jwc

Førsteinntrykket er en enklere grensesnittet der mer av kompleksiteten er skjult bak grensesnittet. Hvis du skal lære din bestemor å surfe, er dette programmet å begynne med.

Du merker med en gang en ny og mer flytende surfeopplevelse. Surfingen går betydelig raskere og glatere, og blir preget av mindre irritasjonsmomenter med venting, tap av hele surfesesjoner etc. Det ikke minst på grunn av mer moderne bruk av minnet og opprydding i minnet.

Dernest opplever du en mye bedre på autokomplettering av søkeuttrykk fra adresselinja. Den bruker her en kombinasjon av hva du selv har skrevet og surfet etter, Google Suggest m.m.

nettleserhistorikken vises som en nettside med lenker. Gjør det etter min mening mye lettere å gå tilbake i historikken sin og finne igjen en side fra i går du.

For folk som deltar mye på nettet, har du korrektur også for Norsk bokmål.

Arkfaner
Som i norske Opera, kommer nye arkfaner (engelsk: tabs) opp med 9 miniatyrer. Men i Google Chrome fungerer det dynamisk slik at miniatyrene som vises ikke er hva du selv har lagt dit manuelt, men de ni nettstedene du har brukt mest, pluss en listeboks med dine "Nylige bokmerker" samt "Nylig lukkede faner".

Chrome har en inkognito-modus. En fane åpnet i inkognitomodus blir ikke logget eller lagret på din maskin eller i historikken din, og cockies fra den prosessen blir slettet når du lukket fanen.

Hvorfor er den så mye raskere?
En årsak er en mer moderne arkitektur der oppgaver / prosesser (arkfaner, skript, flash og andre plugins) kjøres hver for seg i egne prosesser med eget minneområde. Slik ter det seg i Windows Vista Oppgavebehandling. Legg merke til flere oppføringer for Google Chrome:Ulempen er umiddelbart større minnebruk. Fordelen er at du slipper å vente på at et eller annet element på en side, et javascript, flash etc skal reagere, før andre ting kommer opp. Og en annen fordel er at hvis nettleseren plutselig begynner å gå tregt, så kan du sjekke i oppgavebehandling hvilke side det er som krever så mye systemressurser, og stenge ned den, uten at du behøver å stenge ned alt annet. En annen fordel der er at om en side i en arkfane krasjer, så krasjer ikke hele nettleseren. Da kan du bare stenge ned vedkommende arkfane - og så vil alt minne fra den prosessen bli frigjort.

En annen grunn til er at Chrome bruker en egen og mer økonomisk motor for å kjøre javaskript kalt V8. En fordel med den er at det ikke finnes noen støtte i den for å framtvinge åpning av sprettoppvindu. Dermed er du som bestemmer der. i førersetet der.

En tredje grunn kan være at Google Chrome bruker Googles nettverk som proxyservere for filer?

Mer info: Tegneserien om nettleseren på Google Books: Google Chrome
http://en.wikipedia.org/wiki/Google_Chrome
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Nyx
Site Admin


Ble Medlem: 22 Feb 2008
Innlegg: 1652

InnleggSkrevet: 20 09 08 14:55    Tittel: Re: Google Chrome Svar med Sitat

En ulempe med Google Chrome er at du ikke kan lagre sesjoner. Jeg mener, hva er tabulert nettlesing uten mulighet for lagring av sesjoner?

MEN, fant nå ut at Chrome har støtte for å gjenåpne den aktuelle sesjonen din, slik at du kan stenge ned og begynne igjen der du slapp og fullføre arbeidet ditt.

Men dette må skrus på i Alternativer:

- Gå til verktøymenyen og velg Alternativer > Grunnleggende
- Velg: "Gjenåpne sidene som sist var åpne"
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Noly
Rekrutt
Rekrutt


Ble Medlem: 23 Apr 2010
Innlegg: 11

InnleggSkrevet: 23 04 10 22:36    Tittel: Svar med Sitat

For meg MF er bedre
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Vis Innlegg fra:   
Start Nytt Tema   Svar på Tema    FrittForum Debatt Hovedsiden -> Data og Internet Alle klokkeslett er CET (Europa)
Side 1 av 1

 
Gå Til:  
Du kan ikke starte nye temaer i dette forumet
Du kan ikke svare på temaer i dette forumet
Du kan ikke endre dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke delta i avstemninger i dette forumet


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

(GH2)

Opprett ditt eget phpBB 2 forum gratis her | Personvern