FrittForum Debatt Hovedsiden FrittForum Debatt

 
 HjelpHjelp   SøkSøk   GrupperGrupper   Bli MedlemBli Medlem 
 ProfilProfil   Sjekk private meldingerSjekk private meldinger   Logg InnLogg Inn 

Ble sensurert på MENSA sitt forum

 
Start Nytt Tema   Svar på Tema    FrittForum Debatt Hovedsiden -> Om andre fora
Vis Forrige Tema :: Vis Neste Tema  
Av Innlegg
Arild Holta
Menig
Menig


Ble Medlem: 12 Mai 2008
Innlegg: 53
Bosted: Mosjøen

InnleggSkrevet: 19 07 08 01:54    Tittel: Ble sensurert på MENSA sitt forum Svar med Sitat

Her stengte de debatten om barnevern på MENSA-forumet.

Jeg har kommentert det på barnevernet.origo.no her, og på mitt eget forum, under "Vitenskap mot barnevernsovergrep".

Debatten ble øyeblikkelig stengt når jeg kom med referanser til god forskning, og vitenskapelige argument.

Sitat:
Vitenskapelige referanser:
Når det gjelder skadevirkninger i ikke-biologiske familier, så har jeg et par ganger i debatten vist til de canadiske psykologene Martin Daly og Margo Wilson. Det viser, til det dramatiske, hvordan det er for barn i ikke-biologiske miljø.
http://mhskanland.net/page64/page65/page5/page5.html#01

Bohman & Sigvardsson:
et prospektivt longitudinelt studie av barn registrert for adopsjon
Omhandler hvordan det går med barnevernsbarn kontra hjemmeværende barn hos tilsvarende påstått dårlige foreldre. altså sammenlignende forskning.
http://www.barnasrett.no/Forskning/bohman.htm

Arvelighetsperspektivet
Per i dag hevder forskerne at arv utgjør ca 60-70% av adferdsavvik. 10% er "vet-ikke-gruppe". En mengde miljøfaktorer er skyld i resten. Fra hodeskader i trafikken til mobbing i skole, voldtekter, overfall, dårlige venner, rus, etc. Ja, og så foreldre da som bv skylder omtrent alt på. (Nå har jeg vert deterministisk, noe jeg egentlig ikke er. Jeg tror på valget.) Barnevernet skylder som sagt på foreldrene. Forskning om arv bør være noenlunde kjent, og er på kollisjonskurs med barnevernstenkningen.

Evolusjonstenkningen er også kjent
Det er MINE gener jeg arbeider for å føre videre. I KONKURRANSE med de andre sine gener. Martin Daly og Margo Wilsons forskning over belyser dette.

Skaden på barna ved adskillelse barn og foreldre
Fra boken "Adskillelse Barn og foreldre" av Sverre Kvilhaug.
"En gruppe forskere i Israel, O. Agid, B. Shapira, J. Zislin, M. Ritsner, B. Hanin, H. Murad, T. Troudart, M. bloch, U. Hersco-Levy og B. Lerer, presentert i Molecular Psychiatri i 1999, og referert bl.a i Mental Health Today, la fram meget overbevisende og dramatiske forskningsresultater vedrørende psykiske forstyrrelser relatert til tidlig tap av foreldre, særlig adskillelse på annen måte enn ved død. Innledningsvis uttales i forskningsrapporten at den antatte sammenhangen mellom tidlige miljømessige stressfaktorer som tap av foreldre som barn og psykisk psykdom i voksen alder, har pirret psykiateres nysgjerrighet i størstedelen av århundret. Utrolig nok, min kommentar, synes det likevel ikke å ha pirret nevneverdig norske eller nordiske forskeres nysgjerrighet. (...)"

For å gjøre historien kort, så kunne det knyttes økt mengde psykiske-, sosiale- og mange andre problemer til adskillelse barn og foreldre. Kort sagt: Barna tok skade. (Foreldrene var ikke med i det jeg har lest om undersøkelsen.)

Sannsynligheten for at forskningsrapportens resultater var tilfeldige, kunne gjerne måles i promille! Til sammenligning så er det akseptabel god forskning når slikt kan måles under 5%.

Dette er sosiologisk forskning som er alt annet enn nordisk sosio-babbel. Første delen av nevnt bok, inneholder en mengde referanse til- og beskrivelse av god forskning.

Skadeomfang og selvmord hos norske barnevernsbarn - 1990-2002
http://www.nibr.no/content/view/full/2355
Barnevernsbarn tar sine liv 8 ganger oftere enn andre barn. Alle typer helseproblem og skader er dramatisk overrepresentert.
Kynisk skylder barnevernerne dette på familien. Men forskningen av høy kvalitet som jeg viser til over, sier noe helt annet.


Diskusjon som relaterte til det samme, var det også på DLF sitt forum.

Vekommende som bad om dokumentasjon på MENSA sitt forum, Rolf Marvin Bøe Lindgren, er psykolog. Han har tydligvis bitt på den familiefientlige ideologien i vår tid.

Jeg var mildt sagt lite imponert over at den nyutdannede barnevernspedagogen fra SV, Håkon Rian Ueland, stengte debatten. Men det er typisk for situasjonen i Norge: Kritikk av det såkalte barnevernet skal hindres.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Børge Svanstrøm Amundsen
Gjest

InnleggSkrevet: 19 07 08 02:27    Tittel: Svar med Sitat

Det er all grunn til å rette et kritisk søkelys mot barnevernet. Etter å ha gravd litt i materien synes det klart at metodikken er kraftig forfeilet. Ofte benyttes føre var basert på psykologisk rasjonalisering - dette holder ikke mål, og er ikke en rettsstat verdig. Etter min mening må man rette skytset mot metodikken alene. Et spørsmål må gå igjen: finnes det bevis på vanskjøtsel? Videre må feil kontekst kategorisk avvises som irrelevant - et eksempel: i Svanhild-saken tok man utgangspunkt i mor, og ikke barna. Dette er kjernen. Å diskutere på feilaktige premisser vil kun gjøre vondt verre - det vil kun bidra til å legitimere metodikken.
Til Toppen
Arild Holta
Menig
Menig


Ble Medlem: 12 Mai 2008
Innlegg: 53
Bosted: Mosjøen

InnleggSkrevet: 20 07 08 00:39    Tittel: Svar med Sitat

Børge Svanstrøm Amundsen skrev:
(...) Videre må feil kontekst kategorisk avvises som irrelevant - et eksempel: i Svanhild-saken tok man utgangspunkt i mor, og ikke barna. Dette er kjernen.


Det er en veldig god summering.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Børge Svanstrøm Amundsen
Gjest

InnleggSkrevet: 31 07 08 18:02    Tittel: Svar med Sitat

Barnevernet bør kanskje forstås som en del av et større dannelsesprosjekt som omfatter alt fra barnehage til voksenliv skriver professor Edgar Marthinsen i En radikal analyse av barnevernet (Norges Barnevern Nr. 2-2004). Professoren penser ikke uventet innom både Marx og Kant. Jo mer man leser seg inn i denne sfæren, desto fjernere blir virkeligheten.
Til Toppen
Vis Innlegg fra:   
Start Nytt Tema   Svar på Tema    FrittForum Debatt Hovedsiden -> Om andre fora Alle klokkeslett er CET (Europa)
Side 1 av 1

 
Gå Til:  
Du kan ikke starte nye temaer i dette forumet
Du kan ikke svare på temaer i dette forumet
Du kan ikke endre dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke delta i avstemninger i dette forumet


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

(GH2)

Opprett ditt eget phpBB 2 forum gratis her | Personvern