FrittForum Debatt Hovedsiden FrittForum Debatt

 
 HjelpHjelp   SøkSøk   GrupperGrupper   Bli MedlemBli Medlem 
 ProfilProfil   Sjekk private meldingerSjekk private meldinger   Logg InnLogg Inn 

Add-ons til Firefox?

 
Start Nytt Tema   Svar på Tema    FrittForum Debatt Hovedsiden -> Data og Internet
Vis Forrige Tema :: Vis Neste Tema  
Av Innlegg
Proximity
Gjest

InnleggSkrevet: 09 02 10 19:57    Tittel: Add-ons til Firefox? Svar med Sitat

Hvilke add-ons til Firefox er det bra å ha?
Til Toppen
Nyx
Site Admin


Ble Medlem: 22 Feb 2008
Innlegg: 1652

InnleggSkrevet: 25 02 10 08:52    Tittel: Re: Add-ons til Firefox? Svar med Sitat

Proximity skrev:
Hvilke add-ons til Firefox er det bra å ha?


Bruker ikke Firefox så mye selv, men kom over en god ressurs på nettet som anbefaler følgende utvidelser for sikker nettlesing.

Vedkommende anbefaler følgende utvidelsene som en god start:

1. NoScript

2. Web of Trust

3. LocationbarDet følgende er ren maskinoversettelse med Google Translate:

10 Firefox-utvidelser som kan hjelpe deg å beskytte deg
Å være trygg når du surfer på nettet er svært viktig, men likevel sikker surfing virker noen ganger som en selvmotsigelse. For brukere av nettleseren Firefox, nedlasting garanti extensions kan bidra til å øke graden av beskyttelse mot ormer, hackere, phishere og lignende.

• BetterPrivacy beskytter mot langsiktige sporingskapsler som ikke kan slettes. Utvidelsen gjør deg oppmerksom på disse objektene, og sletter dem for deg. Deretter kan du bla gjennom disse informasjonskapslene og selektivt bestemme hvilke du vil slette. Det er en enkel men effektiv verktøyet.

• BlockSite gir deg muligheten til å blokkere et nettsted som du anser som utrygge eller uegnet for familien. Utvidelsen deaktiverer selv alle linker til nettsteder du kan finne i søkeresultatene. Når du åpner forlengelsen meny, trenger du bare å legge til nettadressen til nettstedet i svartelisten. Du vil ikke kunne få tilgang til nettstedet, med mindre du fjerner det fra den listen.

• Dr. Web Anti-virus gjør det mulig å kontrollere at alle filer du laster ned, eller siden du leser, er ikke installere skadelig programvare på datamaskinen din. Når du høyreklikker på en link eller fil banen, finner du Dr. Web Anti-virus alternativ i menyen. Klikk på den, og banen vil bli skannet for å finne ut om det er noe malware blir lagt til datamaskinen.

• FormFox - du tror du på et kjent område mens du fyller ut et elektronisk skjema, men du er nervøs på om klarert kilde faktisk vil motta den. Det er der FormFox kommer inn Tillegget gir deg den eksakte URL-destinasjon informasjon du sender til et nettsted. Så når du legger inn navn, adresse og annen informasjon, kan du musen over Send-knappen og søkebokser for å finne ut nøyaktig hvor du styrer informasjonen. Du blir kanskje overrasket over å se hvor dine data går.

• Ghostery gir deg varsler når en nettside er "ser" deg. Når du har filtypen på den stadig analyserer området for å fastslå om det kjører skjult skript som sporer din atferd. Hvis den gjør det, vil den varsle deg til den. Du kan deretter velge å forlate området eller opphold.

• Locationbar - svindelforsøk er en reell bekymring for surfere. Locationbar bidrar til å løse det problemet. Utvidelsen dekodes skjulte nettadresser og viser hvor en bestemt kobling ville omdirigere deg til. Du kan også klikke på ulike deler av URL, hvis du vil gå tilbake til hjemmesiden til nettstedet eller gå til nettstedet du tenkt på å besøke før du klikket på en phishing-bane. Det er en nyttig utvidelse.

• NoScript er et hendig verktøy som tillater JavaScript eller Java skal kjøres utelukkende på klarerte områder. Det bidrar til å hindre cross-site scripting-angrep og Clickjacking. Det sitter i statuslinjen, og gir deg muligheten til å tillate eller blokkere JavaScript på nettstedet du surfer. Det er et flott verktøy.

• Passord Hasher - hvis du er bekymret for at passordene dine er ikke så sterk som de burde være, er Password Hasher verktøyet for deg. Når du har installert den og opprette et hovedpassord for tjenesten, vil det automatisk generere sterk passord for nettstedene du angir. Du kan velge hvor sterk du vil at passordet skal (lett til tung) og Password Hasher vil gjøre resten. Det er et flott verktøy for viktige områder.

• QuickJava gjør det enkelt å aktivere eller deaktivere Java og JavaScript i nettleseren med bare et par klikk. Det sitter i statuslinjen til du trenger det. Det er et praktisk verktøy som er svært enkel og effektiv.

• Web of Trust forteller om risikable nettsteder som leverer malware eller sende spam før du er berørt. Når du surfe på et nettsted, Web of Trust viser en fargeikon gir deg sin vurdering. Grønt betyr at det er trygt. Gult betyr at du bør gå videre med varsomhet. Og rødt betyr at du bør unngå området. De ikonene vises ved siden av søkeresultatene, eller som en mal på et område som regnes som farlig. Det er et viktig verktøy å ha, hvis du ønsker å være trygge på Internett.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
Noly
Rekrutt
Rekrutt


Ble Medlem: 23 Apr 2010
Innlegg: 11

InnleggSkrevet: 23 04 10 22:28    Tittel: Svar med Sitat

NoScript
Norwegian Dictionary
Spell Check
Del Icio Us
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Vis Innlegg fra:   
Start Nytt Tema   Svar på Tema    FrittForum Debatt Hovedsiden -> Data og Internet Alle klokkeslett er CET (Europa)
Side 1 av 1

 
Gå Til:  
Du kan ikke starte nye temaer i dette forumet
Du kan ikke svare på temaer i dette forumet
Du kan ikke endre dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke delta i avstemninger i dette forumet


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

(GH2)

Opprett ditt eget phpBB 2 forum gratis her | Personvern