FrittForum Debatt Hovedsiden FrittForum Debatt

 
 HjelpHjelp   SøkSøk   GrupperGrupper   Bli MedlemBli Medlem 
 ProfilProfil   Sjekk private meldingerSjekk private meldinger   Logg InnLogg Inn 

DOCUMENT.NO: Aftenposten som Dagbladet

 
Start Nytt Tema   Svar på Tema    FrittForum Debatt Hovedsiden -> Media
Vis Forrige Tema :: Vis Neste Tema  
Av Innlegg
truud2
Oberstløytnant
Oberstløytnant


Ble Medlem: 16 Aug 2008
Innlegg: 2565
Bosted: Norge

InnleggSkrevet: 23 08 08 11:37    Tittel: DOCUMENT.NO: Aftenposten som Dagbladet Svar med Sitat

asdic mailet meg denne drivende gode artikkelen fra
DOCUMENT.NO

Aftenposten som Dagbladet
By Hans Rustad on August 20, 2008 8:56

Dagbladet er dødt, men har gjenoppstått som Aftenposten, skrev Jon Hustad i Dag og Tid forleden. Det er en morsom formulering som fortjener nærmere ettersyn.

Dagsnytt kan fortelle at forsiden på Dagbladet er at Bjørn Borg-underbukser inneholder farlige stoffer, mens VG har Stavanger-biskopen som er slått personlig konkurs. Dagbladet er dødt og har vært det lenge.

Gjenoppstandelsen som Aftenposten skyldes blant annet at mange har flyttet over:
Peter Normann Waage, Ragnar Kvam jr., Harald Stanghelle, Dag Kullerud, Vibeke Knoop Rachline... lista over tidlegare tilsette i Dagbladet som no skriv i Aftenposten, kan gjerast lengre, og alle har dei det sams at dei skriv og meiner nett det same som dei skreiv og meinte i Dagbladet.

Her kunne Hustad vært mer presis. De mener ikke helt det samme. Noe er annerledes, og det skyldes det Hustad selv kaller stanghellismen, etter redaktør Harald Stanghelle som er the real boss. Hans Erik Matre administrerer.

Stanghelle har gjort Aftenposten til en helt annen avis. Den er ikke lenger en verdikonservativ meningsavis, det har Hustad helt rett i. Mange lesere er blitt hjemløse.

Hva er avisens profil? Den er fremfor alt rund, slik Stanghelle er. Rund som en ball som kan trille hvor som helst og er vanskelig å få ram på. Stanghelle kan brukes til alt og i alle sammenhenger. Han er fast gjest i NRKs aktualitetsinnslag, enten det gjelder Orderud-saken, privatisering av statlige selskaper, Midtøsten eller innenrikspolitikk. Det er ikke den ting Stanghelle ikke kan kommentere. Og Marienlyst ringer.

Stanghelle er blitt komplementert av debattredaktør Knut Olav Åmås. Åmås og Stanghelle har begge en beskjeden form. De snakker med mild røst, men rykker frem på en måte som vitner om store ambisjoner. De vil forme debatten etter eget hode. Begge vil gjerne fremstå som åpne og tolerante, men det er en styrt toleranse. Derfor blir det noe manipulerende over debatten mer ...

Skarp observasjon, som setter ord på hvorfor jeg har blitt skeptisk til både Aftenposten og Stanghelle. Spesielt det tette samspillet NrK/Aftenposten-Stanghelle har lenge virket litt underlig for oss, som vokste opp med Aftenposten, som en solid, konservativ avis.
Men det var altså før Dagbladet rykket inn i redaksjonen....

Har altså Aftenposten blitt en manipulerende avis? Og isåfall: Hva og hvem, manipulerer den til fordel for?

Mathismoens uendelige og moteforestillingsløse artikkelserie med hyllest til klimaevangeliet peker kanskje mest i retning SV? Skjønt klimaevangeliet er kanskje tverrpolitisk (minus FrP)?. Men jeg har sett flere klimaskeptikeres synspunkter beskrevet i Dagsavisen, enn i Aftenposten, så den er underlig monoton og ensporet til og med i forhold til venstresidens medier. Ingen har forresten gitt solforsker På Brekkes alternative klimaforklaringer så bred dekning, som Dagbladet (som her), såvidt jeg har observert (?)
_________________
"Friends may come and go, but enemies accumulate." - Thomas Jones
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Vis Innlegg fra:   
Start Nytt Tema   Svar på Tema    FrittForum Debatt Hovedsiden -> Media Alle klokkeslett er CET (Europa)
Side 1 av 1

 
Gå Til:  
Du kan ikke starte nye temaer i dette forumet
Du kan ikke svare på temaer i dette forumet
Du kan ikke endre dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke delta i avstemninger i dette forumet


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

(GH2)

Opprett ditt eget phpBB 2 forum gratis her | Personvern