FrittForum Debatt Hovedsiden FrittForum Debatt

 
 HjelpHjelp   SøkSøk   GrupperGrupper   Bli MedlemBli Medlem 
 ProfilProfil   Sjekk private meldingerSjekk private meldinger   Logg InnLogg Inn 

Forbidden Archeology's Cremo skaper liv og røre i Århus

 
Start Nytt Tema   Svar på Tema    FrittForum Debatt Hovedsiden -> Religion og mytologi - øvrige debatter
Vis Forrige Tema :: Vis Neste Tema  
Av Innlegg
truud2
Oberstløytnant
Oberstløytnant


Ble Medlem: 16 Aug 2008
Innlegg: 2565
Bosted: Norge

InnleggSkrevet: 20 04 09 12:29    Tittel: Forbidden Archeology's Cremo skaper liv og røre i Århus Svar med Sitat

Aarhus Stiftstidende:

Er denne mand farlig?

Han ligner en hyggelig onkel, men kan gjøre danske vitenskabsfolk skingrende af vrede.
Den amerikanske forfatter Michael Cremo gæster lige nu Århus.


Af Line Rønn
liro@stiften.dk

10. Februar 2009


Michael Cremo kalder sig hindu og følger det åndelige samfund Hare Krishna.

Glem alt om, at vi nedstammer fra apene. Mennesket er skapt af Gud og har været på jorden, siden livet opstod.
Det er Michael Cremos budskab, og han mener at have beviser for det.
Derfor skaber han vrede blandt en hel verdens videnskabsfolk, som baserer sin forskning på Charles Darwins teori om arternes ­udvikling gennem evolution.

"Stiften" (Århus Stiftstidende) møder den kontroversielle amerikanske forfatter i en lejlighed i Højbjerg, hvor han bor et par ­dage. Han er inviteret til Danmark af Dansk Selskab for Intelligent Design, og skal holde foredrag to aftener i træk på Aarhus Universitet.


Beskrivelse
bokhandelen skrev:
I Forbudt Arkæologi gennemgår de to amerikanske videnskabsmænd Dr. Michael Cremo og Dr. Richard Thompson 150 års arkæologisk og palæantropologisk forskning i menneskets oprindelse og hævder, at der er arkæologiske beviser for, at der levede moderne mennesker (Homo sapiens sapiens) for flere millioner år siden. De gennemgår en række ´glemte´ fund fra slutningen af 1800-tallet såvel som mange nyere fund fra det 20. århundrede, der alle tyder på, at der levede mennesker i tidsaldre, hvor ingen i dag ville drømme om, at der kunne have levet mennesker.


Vant til skældsord
»Farlig«, »horribel«, »usaglig« og »fundamentalist« er nogle af de ord, som akademikere i Århus setter på Michael Cremo.

Det er han vant til. Den 60-årige mand med de tykke briller rejser seks-syv måneder om året rundt i verden og holder foredrag på universiteter og konferencer. Nogle gange bliver foredragene aflyst efter pres fra naturvidenskabelige organisationer.

Michael Cremo har ingen formel doktorgrad, men bygger sin viden på studier af gamle skrifter og arkæologiske fund.

Begyndte i Indien
Det begyndte i Indien i 1973, hvor han i gamle sanskrit-dokumenter efter eget udsagn fandt beviser for, at Homo Sapiens - det moderne menneske - har eksisteret i flere millioner år. Og at vi ikke, som den etablerede ­videnskab mener, blev udviklet fra laverestående menneskearter i Østafrika for kun 100.000 år siden.

»Jeg ledte efter beviser, der kunne understøtte min opdagelse, men kunne ikke finde det i nogen lærebøger. Jeg opdagede, at den etablerede videnskab filtrerer al forskning. Det, der ikke støtter Darwins lære, bliver silet fra,« siger Michael Cremo og ser alvorligt hen over kanten på sit te-krus - helt upåvirket af den omfattende konspirationsteori, han lige har udtalt i den lyse stue.

»Forskere over hele verden tror så stærkt på evolutionsteorien, at de ikke lader den modsige. Hvis nogen ­siger noget ondt om den, vi elsker, så vil vi ikke tro det. Og forskere er meget for­elskede i Charles Darwin.«

»Giv mig 5%.«
Kreationisme - læren om at alt er skabt af en guddommelig kraft - blev forbudt i offentlige skolers undervisning i USA i 1987. Michael Cremo ser ingen problemer i at blande religion og naturvidenskab, og han er for­undret over, at hans bøger ikke må være en del af pensum.

»Omkring 95% af alle videnskabsfolk støtter evolutionsteorien. Så lad os give evulotionsteorien 95% af sidene i alle lærebøger, men giv alternative teorier de sidste fem. Folk skal have lov til selv at tage stilling,« siger han.

Forbudt arkæologi
Sammen med sin nu afdøde forskningspartner, ­Richard Thompson, offentliggjorde Michael Cremo første gang sine forsknings­resultater i 1993 med bogen ’Forbudt arkæolog’(Forbidden Archeology), som skabte stor furore. Bogen er en detaljeret gennemgang af over 100 fund, som ifølge de to amerikanere beviser en meget høyere alder for mennesket, enn de fleste videnskabsfolk vil anerkende. Dermed mener de at kunne skyde Darwins teorier fuldstændig ned.

Bogen er ifølge Cremo solgt i 300.000 eksemplarer, og salget finansierer hans forskning og rejser. Til daglig bor han i Los Angeles, USA - landet hvor langt den største del af befolkningen ifølge en Gallup-måling ­mener, at Gud skabte jorden, mennesker og dyr på syv ­dage. Og hvor mange synes, det lyder helt tosset, at ­verden skulle være skabt i en spontan, kaotisk proces.

Forbudt arkæologi
Det ryster ikke Michael Cremo, når århusianske forskere ikke mener, han skulle have lov til at tale på byens universitet.

»Jeg har altid været lidt af en rebel, så på en måde nyder jeg modstanden fra den etablerede, videnskabelige verden. Men det er galt, at alle alternative teorier bliver kvalt. Det skulle ikke kunne ske i et frit samfund. Hvorfor er de bange for mine beviser og ideer?« spørger han.

»Universiteter skulle debattere teorierne og lade den stærkeste vinde. Det skulle man tro, at Darwinisterne ville bifalde,« siger Michael Cremo med et skævt smil.

Michael Cremo holder foredrag tirsdag 10. februar kl. 19.00 på Aarhus Universitet, Preben Hornungstuen, Ndr. Ringgade 3, 8000 Århus. Der er gratis entré.

Kilde: http://stiften.dk/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090210/AAS/70192203

Danske akademikere er visst fullstendig vettaskremt av "den hyggelige gamle onkelen"? Smile

Århusianere raser over Michael Cremo

Michael Cremo er farlig og burde ikke have lov til at holde foredrag på Aarhus Universitet, mener flere af byens forskere og videnskabsfolk.[/b]

Af Line Rønn
liro@stiften.dk

To aftener i denne uge træder den amerikanske forfatter Michael Cremo på talerstolen på Aarhus Universitet.

Han fortæller om, hvordan mennesket ifølge hans forskning er mange millioner år ældre end den etablerede videnskab hævder, og at Charles Darwins teori om udviklingen fra aberne er forkert. Det skaber røre blandt forskere og undervisere.

»Det er dybt problematisk, at Michael Cremo holder foredrag på Aarhus Universitet. Det kan vi ikke under nogen omstændigheder stå inde for fra universitets ­side,« siger Berit Eriksen, ­arkæolog, phd. ved Afdeling for Forhistorisk Arkæologi, Aarhus Universitet.

»Michael Cremo påstår, at der levede mennesker på jorden for 20 mio. år siden, og at videnskabsmænd skjuler fakta for offentligheden. Det er horribelt, at vi er med til at legitimere, at sådan noget kommer ud. Han er farlig, han forfører folk, og han kan bruge sit foredrag på universitetet til at lade lægmand tro, at Aarhus Universitet støtter hans udsagn,« siger arkæologen.

Hans Henrik Hjermitslev, der er medredaktør af ­hjemmesiden evolution.dk og phd.studerende ved ­Institut for Videnskabsstudier Aarhus Universitet er enig:

»Det er problematisk, at Michael Cremo optræder på Aarhus Universitet. Der hænger opslag med ham over det hele, og det er et ­dårligt signal at sende. Aarhus Universitet har det stempel, at vi formidler videnskab, som er kvalitetsprøvet, men Michael Cremo er en del af den anti-darwinistiske propaganda, og han bliver ikke taget alvorligt af nogen videnskabsfolk på området.«

Skjult dagsorden
Helle Vandkilde, professor og fagleder ved Afdeling for Forhistorisk Arkæologi, Aarhus Universitet, får »dårlig smag i munnen« over Michael Cremos optræden på universitetet:


Helle Vandkilde

»Michael Cremo har en skjult dagsorden, der hedder, at verden er skabt af Gud, og at Darwin ikke har ret. Han bruger arkæologien som et redskab for en ­fundamentalistisk, religiøs opfattelse af verdens ­tilblivelse. Det er dybt uheldigt, for videnskab skal ­være uafhængig,« siger hun.

Det er Studenterhusfonden ved Aarhus Universitet, som udlejer lokalet til ­Michael Cremo. Avisen ville gerne have hørt fondens holdning til sagen, men det var ikke muligt at få en kommentar fra direktør for ­Studenterhusfonden Tom Ebbe Jakobsen, da han er på ferie.

Kilde: http://stiften.dk/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090210/AAS/667909985

Flere artikler om de opprørte dansker:

  1. Sandhed eller det rene vrøvl

  2. Anti-darwinister i krig med universitetet


At han var invitert til Danmark av Dansk Selskab for Intelligent Design, var litt overraskende, siden jeg ikke har sett noe i hans bøker, som ligner på de Intelligent Design teoriene, som jeg har sett omtalt. Men de synes kanskje at de spiller på samme banehalvdel?

Han er snarere langt mer kontroversiell og "far out", enn Intelligent Design og tror at menneskeheten fysisk oppsto ved inkarnasjon av rene åndsvesener, i tråd med urgammel vedisk tro og mytologi.

Videointervju med: Michael Cremo

Men det er mange fler intervjuer og foredrag med/av Cremo på YouTube og dette er nok kanskje ikke det beste (YouTube-søk på "Michael Cremo" ga meg mer enn et dusin treff, og det jeg linker til er ganske tilfeldig valgt)

Det kan godt hende han farer med tull, men for å tas alvorlig, bør kritikerne forholde seg seriøst til de funn han fremlegger (som ofte er allerede registrerte, arkeologiske funn)og ikke oppføre seg, som en jomfrunalsk skare nonner som har forvillet seg inn i en herrebadstu, slik akademikerne på Aarhus universitet mest minner om. Razz

Kremos kommentar til hysteriet i sin faste spalte i Atlantis Rising Magazine var:

Michael Cremo skrev:
This year, 2009, is the 200th anniversary of the birth of Charles Darwin, credited with founding the theory of evolution by natural selection. It is also the 150th anniversary of the publication of his book The Origin of Species. Darwin was a theology student who never graduated from university, never got a Ph.D., and never worked as a professional scientist. He was an amateur naturalist. Nevertheless, his books and papers came to the attention of the scientific world, and became quite influential.
I spent Darwin's birthday (February 12) giving a lecture against Darwin in Copenhagen, Denmark. An abridged version of my book Forbidden Archeology, which documents archaeological evidence that contradicts the Darwinian evolutionary account of human origins, has been published in the Danish language. Many years ago, a friend of mine jokingly said to me that perhaps I am a reincarnation of Charles Darwin, and I have had to take birth again to correct my mistake. I thought it was funny, so I started using the line in my lectures, including the one in Copenhagen.

On the two evenings before my lecture in Copenhagen, I was in Aarhus, Denmark's second largest city, giving lectures at the University of Aarhus. Some professors at the university were very upset that I had been allowed to speak there. This had come to the attention of one of the Aarhus newpapers, the Aarhus Stiftstidende, one of Denmark's largest. So they ran a big article about me, with a headline asking, "Is This Man Dangerous?" One of the professors was quoted as saying I was. But the article also quoted me as saying a university should be a place for the free exchange of ideas. The theory of evolution should not have a monopoly in the education system. Students should be exposed to some opposing ideas. Apparently, students felt the same way. My lectures at the university were packed with students. I talked for about an hour and then opened things for discussion. The discussion sessions lasted longer than the lecture. I was very pleased with the turnout and the kinds of questions that were asked.

After the lecture that I gave on forbidden archaeology on Darwin's actual birthday in Copehagen, an archaeologist from the University of Copenhagen tried to raise some doubts about the evidence I had printed for extreme human antiquity. The objections he raised were typical of those raised by other evolutionists. All he could really do was give a long series of possible reasons why the human bones and artifacts I talked about could be younger than the strata in which they were found. For example, perhaps there were animal burrows through which artifacts came down from higher, more recent layers to lower, older layers. Or maybe there was a fissure. Or maybe this, maybe that. I pointed out that this is not a very scientific way in which to proceed, given that the discoverers of the bones and artifacts had considered such possibilities and ruled them out. I suggested that if he wanted to raise such doubts, he should be able to demonstrate that the things he mentioned actually were true of the sites. For example, if he claimed it is possible that an artifact or bone slipped into some ancient layer of rock through an animal burrow, he should be able to show that at the actual site there was in fact some animal burrow penetrating from the surface into the older layer of rock, at the place in the rock where the artifact was found. That would be an actual scientific objection. It is not enough to raise possibilities. Anything is possible. To make my point, I said, "For example, it is possible that you are a robot programmed by some skeptics' society to play back a recording." That got a supportive laugh from the audience.

Anyways, although I disagree with Darwin on some points, I agree with him on others. Some of his insights are in some ways similar to the insights on the origin of species that I get from the ancient Sanskrit writings of India, which I have applied to the origin of the human species in my latest book Human Devolution: A Vedic Alternative to Darwin's Theory. In his Origin of Species, Darwin was arguing against the Christian doctrine of special creation, which holds that God individually creates each species. This implies that each species should be designed in a unique and different manner. But Darwin took note of the common anatomical features of living things that suggested they all came from some common ancestor. For example, if we look in detail at the skeletons of humans, other mammals, reptiles, amphibians, and fish we see they all have limbs with five digits. This suggests a common ancestor.

My ideas about alternatives to evolution come from the ancient Sanskrit writings of India. These writings also claim that the forms of all living things come from a common ancestor. According to Darwin, the common ancestor was some tiny single-celled organism, the simplest form of life. But according to the ancient Sanskrit writings, the first living thing in the material universe was not the simplest but the most complex. This first living thing is called Brahma. He is the first demigod.

According to Darwin, species are produced from his version of the common ancestor by a process of reproduction with modification. The same is true of the account of the origin of species found in the ancient Sanskrit writings of India. Brahma, the first common ancestor of all living things. He produces from his own mind and body other gods, called prajapatis, or generators of population. By their reproductive activities with goddesses, these prajapatis produce the forms of the plants and animals we observe on our level of reality. Once produced, they go on to reproduce themselves. These bodies are for souls who have fallen from the spiritual world because of misuse of their God-given will.
Darwin was not completely hostile to the concept of God. In his book Origin of Species, the actual question he tried to answer was this: Did God create each species separately, or did God create one (maybe a few) species in the beginning and then let them evolve? His answer was that "the Creator" breathed life into one or a few and let the rest evolve. So I agree with Darwin that God has something to do with the origin of the life forms we see around us. But I disagree with the evolution part of his answer.
I do, however, accept a different kind of evolution: the evolution of the conscious self, or soul, if you like that word, through the various kinds of material bodies in the course of reincarnation. In the beginning, when conscious selves first come to the world of matter, they are provided with a whole range of vehicles to accommodate conscious selves with different desires and qualifications. Each conscious self is placed in the vehicle it most deserves. We notice, however, that we inhabit these vehicles for only a limited amount of time. What happens then? There is something called transmigration, or reincarnation. If a conscious self maintains material desires, it remains in the world of matter, and is placed in another material body, according to its karma, the totality of its desires. In the cycle of reincarnation, it is possible for a self placed in a more limiting vehicle (the body of a plant or animal) to gradually improve its position, lifetime after lifetime, until it receives a human vehicle. This is a kind of spiritual evolution. The vehicles, or bodies, do not evolve one from the other. Rather one evolves through the vehicles until one gets the one with the most capabilities, the human vehicle. And in the human vehicle it can, if it properly uses the human vehicle, become free from the whole cycle of birth and death, and return to the level of the cosmos dominated by pure consciousness.
I've explained all this in great detail, in my book Human Devolution: A Vedic Alternative to Darwin's Theory. We do not evolve up from matter, as Darwin believed. Instead, we devolve, or come down from the level of pure consciousness and are placed in vehicles, bodies, designed for us by higher intelligence. We can evolve through the different kinds of vehicles, until we finally get a human vehicle, in which it is possible for us to re-evolve back to our original position as beings of pure consciousness, existing in harmony with the source of all conscious beings and all other conscious beings.
Copyright © Atlantis Rising. All Rights Reserved


Leseranmeldelse av Forbudt Arkæologi
Jeg syntes denne leseranmeldelsen var veldig god, siden han beskriver omtrent den reaksjonen jeg også hadde på boken:

af Jakob Kristensen (6. november 2007)
"Forbudt Arkæologi. Bogen er dybt original. Den består af 70% arkæologi, 3% konspirationsteori, 12% videnskabshistorie, 10% geologi og resten udgøres af en række spændende historier tilsat lidt gammelt historisk støv. Bogen er en lang og spændende vandring fra det ene arkæologiske fund til det andet. Konklusionen er altid den samme: fundene viser, at moderne menneske har levet i langt ældre tider end evolutionsteorien kan acceptere. Det er med en tristhed at få indblik i, hvordan evolutionsteorien får forskere til at klippe hele fødder af, for at beholde det menneskelige stamtræ og egen renomme intakt. Forfatteren Michael Cremo lokker os igennem et utal af udgravninger med spor efter menneskelig aktivitet. Ældgamle ridsede knogler og flinteredskaber, som kun kan bortforklares med et ufleksibelt sind og en stædig fastholdelse af den gængse lærdom om menneskets udvikling. Indrømmet, jeg var selv ret skeptisk, da jeg gik i gang, for jeg har efterhånden læst mange røverhistorier, når emnet falder på skabelse og evolution. Når bogen fortsætter med at grave stenfigurer, redskaber, kopper, mortere eller mærkelige jernkugler, så ligner en fortsat afvisning mere og mere stivnakkethed, for argumenterne er overvældende. For genstandene er utvivlsomt fundet i lag, der er langt ældre end det mest primitive menneske. Læsestillingen ændres langsomt fra tilbagelænet, til foroverbøjet, og kaffen bliver drukket kold for at undgå afbrydelsen med at hente nye forsyninger. Alt er dokumenteret med findesteder, aldre, personer og korrespondancer, der giver et yderst sjældent indblik i den menneskelige urhistorie. Anden del af bogen behandler både de velkendte fossiler som Java-manden, Peking-mennesket, Australopithecus, Homo erectus osv. Men også mere kontroversielle fund som ikke passede ind i det menneskelige stamtræ, og derfor blev udsat for en hård og ofte uberettiget kritik. Efter at have læst om de første 30 fund, danner der sig et billede af en dobbeltstandard. De kontroversielle fund bliver afkrævet en dokumentation ud over det sædvanlige for at blive taget seriøst, mens de fund, der ikke konflikter med evolutionsteorien, nyder en overordentlig beskyttet tilværelse imod officiel kritik. Det er en frisk oversættelse af en ældre bog fra 1994. Originalen er igen en populærudgave af den store moppedreng og bestseller Forbidden Archeology, og her er der mange flere detaljer og eksempler at hente hvis man vil vide mere. Selvom bogen ikke er sprit ny, er det ingen hindring for et godt udbytte, for de fleste fund den beskriver foregår i Darwins århundrede. Efterskriftet nævner en Forbidden Archaeology II, som er på vej med nyere fund, og forhåbentlig bliver også den oversat til dansk. En darwinkritisk bog som er oversat af Krishna ? hvordan hænger det sammen? De seneste år er der i Danmark mobiliseret en modstand imod evolution fra denne uventede side. Man bliver dog hverken kronraget eller vegetar ved at læse Forbudt Arkæologi, for bogen er ualmindelig faktuel og holder sig til den videnskabelige side af sagen. Det er udelukkende dedikeringen til en vis Bhaktivedanta Swami Prabhupada forrest i bogen der kan hæve øjenbrynene. Ironisk nok, så har forfatteren Michael Cremo været kilde til et utal af referencer i en stor mængde kristne kreationistiske bøger om skabelse og evolution og ofte uden kildeangivelse til Cremos bog. Skal man vælge en seriøs bog om menneskets oprindelse, kan det anbefales at gå til kilden og læse Forbudt Arkæologi, for så har man fat i de originale eksempler. Den største kvalitet ved bogen er at den lader læseren være i fred og tænke selv. Det er så befriende at blive fri for at belemres med forfatterens færdigtyggede holdninger om korrupt videnskab, og uærlige videnskabsmænd der er led i en konspiration imod skabelsen. Det ser vi desværre for ofte i darwinkritiske bøger. I stedet for præsenteres vi for en beskrivelse af udgravninger og historien bag opdagelsen og dertil bliver vi introduceret til den geologi, der skal til for at forstå kontroverserne. "

Kilde: http://www.saxo.com/dk/item/forbudt-arkaeologi-indbundet.aspx#reviews
_________________
"Friends may come and go, but enemies accumulate." - Thomas Jones
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Vis Innlegg fra:   
Start Nytt Tema   Svar på Tema    FrittForum Debatt Hovedsiden -> Religion og mytologi - øvrige debatter Alle klokkeslett er CET (Europa)
Side 1 av 1

 
Gå Til:  
Du kan ikke starte nye temaer i dette forumet
Du kan ikke svare på temaer i dette forumet
Du kan ikke endre dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke delta i avstemninger i dette forumet


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

(GH2)

Opprett ditt eget phpBB 2 forum gratis her | Personvern